Verschillende iPhone gebruikers zonder mobiele data en wifi na iOS 12.1.2 update

Door: Noah Korevaar - 13 reacties
iOS 12 gitch

Als je iPhone je probeert te pushen om te updaten naar iOS 12.1.2 is het misschien toch verstandig om hem voorlopig even te negeren. Het lijkt erop dat de update je meer problemen oplevert dan voordelen. Eerder meldden gebruikers over de hele wereld al dat de update voor problemen had gezorgd met hun mobiel internet en nu blijken er ook enkele gebruikers te zijn die geen wifi connectiviteit meer hebben na de update.

iPhone zonder internet

Ironisch genoeg is één van de redenen dat Apple met de update aan kwam zetten, het feit dat verschillende iPhone gebruikers in Turkije te maken hadden met een bug. Door deze bug werkte hun mobiele internet niet en Apple besloot hierop snel met een update te komen.

Helaas heeft de update er nu juist voor gezorgd dat het data probleem is verspreid over de hele wereld. En waar het probleem nog enigszins te overzien zou zijn met een wifi verbinding, kunnen sommige gebruikers zelfs daar geen gebruik van maken. En wat heb je dan uiteindelijk aan een smartphone zonder internet?

iOS 12.1.3 bèta

Gelukkig probeert Apple het probleem zo snel mogelijk op te lossen en zouden ze al bezig zijn met het testen van een iOS 12.1.3 bèta. De vraag is echter wat die update nou weer gaat brengen en waarschijnlijk is het verstandig om wat dat betreft even de kat uit de boom te kijken en te wachten op reacties van andere gebruikers.

Je wilt natuurlijk niet met je iPhone van de regen in de drup belanden. In de tussentijd is Apple druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe iPhones. Een opgedoken patent laat zien wat de plannen zijn met betrekking tot een opvouwbaar toestel.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Spinozo

  “Enkele gebruikers melden problemen met WiFi” ik geloof dat er al miljoenen iPhones ge-update zijn maar toch deze bangmakerij vanwege problemen van een paar gebruikers??

 • Profielfoto
  HugovandenBeld

  Ja, ik vind het ook een nogal zurig bericht.

 • Profielfoto
  McJohn

  Nog geen hinder ondervonden met connectie problemen.

 • Profielfoto
  steveb

  ik begrijp dit niet meer.
  apple misschien wel HET grootste tech bedrijf van de wereld.
  en telkens ze met upgrades of updates komen hebben ze een probleem met een basis element van het toestel.
  heeft iemand al bijgehouden hoe vaak er problemen zijn geweest met antennes, communicatie, … in de afgelopen 5 jaar?

  wat is het nut eigenlijk van hun beta en public beta?

  en hoe komt het dat sommige mensen problemen hebben en andere niet?
  – ligt het aan de providers.
  – verschillende chip leveranciers?

   

 • Profielfoto
  goldoni

  hahahahahahaha prutsers. Een marketing bedrijf moet zich niet met techniek bezighouden!

 • Profielfoto
  JJmac

  Maw oud nieuws toch? Je kan via iTunes als je de update hebt gedaan, de nieuwste build 12.1.2 104 er opzetten i.p.v. de 101 , kan alleen via iTunes.

 • Profielfoto
  Imade

  Ik heb geen enkel probleem met de iOS 12.1.2

 • Profielfoto
  Sannetju

  Gelukkig geen probleem hier met de update 12.1.2💥

 • Profielfoto
  Eprom

  nu blijken er ook enkele gebruikers te zijn die geen wifi connectiviteit meer hebben na de update” van miljoenen iPhones…

 • Profielfoto
  arno1975

  goldoni op 31 december 2018 12:12
  hahahahahahaha prutsers. Een marketing bedrijf moet zich niet met techniek bezighouden!

  Moet je nu ook al hier de boel komen verstieren?

 • Profielfoto
  Yesandno

  JJmac, goed punt die update. Ik heb een hele slechte Wifi snelheid sinds ik 101 er op heb staan. Heb eerder hier wel het verschil gelezen over 101 en 104 maar daar wordt nu niet aangehaald.

 • Profielfoto
  wouter57

  Zoiets kan je toch klauwen met geld kosten. Boodschappen doen bij Appie met de app van Albert Heijn in winkelcentrum Woensel waarbij ik ook gebruik maak van de app Parkmobile . Halverwege stopt mijn telefoon met een half vol winkelmandje en ook Parkmobile niet meer te bereiken. Ook kon ik mijn recept niet meer raadplegen dus wist ik niet meer wat ik moest inslaan. Na 10 min kwam alles weer terug maar voor hetzelfde geld pas veel later. Mijn boodschappen stonden er weer op en Parkmobile ging gewoon weer verder maar ben wel geschrokken. Thuis gelijk aan de iTunes gehangen en daar stond de andere update alweer klaar.