Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 27 december 2018

Patent Apple toont opvouwbare schermtechnologie iPhone

Samsung heeft afgelopen november al een prototype van zijn opvouwbare Galaxy onthuld. De consumentenversie gaat naar verwachting zeer binnenkort al zijn debuut maken. Ook andere grote smartphonefabrikanten hebben al plannen voor opvouwbare flagships bevestigd. Maar wat is Apple van plan? Een patent voor een opvouwbare iPhone geeft een voorzichtig antwoord.

Patent voor buigbare iPhone

Het blijft een kwestie van raden hoe concreet Apple’s plannen zijn, maar op zijn minst weten we nu dat Apple de mogelijkheden van opvouwbare smartphones verkent. Patently Apple heeft een in maart 2018 aangevraagd patent opgeduikeld. Het document is vandaag openbaar gemaakt.

Het patent beschrijft het gebruik van een OLED-paneel, de schermtechnologie waarop Apple nu grotendeels is overgestapt. Om een buigbaar scherm te realiseren heeft de techgigant een soort coating ontwikkeld die een polymeer combineert met pigmentvlokken.

Wanneer die coating toegepast wordt op een schermpaneel, door het te dippen, te sprayen of zelfs te printen, wordt het een beschermende laag die je kunt draaien en buigen zonder dat er schade ontstaat.

Opvallend

Wat dit patent zo fascinerend maakt is dat de beschreven iPhone zowel naar binnen als naar buiten kan buigen. De meeste huidige concretere plannen voor buigbare smartphones van concurrenten kunnen maar een kant op buigen, in Samsungs geval naar binnen toe.

Veel zinnigers kun je er in Apple’s geval niet van zeggen. Met een bedrijf als Apple is het zowel qua schaal als qua oorlogskas logisch dat de fabrikant dit soort mogelijkheden op zijn minst onderzoekt en verkent, maar dat geldt voor talloze kanten die de markt op kan bewegen. Het is allerminst een garantie voor de toekomst van de iPhone. The 1xBet app for Android is easy to download and install on your phone. You just need to download the APK files 1xbet . With the 1xBet app for android, you can place bets anywhere and at any time.

Lees ook: ➔ ‘Vouwbare iPhone krijgt scherm rondom, op voor- én achterkant’

Reageer op artikel:
Patent Apple toont opvouwbare schermtechnologie iPhone
Sluiten