Barry Kraakman
Barry Kraakman App Store 12 december 2018

Microsoft Office ondersteunt Dark Mode en meer op macOS Mojave

Niet lang na de release van macOS Mojave maakte Microsoft bekend dat het druk bezig was met de ondersteuning voor Dark Mode voor Microsoft Office. Bèta-testers kregen al snel een sneak peek. Met de nieuwste update van het Office 365-pakket is de functie nu officieel uitgerold.

Dark Mode in Office365

Volgens Microsoft ondersteunen Microsoft Word, Excel, Powerpoint en Outlook de nieuwe functie van macOS Mojave. Het is hierbij dus wel van belang dat het nieuwste besturingssysteem wordt gebruikt. Het idee van ‘dark mode’ is namelijk dat applicaties zich aanpassen aan de voorkeursinstellingen van de gebruiker. Deze wordt vervolgens over het gehele systeem doorgevoerd, mits de software dit ondersteunt.

Office voor Mac dark mode 002
Klik/tap voor groter.

De ondersteuning vanuit Microsoft kan een warm welkom verwachten. Liefhebbers van de donkere modus kunnen nu ongestoord verder werken in applicaties van Microsoft Office. Voor deze update viel het pakket van software een beetje buiten de boot, door het ontbreken van een donkere achtergrond.

Meer nieuwe functies

Naast ondersteuning voor Dark Mode, kan de software nu ook van de iPhone-camera gebruik maken. Deze functie, Apple’s zogenaamde ‘Continuity Camera’, is ook één van de unieke functies van het nieuwste besturingssysteem voor de Mac. Dit moet het een stuk makkelijker maken om foto’s in een document toe te voegen. Door op de Mac aan te geven dat je een foto vanaf de iPhone-camera wilt toevoegen, opent de camera-app op de iPhone. Wanneer je hier vervolgens een foto mee maakt, zal deze automatisch in het document op de Mac verschijnen.

De toevoeging van deze functies is voor Office365-leden gratis te downloaden. Gebruik jij Apple’s iWork-pakket, of ben je fan van de Office365-applicaties? (Zie ook → Microsoft introduceert redesign Office-icoontjes)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft Office ondersteunt Dark Mode en meer op macOS Mojave
Sluiten