macOS Mojave 10.14.2 en tvOS 12.1.1 beschikbaar

Door: Raymon Mens - 4 reacties
macOS Mojave

Naast iOS 12.1.1 heeft Apple woensdagavond ook updates voor de Mac en Apple TV beschikbaar gesteld. Het gaat om kleine updates. De Mac gaat naar macOS Mojave 10.14.2 en de Apple TV krijgt een update naar tvOS 12.1.1.

Bugfixes in macOS Mojave 10.14.2

In tegenstelling tot iOS 12.1.1, dat verbeteringen naar de iPhone XS en FaceTime brengt, bevat macOS 10.14.2 geen grote vernieuwingen. Apple heeft alleen ondersteuning voor Real-Time Text (RTT) bij bellen via Wi-Fi op de Mac toegevoegd. Dit is een functie die gebruikt kan worden om -zoals de naam al aangeeft- tekst direct bij iedere getypte letter over een telefoonverbinding te sturen. Daarnaast is een bug opgelost die ervoor zorgde dat het soms niet mogelijk was om via iTunes naar AirPlay 2-speakers te streamen.

Hoewel deze kleine updates misschien niet de moeite lijken, is het altijd aan te raden om snel te updaten. Apple lost in iedere nieuwe versie van macOS namelijk ook altijd behoorlijk wat beveiligingsproblemen op. Updaten gaat in macOS Mojave niet meer via de Mac App Store, maar via SyteemvoorkeurenSoftware-update.

macOS Mojave 10.14.2 update
Klik/tap voor groter.

tvOS 12.1.1 en HomePod 12.1.1

Bij iedere update voor iOS, volgt ook een update voor tvOS. De software van de Apple TV gaat naar versie 12.1.1 en krijgt daarmee alleen bugfixes, geen nieuwe functies. De Apple TV checkt normaal iedere 24 uur op software-updates. Je kunt updates handmatig installeren. Dat gaat via het menu InstellingenSysteemSoftware-updates. Vervolgens kies je voor Download en installeer.

Apple TV update tvOS 12.1.1
Klik/tap voor groter.

De HomePod heeft ten slotte ook een software-update gehad. HomePod 12.1.1 brengt ondersteuning voor China en Hong Kong. Tevens gaan de LEDs aan de bovenkant van de slimme speaker nu aan tijdens een FaceTime-groepsgesprek met audio. Helaas is nog niet bekend wanneer de slimme speaker naar Nederland komt.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  berenddevries

  Ik heb, na de update, problemen met BlueTooth: Mijn 3M ergonomische muis krijgt geen contact meer.

 • Profielfoto
  berenddevries

  Fixed it! Opnieuw alle hardware installeren deed de truc.

   

 • Profielfoto
  maassen

  Ik krijg geen updatete te zien, ook als ik op zoeken druk.

 • Profielfoto
  Sjvdh

  maassen op 7 december 2018 12:13
  Ik krijg geen updatete te zien, ook als ik op zoeken druk.

  Heb je toevallig al een oplossing? Bij mij namelijk ook niet..