Eerste verandering Shazam zichtbaar na overname door Apple

Door: Barry Kraakman - 5 reacties

Iets langer dan een jaar geleden werd wereldkundig gemaakt dat Shazam door Apple was overgekocht. Niet veel later startte de Europese Commissie echter een onderzoek naar de overname. Ze waren bang dat Apple een monopoliepositie zou krijgen door de overname. September dit jaar maakte de EC bekend dat het geen bezwaren meer had. En nu, zo’n 2,5 maand nadat de dienst officieel tot het portfolio van Apple behoort, is er een eerste verandering in de app doorgevoerd.

Shazam-app geüpdatet

iPhone-gebruikers hoeven de applicatie niet perse te downloaden om gebruik te maken van de muziekherkenning. Siri, de ingebouwde slimme assistent, geeft namelijk antwoord op de vraag ‘Welk nummer is dit?’. Deze functie is als het ware een uitgeklede versie van de Shazam-app. Maar gebruikers die hun geschiedenis van opgezochte nummers willen inzien, hebben meer aan de volledige applicatie. En deze laatste groep is waarschijnlijk opgevallen dat er, sinds de laatste update, iets ontbreekt. Apple heeft de applicatie namelijk ontdaan van reclame. Iets wat het afgelopen september al beloofde te doen.

Shazam Apple
Klik/tab voor groter

Apple en Shazam gaan lang terug

Voor degenen die niet met de dienst van Shazam bekend zijn: deze app kan, met behulp van de microfoon van je smartphone, nummers beluisteren én herkennen. Iets wat over het algemeen vrij goed lijkt te werken. En de overname kwam niet volledig uit de lucht vallen; de bedrijven hebben een lange geschiedenis samen. Zo was Shazam één van de eerste apps die in de App Store stond. Daarnaast werkt de Siri-functie die nummers kan herkennen ook op basis van Shazam. Het team achter de app wordt in Hollywood bij het Apple Music-team gevoegd. En dat is volgens Apple een “natuurlijke fit”. Ook maakte het bedrijf destijds bekend dat het grote plannen heeft met Shazam. Usługi sprawdzonych klubów hazardowych, które zapewniają szybkie wycofanie wygranych wraz z wycofaniem się do Visa, pozwalają fanom emocji mieszkającym w Polsce na komfortowy wypoczynek. Przeczytaj artykuł o kasynach online w Polsce na kasynopl.com , a zrozumiesz. W takich wirtualnych salach gromadzone są kolekcje wspaniałych automatów do gry na prawdziwe pieniądze. Wat dit precies betekent, blijft gissen. Maar sinds Apple hard bezig is om Apple Music te verbeteren, kunnen we verwachten dat we steeds meer ‘Shazam’ in Apple Music zullen terugzien. (Zie ook → Nieuw talent in Apple Music: Apple koopt start-up Platoon)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Meest opvallende wijziging is natuurlijk wel dat we nu bij herkende muziek alleen nog maar kunnen doorklikken naar Apple Music (op mijn Android dan in ieder geval), maar dat was te verwachten.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …kunnen we verwachten dat we steeds meer ‘Shazam’ in Apple Music zullen terugzien..

  Waarmee eigenlijk bedoeld wordt:

  …kunnen we verwachten dat we steeds meer Apple Music in ‘Shazam’ zullen terugzien..

 • Profielfoto
  DaveVanCauwenberghe

  Ik kan nog steeds doorklikken naar Spotify. Is wel een premiumfunctie dacht ik, eventjes een verbinding leggen vanuit Shazam naar Spotify en het zou moeten werken.

 • Profielfoto
  plonserd

  Dat ze 8 maand onderweg zijn naar Mars en daar zomaar dingen laten rondrijden, daar stel ik me weinig vragen bij, maar hoe het komt dat Shazam zo goed werkt.. Daar snap ik niets van

 • Profielfoto
  KarelWillem

  DaveVanCauwenberghe op 18 december 2018 15:59
  Ik kan nog steeds doorklikken naar Spotify. Is wel een premiumfunctie dacht ik, eventjes een verbinding leggen vanuit Shazam naar Spotify en het zou moeten werken.

  Zal vast helpen dat ik Spotify niet gebruik (maar ja, Apple Music ook niet). .;)