Barry Kraakman
Barry Kraakman Nieuws 18 december 2018

‘Apple werkt aan iPhone met Face ID én Touch ID’

Met de komst van de iPad Pro bestaat de gehele iOS-lijn nu aan apparaten die met het gezicht kunnen worden ontgrendeld. Door de Touch ID-technologie te laten vallen, kan Apple schermen maken die bijna tot de rand van het apparaat lopen. Een nieuw patent wijst er echter op dat Apple op oude technologie terugvalt om de iPhone in de toekomst nog beter te beveiligen.

Oud en nieuw

Dat Face ID veiliger is dan de gezichtsherkenning van de Android-concurrentie, blijkt uit verschillende tests. Maar het zal een kwestie van tijd zijn voor de smartphones van andere fabrikanten over een geavanceerde gezichtsscanner beschikken. Het is niet helemaal duidelijk wat de precieze motivatie is, maar Apple lijkt te onderzoeken of een combinatie van Touch ID én Face ID mogelijk is.

Klik/tab voor groter

Veiligheid iPhone

Dat Apple er alles aan doet om je iPhone zo goed mogelijk te beveiligen, mag duidelijk zijn. Het standpunt betreft de privacy van haar klanten wordt al jarenlang benadrukt. Dit zou dan ook weleens de achterliggende gedachte kunnen zijn van het idee waar Apple mee speelt. Touch ID is opzichzelfstaand al veilig, evenals Face ID. Maar een combinatie van deze twee functies zou next level zijn. Hoewel we niet snel zien gebeuren dat Apple weer een iPhone met de zogenaamde kin (dikke rand onder het scherm) om Touch ID te implementeren gaat uitbrengen. Wellicht betekent dit dat de iPhone in de toekomst een vingerafdrukscanner ín het scherm gaat krijgen?

Voice ID

Voor de enthousiastelingen omtrent het beveiligen van je telefoon; we moeten wel een slag om de arm houden. Het gaat hier om een patent, dat Apple begin 2018 heeft ingediend. Hoewel dus duidelijk is dat Apple met dit idee experimenteert, wijst het verleden uit dat lang niet alle patenten het daglicht zien in de vorm van een consumentenproduct. Het bedrijf zou op de achtergrond ook druk bezig zijn met het ontwikkelen van VoiceID. De iPhone-maker heeft een boel patenten die de werking van de techniek omschrijven aangevraagd. Hoewel dit meer klinkt als een techniek voor bijvoorbeeld de HomePod, wordt de iPhone specifiek in patenten benoemd.

Qua werking is Voice ID herkenbaar voor gebruikers van een iPhone en/of Siri. Om het in te stellen moet een gebruiker een aantal specifieke trefwoorden uitspreken. Net als bij het activeren van “Hey Siri”. Als een stem niet herkend wordt, moet een gebruiker zich op een andere manier identificeren, bijvoorbeeld via de code van zijn iPhone.

Hoe we onze iPhone in de nabije toekomst gaan unlocken, blijft nog even gissen. Al zal de code altijd als back-up te gebruiken zijn. (Zie ook → ‘iPhone krijgt in 2019 nieuwe generatie Face ID’)

Reageer op artikel:
‘Apple werkt aan iPhone met Face ID én Touch ID’
Sluiten