Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 5 december 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple verkoopt nu een eigen USB‑C-lader van 18 W

Er is weer een nieuw product in de Online Apple Store te vinden. Apple is de verkoop van een nieuwe lader met USB-C-aansluiting gestart. Het is de eerste lader met USB-C die specifiek op iOS-apparaten gericht is/ De nieuwe lader kan gebruikt worden voor de iPad Pro 2018, maar ook voor snelladen van de iPhone.

De nieuwe lichtnetadapter levert maximaal 18 watt stroom en kan de iPad Pro 2018 daarmee op normale snelheid opladen. Je MacBook bijladen moet als je de laptop niet tijdens het laden gebruikt ook wel lukken, al zal het traag zijn. De iPhone kan met de lader echter op het allersnelste tempo laden.

Apple USB‑C-lader van 18 W voor € 35,-

De iPad Pro 2018 is het eerste Apple-apparaat met USB-C en had deze lichtnetadapter al in de doos. Apple levert ‘m nu ook los. Aan de achterkant van de lader is niet langer een ‘ouderwetse’ USB-A-poort te vinden, maar een USB-C-poort. De oplader ondersteunt USB-C Power Delivery en stemt dus zelf het aantal watt dat geleverd moet worden af met apparaten. De maximale output is 18 watt en de prijs 35 euro.

Apple USB-C lader achterkant
Klik/tap voor groter.

Voor iPad Pro of snelladen iPhone

Je kunt de lader bij ieder USB-C apparaat gebruiken. Dat is niet alleen de iPad Pro, maar bijvoorbeeld ook de Nintendo Switch of een willekeurige Android-telefoon met de nieuwste USB-poort. De iPhone heeft natuurlijk nog een Lightning-poort, maar je kunt met een USB-C naar Lightning-kabel toch profiteren van snelladen. Wij hebben al eens op een rijtje gezet hoe je dat precies aanpakt en beantwoorden de vraag of het de moeite is. (Zie → iPhone snelladen: zo werkt het en dit heb je nodig)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple verkoopt nu een eigen USB‑C-lader van 18 W
Sluiten