Barry Kraakman
Barry Kraakman App Store 10 december 2018
Leestijd: 2 minuten

Google Maps functie ‘For You’ nu ook op iOS beschikbaar

Het is bijna kerst. Voor veel mensen betekent dit de dagen met familie doorbrengen. Sommigen nemen de vrijheid om tussen kerst en oud en nieuw een paar dagen vrij te nemen, en leuke dingen te gaan doen. Maar het kiezen van een volgend uitje is soms best lastig. Een nieuwe functie in Google Maps, die vanaf vandaag op iOS beschikbaar is, moet je hier bij helpen.

For You in Google Maps

Deze handige informatie is te vinden in een nieuwe tab binnen de app, genaamd ‘For you’. Het is ontwikkeld als vorm van inspiratie. Als je al een Google-account hebt, dan heeft het bedrijf waarschijnlijk al een idee van jouw interesses en activiteiten. Geheel des Googles moet de inspiratietab dan ook aansluiten op jouw smaak en voorkeuren.

Google Maps For You iOS
Klik/tab voor groter

Blijf up-to-date

Ook is de uitbreiding ideaal om op de hoogte te blijven van nieuwigheidjes. Wanneer je een buurt of locatie interessant vindt, kan je aangeven dat je hierin interesse hebt. Vervolgens houdt de applicatie jou volledig op de hoogte over nieuwtjes of wijzigingen aan de plek. Nieuws, wijzigingen in openingstijden of zelfs suggesties van soortgelijke plekken verschijnen onder jouw persoonlijke tab.

Android én iOS

De functie is op Android in een beperkt aantal landen al even beschikbaar. Vanaf vandaag moet de functie in 40 verschillende landen ook op iOS verschijnen. Daarnaast is de functie vanaf vandaag voor Android-gebruikers in 130 extra landen beschikbaar.

In de loop van vandaag wordt de tab met de ‘For You’ functie beschikbaar gemaakt. Of hier een speciale app-update voor nodig is, is nog niet duidelijk. Het kan ook dat Google er voor kiest om de functie per gebruikersgroep uit te rollen, waardoor deze ook zonder app-update zou kunnen verschijnen. Ben je meer van Apple’s eigen kaartendienst? (Zie ook → Apple Maps wordt compleet vernieuwd)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Maps functie ‘For You’ nu ook op iOS beschikbaar
Sluiten