Tim Cook: “Op platforms van Apple is geen ruimte voor haat”

Door: Raymon Mens - 9 reacties
Apple CEO Tim Cook

Tim Cook mag weer een toevoeging aan zijn prijzenkast doen. Hij heeft de “Courage Against Hate” trofee gekregen voor zijn werk op het gebied van “eenheid, diversiteit en sociale vooruitgang”. De Apple-CEO hield ook een toespraak tijdens de jaarlijkse top van de Amerikaanse Anti-Defamation League in New York.

Deze organisatie vecht tegen alle vormen van haat. De CEO van Apple is zeer betrokken bij deze strijd en had tijdens de top van de organisatie een duidelijke boodschap. “Op onze platforms is geen ruimte voor haat. Iedereen die haat wil verspreiden heeft niets te zoeken in de App Store, op Apple Music en iTunes”.

Vechten tegen haat zit diep in wortels Apple

Apple’s afkeer van haat en racisme is niet iets van de laatste tijd. Tim Cook benadrukte dat in de iTunes Music Store (die bestaat sinds 2003) nooit muziek die alleen maar racistische teksten bevat is toegestaan. “We hebben dit soort muziek altijd verboden. Waarom? Omdat het gewoon het juiste is om te doen. En zoals we dit jaar hebben laten zien, bieden we geen platform voor gewelddadige complottheorieën”, aldus Cook.

De Apple-CEO zinspeelt met die uitspraak op de het verwijderen van content van Alex Jones. De podcasts en apps van Infowars, dat eigendom is van Jones, werden eerder dit jaar van alle Apple-platforms verwijderd. Cook zei toen dat Apple geen politieke houding aanneemt. Het bedrijf gelooft niet in censuur, maar wel in het cureren van content. Het besluit van om Infowars te verbannen, leidde tot een kettingreactie van sociale netwerken die uiteindelijk alle content van Jones verwijderde.

Alex Jones infowars
Alex Jones in de studio van Infowars – Klik/tap voor groter.

Tim Cook gelooft in tech met menselijke maat

Op een meer technologisch niveau benadrukt Tim Cook dat de menselijke maat nooit vergeten moet worden. “Apple is een technologiebedrijf, maar we vergeten nooit dat de producten die we ontwerpen door de mens gemaakt zijn. Ze moeten mensenlevens verbeteren.”

Hij vervolgt: “Ik maak me minder zorgen over computers dan mensen die denken als computers. Technologie zou over het menselijk potentieel moeten gaan, het zou (ons) optimistisch moeten maken.” Tim Cook besluit met te zeggen dat de toekomst moet behoren tot diegenen die technologie zien als een middel om een ​​meer optimistische en inclusieve wereld op te bouwen. (Zie ook → Tim Cook: “In de kast blijven was egoïstisch”)

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  bassbug

  zo is dat!

 • Profielfoto
  brinkey

  Mooi, en nu de prijs omlaag zodat iedereen er van kan genieten.

 • Profielfoto
  jellepet

  “Het besluit van om Infowars te verbannen…”

 • Profielfoto
  Jeddes

  Absolute waffle, word salad, van de engnek in chief.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Ik wil het onderwerp niet bagatelliseren, maar ik ben enorm Cook-moe. Heeft die man met z’n salaris niet z’n handen vol aan bestuurstaken?

  Meneer Cook, als de wereld aan je lippen hangt moet je niet zo vaak de pers zoeken als je wilt dat een boodschap overkomt!

  Tijd voor wat echt MacPro nieuws.

 • Profielfoto
  The Redesigner

  Eigenlijk zegt hij gewoon “Op platforms van Apple is geen ruimte voor een andere mening”

   

  Deze commercial gebruikte Apple vroeger:

  https://www.youtube.com/watch?v=axSnW-ygU5g

  Dit is ook wat Apple tegenwoordig is en uitstraalt.

 • Profielfoto
  steveb

  ik HAAT windows

   

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Apple houdt ook niet van sex. En dus ook niet van elke creatieve uitspatting ervan. Dat je vervolgens allerlei apps hebt met pistolen, dood en verderf met bloed is overigens geen probleem.

  Het is goed dat Apple tegen haat en/of racisme is maar zet het wel in een goed daglicht. Het is niet allemaal rozengeur. Amerikanen zijn eng preuts en eng pro wapens. En dat wordt ons ook opgedrongen.

 • Profielfoto
  Glime

  Dan moeten ze alle muziek met haatteksten ook maar verbannen