Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 december 2018
Leestijd: 2 minuten

Er komen eindelijk goedkopere USB-C naar Lightning-kabels aan

Je iPhone op je nieuwe MacBook aansluiten? Dan kun je niets met de bij de telefoon geleverde kabel. Die heeft namelijk een ‘oude’ USB-A-aansluiting. Je hebt een USB-C naar Lightning-kabel nodig en dat kost minimaal 25 euro. Apple is momenteel de enige die dergelijke kabels verkoopt, maar daar komt snel verandering in.

Andere fabrikanten kunnen namelijk ook USB-C naar Lightning-kabels gaan maken. Apple heeft het Made for iPhone-programma (MFi) geopend voor dit soort kabels. Fabrikanten kunnen de benodigde connectors en chips nu bij Apple bestellen en ze worden binnen zes weken geleverd. We verwachten de eerste, goedkopere kabels daarom in februari of maart 2019.

USB-C naar Lightning voor een tientje?

De benodigde Lightning-connectors en chips kosten voor fabrikanten van kabels 2,88 dollar. Dat heeft het altijd gekost om een connector met de juiste MFi-chip bij Apple te kopen en er zijn genoeg gecertificeerde USB naar Lightning-kabels voor een tientje te koop. Wij verwachten dat fabrikanten zoals Anker, Aukey, Belkin, en Incipio de kabels vanaf ongeveer 10 euro aan kunnen bieden.

iPhone USB-C Lightning 16x9
Klik/tap voor groter.

De vraag is overigens maar hoe lang zo’n kabel echt nuttig is. Er wordt al halsreikend uitgekeken naar het afscheid van de Lightning-poort. Uit een recente peiling onder onze lezers, blijkt dat het merendeel graag afscheid zou nemen van de aansluiting die alleen Apple gebruikt. USB-C wordt door de meeste iPhone-gebruikers en Apple-fans als de toekomst gezien. De iPad Pro is al over. Wanneer volgt de iPhone?

iPhone sneller laden

Met een USB-C naar Lightning-kabel kun je niet alleen je iPhone aansluiten op een moderne MacBook voor updates, herstel of synchroniseren. Het is ook mogelijk om een iPhone aanzienlijk sneller op te laden met USB-C Power Delivery. Hoewel het toestel (nog) geen USB-C-poort heeft, wordt het protocol dat zorgt voor sneller laden wel ondersteund. (Zie ook → iPhone snelladen: zo werkt het en dit heb je nodig)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Er komen eindelijk goedkopere USB-C naar Lightning-kabels aan
Sluiten