Night
Night Nieuws 16 december 2018

Kort nieuws

In het weekend hebben de redacteurs vrij. Om je toch op de hoogte te houden van de laatste berichten en opmerkelijke nieuwtjes op de diverse nieuwssites, proberen we je ieder weekend met de rubriek ‘Kort nieuws’ een klein overzicht hiervan te bieden.

Apple pusht update naar iPhones in China

Apple en Qualcomm hebben over en weer rechtszaken tegen elkaar lopen. In China heeft de rechtbank besloten de verkoop van iPhones op te schorten omdat in de software inbreuk zou worden gedaan op patenten van Qualcomm. De iPhonemaker is het daar niet mee eens, maar om de rechtbank tegemoet te komen heeft men vandaag een update gepusht naar Chinese iPhones. Hierin is in een aanpassing aan iOS 12 de omstreden patentaanspraak teniet gedaan.

Lees meer: ➔ Apple pushing update to iPhone in China in response to legal troubles

Cydia stopt met online verkopen

Cydia is een soort App Store, maar dan voor iPhones en andere Apple apparaten die zijn ‘gejailbreaked’. Hier kan men apps kopen die alleen op deze aangepaste apparaten draait. Oprichter Jay “Saurik” Freeman had al eerder plannen om de illegale winkel te sluiten na jaren van frustratie. Een recent ontdekt beveiligingsprobleem heeft de zaak echter in een stroomversnelling gebracht.

Lees meer: ➔ Cydia, Onetime Hotspot for Apple Jailbreakers, Shuts Down Purchasing Functions

Charly Brown en Snoopy nu bij Apple

Apple heeft de rechten gekocht van de klassieke Charly Brown en Snoopy karakters. Deze zijn oorspronkelijk ontstaan als cartoon maar hebben drie jaar geleden de weg gevonden naar het witte doek. Apple hoopt met de stripfiguurtjes een nieuwe boost te kunnen geven aan zijn in de maak zijnde online videodienst.

Lees meer: ➔ Good grief! Snoopy and the Peanuts are being rebooted by Apple

 iTunes 12.8.1 maakt Safari onbruikbaar in macOS Yosemite

Mensen die nog gebruik maken van macOS 10.10 Yosemite moeten oppassen. De laatste update van iTunes, de 12.8.1 versie, zorgt ervoor dat de Safari webbrowser niet meer te gebruiken is. De melding Safari kan niet worden geopend vanwege een probleem maakt een einde aan het browsen met Safari. Updaten naar iTunes 12.9 is op Yosemite niet mogelijk omdat het OS daarvoor te oud is en door deze versie niet meer ondersteund wordt. Het bedrijf uit Cupertino heeft de 12.8.1 update inmiddels teruggetrokken.

Lees meer: ➔ Still Running OS X Yosemite? Beware, iTunes 12.8.1 Breaks Safari

Apple music nu al bij sommigen werkend op Alexa apparaten

Eerder berichtten we al dat Apple Music ook beschikbaar komt voor gebruikers van Amazon’s Alexa apparaten. Er blijken echter nu al – drie dagen voor de de releasedatum – mensen te zijn die van de dienst gebruik kunnen maken op hun Alexa Speaker.

Lees meer: ➔ Apple Music goes live for some on Amazon Alexa devices

Ming-Chi Kuo stelt verkoopverwachting iPhone Xʀ naar beneden bij

Apple analist Ming-Chi Kuo heeft de verkoopverwachting voor de iPhone Xʀ in het eerste kwartaal van 2019 met zo’n 20% naar beneden bijgesteld. De verwachtingen zijn echter gebaseerd op berichten uit het leverancierscircuit. Of de verkopen ook echt zullen tegenvallen zal dus nog moeten blijken. Omdat het bedrijf zijn verkoopresultaten niet meer bekendmaakt, zullen we het met deze info moeten doen.

Lees meer: ➔ Ming-Chi Kuo cuts first quarter iPhone sales estimates by 20%, says iPhone XR demand is low

Apple wilde eigen HomeKit beveiligingscamera

Het lijkt erop dat Apple een eigen beveiligingscamera voor thuisgebruik wilde uitbrengen. Die camera zou dan via de iPhone te bedienen zijn. Dat blijkt uit een patent dat Apple al dateert uit 2012, nog lang voordat HomeKit op de markt kwam. Inmiddels zijn er al diverse camera’s die via HomeKit op afstand zijn te bedienen.

Lees meer: ➔ ‘Apple wil eigen beveiligingscamera met iPhone-bediening’

Waarom is er nog geen ApplePay in Nederland?

Nu alle ons omringende landen gebruik kunnen maken van ApplePay, rijst bij steeds meer Nederlanders de vraag waarom men er hier nog steeds van verstookt is. Sinds eind november is België aan het het lijstje van landen toegevoegd en eind december zijn ook de Duitsers aan de beurt. In Nederland ontbreekt echter nog iedere hint naar ApplePay. Toch is Nederland niet het enige land op het Europese continent zonder deze betaalmethode. Ook Portugal en diverse landen in het Oostblok en het slavische gedeelte zitten nog ‘zonder’.

Lees meer: ➔ Waarom is er nog geen Apple Pay in Nederland?

Reageer op artikel:
Kort nieuws
Sluiten