Barry Kraakman
Barry Kraakman Accessoires 6 december 2018

Apple geeft de ‘slaap tracker’ van Beddit niet op

De Apple Watch kan heel veel, maar je nachtrust meten is een functie die nog niet beschikbaar is. Het is zeker onder mensen die van bijvoorbeeld Fitbit zijn overgestapt op Apple’s slimme horloge een gemis. Maar nu lijkt de Amerikaanse keuringsinstantie FCC een Apple-product te hebben goedgekeurd die juist dat doet; het meten van de nachtrust. Alleen niet in de vorm van een Apple Watch.

Een keuring in de FCC wordt meestal aangevraagd voor nieuwe producten die daadwerkelijk verkocht gaan worden. We kunnen er dus stilletjes vanuit gaan dat Apple sleutelt aan een eigen slaap tracker. Misschien onder een andere merknaam.

Overname Beddit

Want hoewel er verschillende apps van externe ontwikkelaars bestaan die de slaap prima meten zónder de accu in een keer leeg te trekken, lijkt Apple het over een andere boeg te willen gooien. In mei 2017 nam het bedrijf de slaaptracker Beddit over. Dit is een sensor dat op het matras moet worden gelegd, en zo nauwkeurig kan meten hoe goed jouw nachtrust is. De score kan vervolgens worden uitgelezen in de bijbehorende app.

beddit sleep monitor 3
Klik/tap voor groter.

Een tijd lang leek Apple niets met de overname te doen, totdat het bedrijf onlangs de stekker uit de cloud-dienst trok. En nu duikt er een FCC-goedkeuring op van een slaapsensor die qua hardware ontzettend veel op de sensor van Beddit lijkt. Op de schematische tekening staat zelfs nog ‘Designed bij Beddit in California’. Terwijl het verzoek toch echt door Apple is ingediend.

beddit apple fcc
Klik/tap voor groter.

Apple ❤️ gezondheid

Dat Apple zich op zowel de voor- als achtergrond bezighoudt met nieuwe methoden om gezondheidsfuncties te meten, mag duidelijk zijn. Zo is de focus van de Apple Watch vanaf het begin al ‘gezondheid’. De ingebouwde sensoren houden van alles bij; hoe lang je staat, hoeveel stappen je plaatst én wat je hartslag doet. En met Apple Watch Series 4 is het zelfs mogelijk om een ECG van je hart te maken. Om alles zo nauwkeurig mogelijk te maken, heeft het bedrijf zelfs een compleet fitness-laboratorium opgezet. En experts op dit gebied in dienst genomen.

Hoe het bedrijf uit Cupertino ons onze slaap laat meten, is nog niet duidelijk. Dát het hier aan werkt, wel. Wellicht dat we bij de lancering van iOS 13 volgend jaar meer te weten krijgen. Wil je in de tussentijd meer lezen over de nieuwste gezondheidsfuncties in Apple Watch Series 4? (Zie ook → FAQ: Alles over de ECG-functie van de Apple Watch Series 4)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple geeft de ‘slaap tracker’ van Beddit niet op
Sluiten