Barry Kraakman
Barry Kraakman Nieuws 6 december 2018
Leestijd: 2 minuten

Google en Amazon werken aan antwoord op AirPods

Zoals altijd met succesvolle producten, is het een kwestie van tijd voor copycats het web overspoelen. Iedereen wilt meeliften op het succesvolle product van een ander. Dit is sinds de komst van AirPods niet anders. Maar volgens geruchten mag Apple geduchte concurrentie verwachten. Zowel Google als Amazon zouden namelijk werken aan een eigen AirPods-concurrent.

Succes AirPods valt op

De meestal goed geïnformeerde Apple-analyst Ming-Chi Kuo merkt op dat uit verschillende hoeken de suggestie wordt gewekt dat Google én Amazon zich met AirPod-achtige hardware bezighouden. Het succes van Apple’s product zou beide concurrenten wakker hebben geschud. En hoewel de voorsprong van Apple niet snel ingehaald zal worden, kan het nog weleens een interessante strijd gaan worden.

Google en Amazon gaan de strijd aan

Hoewel zowel Google als Amazon zich nog maar relatief kort om hardware bekommeren, lijkt het vooral een strijd om de plek in de oren van de consument te gaan worden. De koptelefoon is tegenwoordig namelijk veel meer dan alleen een speaker voor muziek. Zowel Apple, Google als Amazon concurreren op het gebied van de personal assistent. En omdat het niet gebruikelijk is dat de consument meerdere assistenten tegelijk gaat gebruiken, is het voor de fabrikanten van belang dat deze dienst op zoveel mogelijk plekken bruikbaar is. Aangezien de markt van draadloze in ears enorm aantrekt, dient dit oorstuk (letterlijk) als perfect doorgeefluik.

Klik/tap voor groter.

Nieuwe AirPods in aantocht

Zoals we vaker bij producten van Apple hebben gezien, was het bedrijf uit Cupertino niet de eerste met dit type product. Maar dankzij het simpele design, een goede microfoon, de overtuigende accuduur én het gemak van het koppelen heeft het voor een flinke verschuiving in de markt gezorgd. Sindsdien lijkt de markt aardig actief. Grote merken hebben draadloze oordoppen binnen verschillende prijsklassen op de markt gebracht. Welke nu twee nieuwe spelers mag verwachten.

Kuo verwacht dan ook dat Apple de concurrentie aangaat door de AirPods te voorzien met nieuwe functies. Zo worden de draadloos oplaadbare AirPods begin 2019 verwacht. Ook voorspelt Kuo dat we in 2020 AirPods kunnen verwachten met een compleet nieuw design. Inclusief nieuwe features, waaronder biomedische sensoren. Daarmee lijkt Apple een steeds serieuzere speler op de markt van sensoren te worden. (Zie ook → Apple geeft de ‘slaap tracker’ van Beddit niet op)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Google en Amazon werken aan antwoord op AirPods
Sluiten