‘Eerste iPhone met 5G-verbinding op z’n vroegst in 2020′

Door: Barry Kraakman - 4 reacties
Intel 5G iPhone

Het duurt nog even voordat we in Europa kunnen genieten van het snellere 5G-netwerk. Op de achtergrond zijn zowel mobiele providers als chipmakers hard bezig met het realiseren van de opvolger van 4G. En hoewel fabrikanten als Samsung er naar verluidt alles aan doen om in 2019 de eerste smartphones met een 5G-connectie op de markt te brengen, wacht Apple nog een jaar.

Tenminste, als we (de vaak goed geïnformeerde) Bloomberg mogen geloven. De reden voor deze (ver)late lancering? Volgens bronnen die dichtbij de plannen van het bedrijf uit Cupertino staan, kijkt Apple graag een jaartje de kat uit de boom. Iets wat het bij de implementatie van 3G en 4G ook heeft gedaan.

Kinderziekten van 5G

De iPhone-fabrikant gokt er namelijk op dat het eerste jaar van deze nieuwe technologie nog vol zogenaamde kinderziekten zit. Een keuze die in het verleden vaker in Apple’s voordeel werkte. Zo ging het eerste jaar van zowel 3G als 4G met flink wat problemen gepaard. Één van die problemen was een slechte dekking, waardoor zelfs consumenten wachtten met de overstap op het snellere netwerk. Daarmee behoedt Apple gebruikers dus van een slechte gebruikerservaring. Het continu wegvallen van de netwerkverbinding past namelijk niet binnen de ervaring die het bedrijf voor iPhone-gebruikers voor ogen heeft.

5G wifi technology digital concept

Apple versus Qualcomm

Het is niet duidelijk in hoeverre de rechtszaak tussen Qualcomm en Apple invloed heeft op de implementatie van 5G in toekomstige iPhone-modellen. Sinds de twee partijen in de clinch liggen, lijkt de relatie tussen Apple en Qualcomm, chipmaker én voorloper in chips met een 5G-verbinding, aardig bekoeld. Waar iPhones voorheen van Intel- óf Qualcomm-chips waren voorzien, vinden we in de nieuwste iPhones alleen nog chips van Intel terug. Ook Intel is bezig met een chip die gebruik kan maken van een snellere verbinding. Helaas lijkt deze echter niet tijdig klaar te zijn voor de volgende generatie iPhones. Al lijkt Apple dus bewust te wachten met een snelle implementatie. (Zie ook ➝ 5G in Nederland: dit doen onze providers)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

   

  2020 gaat het jaar worden dat 5G gaat worden uitgevonden!

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Volgens Carl Pei wordt OnePlus de eerste telefoon met 5G, niet Samsung.
  Tenminste, dat is de bedoeling.

  https://www.androidplanet.nl/nieuws/oneplus-5g-smartphone/

 • Profielfoto
  TandMac

  och ja….

  eerste telefoon met 5G….

  het is als met een Porsche  Parijs – Roubaix willen rijden.

  Als het wegdek niet aangepast is (voor de snelheid die er wil uithalen) …..

 • Profielfoto
  Shmoo

  Maar dat zeggen alleen mensen die in de Fiat klasse rijden. ?

   

  Dat is altijd. Als Apple de eerste is met iets zijn het innoveerders, zijn ze dat niet dan doet het er allemaal niet zoveel toe of je de eerste bent. Als het maar functioneert – en dat doet het vaak in beide gevallen maar voor 80%