Bose Frames: slimme zonnebril krijgt Audio AR, Siri en meer

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Innoveren doe je anno 2018 met… een zonnebril! Snapchat gaf met de Spectacles het goede voorbeeld en nu volgt Bose met een eveneens innovatieve zonnebril die zich volledig richt op audio. Bose Frames heeft ingebouwde speakers, ondersteuning voor Bluetooth, Audio Augmented Reality en natuurlijk Siri.

De nieuwe zonnebril van het audiomerk ziet er misschien als concept uit, maar is dat zeker niet. De fabrikant belooft dat de bril begin 2019 op de markt komt. De zonnebril gedraagt zich verder als een draadloze koptelefoon. In de pootjes zitten zeer kleine speakers.

Bose Frame: slimme zonnebril met Siri

De speakers zitten aan de buitenkant, maar toch zijn gesprekken en muziek nog steeds enkel hoorbaar voor de drager, zo belooft Bose. De speakers gebruiken moderne technologie die geluid kan sturen. “De Bose Frames zien eruit en werken als klassieke zonnebrillen, tot je ze aan zet. Opeens ben je verbonden met je toestel, contacten, het internet en alle audiocontent, net zoals koptelefoons,” aldus Mehul Trivedi, productmanager van het audiomerk.

Er is verder een ingebouwde microfoon en Siri is op te roepen door middel van een knopje aan de zijkant.

Bose Frames
Klik/tap voor groter.

Audio augmented reality

Bose belooft nog veel meer voor 2019. Dan komt het audiomerk namelijk met Bose AR. Dat wordt een app voor zowel Android als iOS die audio augmented reality mogelijk maakt. Het systeem “weet waar je bent en waarnaar je kijkt dankzij een bewegingssensor en de GPS van je telefoon.” Daardoor kan de zonnebril inspelen op jouw ervaringen met geluid, voor reizen, leren, entertainment en gaming.

Hoe dat precies uit gaat pakken in de praktijk, weten we nog niet. De Bose Frames komt in twee stijlen uit, de Alto en de Rondo. Vanaf januari 2019 zijn ze te koop in de Verenigde Staten. Vanaf de lente zal het product breder uitgerold gaan worden. De kans dat Bose met dit product de grote techgiganten af gaat troeven, is zeer klein. Toch is het goed om te zien dat ook klassieke audiomerken hun best doen om te innoveren.

Bij Apple moet 2019 overigens ook het jaar van audio worden. Naast nieuwe AirPods, komt het bedrijf naar verluidt met een eigen koptelefoon die ook erg slim is. (Zie ook → ‘Apple’s draadloze koptelefoon krijgt twee slimme trucjes’)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Dit is niet de enige innovatie van Bose hoor.
  Zij hebben ook dat kussen dat je rond je nek legt waar muziek uit komt, automatisch uitzettende oordoppen waarmee je kunt slapen omdat ze niet in de weg zitten en zo ongeveer de beste noise cancelling die er is.

 • Profielfoto
  bassbug

  Je mag toch nog steeds gewoon in slaapvallen ipv in een simulator?….:D

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Grappig dat de audio niet werkt bij dit filmpje (of heb ik dat alleen?).

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik heb ook geen geluid bij het filmpje. Dus nee, je bent niet de enigste. 😉