Microsoft Office ondersteunt Dark Mode en meer op macOS Mojave

Door: Barry Kraakman - 10 reacties

Niet lang na de release van macOS Mojave maakte Microsoft bekend dat het druk bezig was met de ondersteuning voor Dark Mode voor Microsoft Office. Bèta-testers kregen al snel een sneak peek. Met de nieuwste update van het Office 365-pakket is de functie nu officieel uitgerold.

Dark Mode in Office365

Volgens Microsoft ondersteunen Microsoft Word, Excel, Powerpoint en Outlook de nieuwe functie van macOS Mojave. Het is hierbij dus wel van belang dat het nieuwste besturingssysteem wordt gebruikt. Het idee van ‘dark mode’ is namelijk dat applicaties zich aanpassen aan de voorkeursinstellingen van de gebruiker. Deze wordt vervolgens over het gehele systeem doorgevoerd, mits de software dit ondersteunt.

Office voor Mac dark mode 002
Klik/tap voor groter.

De ondersteuning vanuit Microsoft kan een warm welkom verwachten. Liefhebbers van de donkere modus kunnen nu ongestoord verder werken in applicaties van Microsoft Office. Voor deze update viel het pakket van software een beetje buiten de boot, door het ontbreken van een donkere achtergrond.

Meer nieuwe functies

Naast ondersteuning voor Dark Mode, kan de software nu ook van de iPhone-camera gebruik maken. Deze functie, Apple’s zogenaamde ‘Continuity Camera’, is ook één van de unieke functies van het nieuwste besturingssysteem voor de Mac. Dit moet het een stuk makkelijker maken om foto’s in een document toe te voegen. Door op de Mac aan te geven dat je een foto vanaf de iPhone-camera wilt toevoegen, opent de camera-app op de iPhone. Wanneer je hier vervolgens een foto mee maakt, zal deze automatisch in het document op de Mac verschijnen.

De toevoeging van deze functies is voor Office365-leden gratis te downloaden. Gebruik jij Apple’s iWork-pakket, of ben je fan van de Office365-applicaties? (Zie ook → Microsoft introduceert redesign Office-icoontjes)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik las gisteren…. Dat je native macOS darkmode kunt herkennen aan de schaduw achter het het app venster.

  https://twitter.com/cabel/status/1072653198534545410

   

 • Profielfoto
  McMeller

  Ik snap steeds minder van die hele Office-propositie. Office 365 heb ik altijd opgevat als een service-model waarbij je een jaar lang de nieuwste versie van Office tot je beschikking hebt. Office 2019 is nu al even beschikbaar en los te koop. Gebruikers van Office 365 zitten, als ik het goed begrijp, nog op Office 2016. Of is dat nu gedaan, en draai ik nu deze update beschikbaar is, dezelfde software als kopers van Office 2019?

  Of is deze update er alleen voor gebruikers van Office 365, die dus een bijgewerkte versie van Office 2016 krijgen, terwijl gebruikers van een losse licentie voor Office 2016 deze update niet ontvangen? En hebben die nieuwe iconen er ook nog iets mee te maken of is dat weer een ander verhaal?

  Onnodig ingewikkeld.

 • Profielfoto
  monty python

  Mist creëren heet dat. Zo kan je alsmaar meer omzet maken en factureren voor een product dat al 25 jaar oud zijn. Over te hoge prijzen en nul innovatie gesproken, Office is hét voorbeeld maar komt tegenwoordig er volledig mee weg.

 • Profielfoto
  gipsman

  Office. Who cares?

 • Profielfoto
  Outragemac

  Office 2011 draait hier vooralsnog prima onder Mojave, no need to…

 • Profielfoto
  koen

  Ben meteen over, ziet er gelikt uit in dark mode!

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Die dark modus werkt al z’n veertien dagen in Office 365. Echter het document in MS Word en het Excel werk blad zijn gewoon wit met zwarte tekst en zwarte lijnen van rijen en kolommen in Excel

  Het voorbeeld hierboven van de Hubble telescoop is niet de realiteit hoe documenten en werkbladen er uit zien

  Gr

 • Profielfoto
  mymac

  Ik ben erg blij met de update! Zit nu m’n scriptie af te ronden en aangezien APA bronvermelding een must is, werk ik in Word in plaats van Pages. Het geheel ziet er sowieso iets strakker uit merk ik. Goede update wat mij betreft:)

 • Profielfoto
  Marijn100

  Outragemac op 12 december 2018 17:34
  Office 2011 draait hier vooralsnog prima onder Mojave, no need to…

  Het blijft alleen jammer dat documenten van deze Office versie niet compatibel zijn met alle andere versies van office op Mac én Windows.

 • Profielfoto
  pas312

  Is Office365 de enige versie die Dark Mode ondersteunt?