Barry Kraakman
Barry Kraakman App Store 11 december 2018
Leestijd: 2 minuten

Epic Games verwijdert populaire Infinity Blade uit App Store

Slecht nieuws voor de iOS-gamers onder ons. De grote studio achter onder andere Fortnite heeft de Infinity Blade-serie uit de App Store verwijderd. Tijdens de presentatie van de iPhone 4 kreeg de ontwikkelaar nog tijd op het podium. De demo was een perfect voorbeeld van de grafische mogelijkheden op de toen nog gloednieuwe iPhone 4.

Infinity Blade ‘grafisch beste uit App Store’

En dat bleef niet onopgemerkt. Drie maanden later verscheen de volledige app in de App Store. De recensies waren lovend. Zo zou het spel, dat grafisch op het niveau van game consoles zou zitten, tot dan toe ‘het beste uit de App Store’ zijn volgens TouchArcade. Een jaar later verscheen de opvolger van het eerste spel. In 2013 werd het derde en laatste deel van de trilogy gelanceerd. De spellen waren hun tijd ver vooruit, en werden tot vandaag de dag nog steeds gewaardeerd en geprezen.

Prioriteiten ontwikkelaars verschuiven

Dat een premium-spel als deze uit de App Store verdwijnt, hoeft niet veel te zeggen over de staat van Apple’s software-winkel voor iOS. De ontwikkelaarsstudio, Epic Games, is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Zo hebben ze de afgelopen tijd meer succesvolle apps uit hun mouw geschud. Fortnite is misschien wel de bekendste hiervan. Het is dan ook niet meer dan logisch dat prioriteiten van het ontwikkelaarsteam verschuiven. Omdat de prioriteit niet meer bij Infinity Blade ligt, heeft het bedrijf gekozen om hier de stekker uit te trekken. Ze konden de spellen niet meer naar eigen standaard onderhouden en verbeteren.

Het einde in zicht (maar nog niet daar)

Voor iOS gebruikers betekent dit dat het spel niet meer te downloaden is. Tenminste, iedereen die het spel nog nooit heeft gespeeld. Mocht je de app eerder hebben gedownload, dan staat-ie nog wel in de lijst met ‘aankopen’. Hiervandaan is de app nog wel opnieuw te downloaden. Verder is het niet meer mogelijk om nieuwe nieuwe abonnementen af te sluiten. De komenden maand worden spelers nog wel met nieuwe verrassingen beloond, heeft de studio beloofd. Verder hebben ze een pakket iMessage-stickers gratis beschikbaar gemaakt. Als knipoog naar het verleden is het zwaard van Infinity Blade ook in Fortnite als wapen te gebruiken. Speel jij liever Fortnite? (Zie ook → Fortnite in 60 fps op iPhone Xs, Xs Max en Xʀ)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Epic Games verwijdert populaire Infinity Blade uit App Store
Sluiten