Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 december 2018

De kerstgedachte van Microsoft: frontale aanval op de iPad

Kerstmis is vrede op aarde. Allemaal tezamen en saamhorigheid alom. Of je nu Windows- of iOS-gebruiker bent, we zijn allemaal een. Of toch niet? Microsoft verpakt een frontale aanval op de iPad in een schattige kerstcommercial.

De nieuwe Surface Go commercial is een moderne twist op Grandma got Run Over by a Reindeer. Een klein meisje zingt: “Oma, ga niet op pad om een iPad te kopen. Dat was prima toen ik zes was, maar nu ben ik tien. Mijn dromen zijn groter, dus ik heb nu een echte computer nodig.” De boodschap van Microsoft is duidelijk: Apple’s tablet is geen echte computer.

Surface Go vs. iPad Pro

Heel verrassend is deze zet niet. Microsft gaat als het de Surface betreft niet bepaald vaak uit van zijn eigen kracht. Al sinds 2013, toen Windows 8 tablets nog hip waren, vergelijkt Microsoft producten met iPad. De Surface-lijn wordt nu tegenover de iPad Pro gezet.

https://www.youtube.com/watch?v=8g8ZR0KY7M4

Microsoft spreekt met deze nieuwe reclame Apple’s huidige iPad-commercials direct tegen. Daarin wordt de iPad Pro juist als volwaardige computer gepositioneerd. Volgens Apple is de iPad inmiddels krachtiger dan iedere hedendaagse laptop. Maar is het wel een echte computer? Het is een kwestie die steeds interessanter wordt. Apple’s nieuwste tablet capabeler dan ooit, maar iOS blijft een hele grote beperking, zoals je in onze review kunt lezen.

Microsoft gebruikt oude strategie Apple

Overigens was Apple vroeger zelf ook niet vies van de Mac tegenover de PC te positioneren. In de inmiddels legendarische Mac vs. PC commercials werd de PC afgeschilderd als saai, slecht functionerend apparaat. Anno 2018 is de kerstreclame van Apple echter een en al creativiteit en warmte. De concurrentie is nergens te bekennen. In plaats daarvan focust de reclame op creativiteit en dat je niet bang moet zijn om die te delen met anderen. (Zie ook → Mac speelt de hoofdrol in Apple’s kerstcommercial voor 2018)

Reageer op artikel:
De kerstgedachte van Microsoft: frontale aanval op de iPad
Sluiten