Huub Everstijn
Huub Everstijn App Store 8 december 2018
Leestijd: 3 minuten

For the gamers

In dit artikel kijken we kort naar twee games: Command & Conquer: Rivals en Tropico. Waarom? Omdat beide games geschikt zijn voor iOS. Het laat zien dat Apple’s mobiele platform, mede door de bloedsnelle en krachtige A12 Bionical processor, ook door game-ontwikkelaars steeds serieuzer genomen wordt.

Command & Conquer: Rivals

Dit is een klassieker. in de begindagen was Command & Conquer een van de meest populaire ‘real-time strategy’ games ter wereld. Tot nu toe hebben we eigenlijk niet veel nieuws gehoord over deze game. Tot begin 2017 dan. Want toen kondigde EA Games de komst van Command & Conquer: Rivals aan. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat erbij werd vermeld dat deze game specifiek uitgebracht zou worden voor mobiele devices.

Nu is het eindelijk zover: Command & Conquer: Rivals is uit en kan op zowel iOS als Android apparaten worden gespeeld. Het spel zelf is gratis, maar gezien de populariteit van gratis spellen zul je wel rekening moeten houden met in-app aankopen.

In de afgelopen paar maanden zijn we erin geslaagd om de wereld laten praten over Command & Conquer. Het was heel spannend om te zien. We spelen elke dag Rivals met onze community en werken met hen samen om het zo leuk en uitgebalanceerd mogelijk te maken. Ons doel was om iets nieuws te brengen voor spelers op mobiele devices die RTS-spellen spelen, waardoor ze volledige controle over hun acties hebben en het gevoel voor competitie naar voren kunnen brengen.

Michael Martinez, General Manager van Redwood Studios

Command & Conquer: Rivals is nu te downloaden in de App Store.

Command & Conquer
Command & Conquer: Rivals is beschikbaar voor iOS en Android (klik/tap voor groter)

Tropico komt naar de iPad, iPhone versie volgt later

Game ontwikkelaar Feral heeft bekend gemaakt dat de iPad versie van de populaire game Tropico voor de iPad zal worden uitgebracht op 18 december.

Tropico is een strategische eiland-stad bouwer en humoristische dictator SIM. Een hele mond vol. De game is gebaseerd op de gelijknamige serie, die van origine werd uitgebracht door Kalypso Media. Feral heeft de game geheel opnieuw ontwikkeld en opnieuw ontworpen voor de iPad. In tegenstelling tot Command & Conquer is dit wel een betaalde game. In-app aankopen zul je dan ook niet tegenkomen in Tropico.

Tropico is volledig afgestemd op en geoptimaliseerd voor iPads en beschikt over een intuïtieve touch-bediening en een gebruikersvriendelijke interface die het voor spelers gemakkelijk en eenvoudig maakt om deze kleine maar trotse eilandnatie naar een glorieuze toekomst te leiden, ‘tap voor ‘tap’.

Tropico kan gespeeld worden op 5e en 6e generatie iPads en alle iPad Pro’s. Er moet wel iOS 12 op staan en je moet ongeveer 3 GB vrije opslagruimte hebben om het spel te kunnen installeren. Tropico gaat € 12,99 kosten en is binnenkort in de App Store te downloaden. Je kan Tropico nu wel al vooruit bestellen.

Tropico voor iPad
Tropico voor iPad zal op 18 december uitkomen (klik/tap voor groter)

Wil je de aankondiging eerst even bekijken? Klik/tap dan even op de ‘Play’ button van het onderstaande YouTube filmpje:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
For the gamers
Sluiten