Raymon Mens
Raymon Mens App Store 4 december 2018

Loopback 2: krachtige Mac-audiomixer krijgt grote update

Rogue Amoeba is een vreemde naam voor een bedrijf, maar het levert al jaren kwalitatief hoogstaande apps voor de Mac. Vandaag is de nieuwste app van het bedrijf uitgebracht: Loopback 2. Het is de opvolger van het originele Loopback dat in 2016 op. De app maakt de routing van audio op de Mac erg eenvoudig.

Dat heeft niet iedereen nodig, maar het maakt het leven van muzikanten, podcasters en YouTubers een stuk eenvoudiger. Wat Loopback doet is een (of meerdere) virtuele geluidskaart(en) aanmaken waar je vervolgens het geluid van alle andere bronnen naartoe kunt sturen.

Podcasts, YouTube, streaming, gaming video

Loopback geeft oneindige flexibiliteit bij het opnemen van video’s voor YouTube, audio voor podcasts of allerlei vormen van streaming. Maak een virtuele geluidskaart aan die de audio van je Microfoon en iTunes oppakt en laat Skype-contacten de muziek die je via iTunes of Spotify speelt horen. Of neem het geluid van een game en tegelijk je microfoon op.

Nieuw in Loopback 2

De meest opvallende vernieuwing in Loopback 2 is ongetwijfeld de interface. Deze is nu een stuk overzichtelijker. In plaats van allerlei tabbladen, is er nu één overzichtelijk scherm waar je alle bronnen en kanalen onder elkaar ziet. Door de outputs met elkaar te verbinden (een lijntje te trekken) stuur je de audio van verschillende apps naar dezelfde of nieuwe output-kanalen. Het is nu ook mogelijk om meteen een monitor-kanaal toe te voegen. Daar hoor je de hele mix met minimale vertraging. Je kunt nu ook meerdere monitor-kanalen aanmaken en gasten in de studio bijvoorbeeld een andere mix laten horen.

Loopback 2 interface
Klik/tap voor groter.

Naast de interface, is ook de functionaliteit uitgebreid. Je kunt nu van iedere bron direct het volume aanpassen en ook audio van verborgen bronnen zoals Siri toevoegen. Dit doe je door de alt/option-knop ingedrukt te houden. Snel een bron uitschakelen kan ook door de aan/uit-knop te gebruiken. Een virtuele geluidskaart kan nu maximaal 64 kanalen bevatten, maar het is nog steeds mogelijk om eindeloos nieuwe kanalen aan te maken.

Betaalde upgrade

Bezitters van de eerste versie van Loopback kunnen voor een bedrag van 49 dollar upgraden. De applicatie kost los 118 euro en is direct via de website van Rogue Amoeba te kopen. De gratis proefversie werkt na het opstarten steeds 20 minuten volledig en voegt daarna ruis toe aan de audio.

Reageer op artikel:
Loopback 2: krachtige Mac-audiomixer krijgt grote update
Sluiten