Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 19 december 2018

Concept: Gaat de iPhone XI er zo uitzien?

Waar we bijna dagelijks doodgegooid worden met nieuwe informatie voor de Samsung Galaxy S10 serie, is het nog hartstikke stil rondom de nieuwe Apple iPhone van 2019. Logisch, want de XS en XS MAX zijn nog niet heel lang beschikbaar. Toch heeft Concept Creator, op basis van de iPad Pro van dit jaar, een concept design online gegooid voor het nieuwe toestel. En als de iPhone XI er zo uit komt te zien, dan halen we hem zonder twijfel in huis.

Mogelijk uiterlijk iPhone XI

De iPhone 4 is anno 2018, op het gebied van design, nog steeds de allersterkste iPhone. Het toestel was strak, voorzien van een stalen rand en was een groot succes. Fans van deze telefoon kunnen zich dus opmaken voor een groot feest voor de oogballen. Designer Concept Creator heeft namelijk een video online gezet met een concept design voor de nieuwe iPhone XI, een design die sterk lijkt op dat van de iPhone 4. En eerlijk gezegd worden we daar heel vrolijk van.

In de video zien we verschillende renders van het toestel waar op dit moment nog niets over bekend is. Het moet dus met een flink korreltje zout genomen worden. Maar het laat echter wel zien wat de mogelijkheden voor Apple’s nieuwe vlaggenschip kunnen zijn. Het toestel is in de video voorzien van een dubbele “Hole Punch” notch, drie camera’s aan de achterkant en een strak rechthoekig design. De bezels zijn bijzonder klein en de screen to body ratio is bizar. Benieuwd hoe het toestel eruit kan komen te zien? Check dan onderstaande video.

Is het mogelijk?

Uiteraard is de grote vraag bij dit soort designs altijd: is het mogelijk voor Apple om het te hanteren? En in dit geval is dat een dikke vette ja. Door de “Hole Punch” notch in het midden zullen features als FaceID in de huidige vorm moeten verdwijnen en ook op TouchID is nergens te bekennen. Echter zien we Apple niet zo snel het huidige FaceID inruilen voor een vingerafdrukscanner in het scherm, maar je weet het echter nooit. Ook op het gebied van design is het zeker mogelijk, aangezien Apple dit met de iPhone 4 al een beetje wist te hanteren.

Het grote probleem waar dit toestel tegenaan kan lopen is Apple zelf. De producent heeft in de laatste jaren weinig gedaan op het gebied van design. De iPhone 6, 6s, 7, 7 Plus, 8 en 8 Plus waren bijvoorbeeld gebaseerd op een en hetzelfde ontwerp. Dit geldt overigens ook voor de iPhone X, iPhone XS (Max) en XR. Creativiteit is op dat gebied redelijk vervlogen bij Apple en we weten niet of het dit design zo snel zal hanteren. Best place to buy tarkov roubles and wow gold is – Needmana.com

iPhone XI concept
Klik/tab voor groter

Hoe het toestel er daadwerkelijk uit komt te zien, gaan we in 2019 ontdekken. Wat vind jij van het design?

Reageer op artikel:
Concept: Gaat de iPhone XI er zo uitzien?
Sluiten