Mark Hofman
Mark Hofman Accessoires 13 december 2018

Caviar combineert iPhone Xs met Apple Watch tot accessoire van €21.000

De Apple Watch lijkt steeds populairder te worden. Waar het slimme horloge voorheen alleen als gadget werd gezien, wordt-ie nu steeds vaker als gezondheidsmonitor of sporthorloge ingezet. Maar dan voornamelijk onder iPhone-gebruikers. Het Russische Caviar staat bekend om z’n excentrieke en over de top-accessoires. Al overtreft het laatste Caviar-product alles.

Gouden iPhone Xs met Apple Watch

Het neemt de rol van Apple Watch als ‘iPhone-accessoire’ wel heel letterlijk. We hebben het over een iPhone Xs, waarbij de achterkant deels is bedekt met goud én een Apple Watch. Het toestel heeft de naam Swiss Dream Watchphone gekregen, en kost je ruim €21.000. Althans, als je voor de duurste variant gaat. Wie liever een minder uitgebreide iPhone Xs wilt hebben, betaalt slechts €19.250.

Voor dit bedrag krijg je een (deels) met goud bedekte iPhone. Bovendien is de Apple Watch, die aan de achterkant is gemonteerd, ook bedekt met goud. Welke overigens ook los is aan te schaffen voor de prijs van €3.000. Blijkt er dan toch vraag te zijn voor een gouden variant van de Apple Watch? Al met al behoorlijk aan de prijs, voor een laagje goud. En écht handig lijkt het ons niet.

Klik/tab voor groter

Waarom zou je?

Ondanks het feit dat het om een accessoire gaat, zien we het nut van deze Swiss Dream Watchphone niet echt. Sterker nog: het is ontzettend onhandig. De Apple Watch aan de achterkant van het toestel is uiteraard een leuke toevoeging, maar aan de foto’s te zien krijg je te maken met een aantal problemen. Een van die problemen is het opladen van je smartwatch: hoe ga je dat in vredesnaam doen? De oplader van de Apple Watch zit namelijk aan de onderkant, maar aan de onderkant bevindt zich op dit moment een iPhone XS. Uiteraard is het mogelijk om de smartwatch uit de bandjes te schuiven, maar ook dat doet je vanaf de onderkant. Caviar zal er waarschijnlijk iets op gevonden hebben, maar laat op dit moment nog niet weten wat.

Caviar Apple Watch iPhone Xs
Klik/tab voor groter

Daarnaast is het hele nut van een smartwatch om de notificaties van je smartphone op je pols te krijgen. Hierdoor kan het toestel lekker in je zak blijven hangen en blijf je alsnog op de hoogte. Dat die desbetreffende smartwatch zich nu op de achterkant van de iPhone bevindt, zorgt ervoor dat het zijn hele functionaliteit verliest. Daarnaast registreert een Apple Watch betere fitness data door de sensor aan de achterkant. Wat dus ook praktisch onbruikbaar geworden is nu hij aan de achterkant van je iPhone zit.

Al met al is deze Swiss Dream Watchphone een pleziertje voor het oog, maar alles behalve handig. Een accessoire voor de rijksten ter aarde. Al vragen wij ons af of hier ooit iemand mee gaat lopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Caviar combineert iPhone Xs met Apple Watch tot accessoire van €21.000
Sluiten