Barry Kraakman
Barry Kraakman App Store 4 december 2018

Pokémon Go: nieuwe details Trainer Battles bekend

Niet lang geleden schreven we er al over. Pokémon Go krijgt binnenkort een functie waarin trainers tegen elkaar kunnen vechten. Vandaag heeft het bedrijf achter de app, Niantec, meer details bekendgemaakt over wat én wanneer we van deze uitbreiding kunnen verwachten.

Trainer Battles in Pokémon Go

De battles in de Gym van Pokémon Go waren tot nu toe altijd in teamverband. Met de aanstaande uitbreiding is het straks ook mogelijk om individueel tegen een andere speler te vechten. Tijdens deze gevechten mogen beide trainers 3 van hun Pokémon inzetten.

Om de uitdaging wat groter te maken, is het niet mogelijk om oneindig van Pokémon te wisselen. Bij het kiezen van een nieuwe Pokémon gaat er namelijk een timer lopen. Zo wilt Niantec voorkomen dat je altijd een effectieve counter-aanval kan plegen als je tegenstander een andere Pokémon inzet. Ook heeft het drie verschillende ‘leagues’ opgezet, zodat het niveau van de Pokémon redelijk gelijkwaardig is. Dit wordt op basis van de CP van de Pokémon gebaseerd.

Pokémon Go met (lokale) vrienden

Het mooie van deze nieuwe spelvorm is dat alleen meedoen al loont. In eerste instantie kan je alleen mensen in je omgeving uitnodigen. Het uitnodigen gaat namelijk aan de hand van een QR-code. Naarmate “vriendschappen” groeien, is het mogelijk om een ‘best friend’ of ‘ultra friend’ op afstand uit te nodigen. Wanneer je de strijd hebt gestreden, wordt je gegarandeerd beloond. De bonussen bestaan uit verschillende items, waaronder een Sinnoh Stone: dit is een uiterst zeldzaam evolutie-item.

Nooit op je beurt wachten

Nog een geruststelling voor de fanatiekelingen: de spelvorm is in real time. Dat wil zeggen dat je niet op je beurt hoeft te wachten. Acties van beide spelers hebben direct invloed op de gevechten, die zo’n 3 tot 4 minuten kunnen duren. Mochten je vrienden niet altijd zin hebben, dan kan je het dagelijks één keer opnemen tegen de Team Leaders Spark, Candela en Blanche. Ook hiermee zijn verschillende items te verdienen, die je tijdens battles kunt inzetten.

De specifieke lanceerdatum is nog niet bekend, maar in een blogpost gaf de ontwikkelaar aan dat het deze maand nog beschikbaar moet komen. Ben jij nog niet overtuigd van de nieuwe spelvorm? Lees dan waarom je het spel nu wél moet gaan spelen. (Zie ook → Nu is hét perfecte moment om terug te keren in Pokémon GO)

Reageer op artikel:
Pokémon Go: nieuwe details Trainer Battles bekend
Sluiten