Apple verkoopt nu een eigen USB‑C-lader van 18 W

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Er is weer een nieuw product in de Online Apple Store te vinden. Apple is de verkoop van een nieuwe lader met USB-C-aansluiting gestart. Het is de eerste lader met USB-C die specifiek op iOS-apparaten gericht is/ De nieuwe lader kan gebruikt worden voor de iPad Pro 2018, maar ook voor snelladen van de iPhone.

De nieuwe lichtnetadapter levert maximaal 18 watt stroom en kan de iPad Pro 2018 daarmee op normale snelheid opladen. Je MacBook bijladen moet als je de laptop niet tijdens het laden gebruikt ook wel lukken, al zal het traag zijn. De iPhone kan met de lader echter op het allersnelste tempo laden.

Apple USB‑C-lader van 18 W voor € 35,-

De iPad Pro 2018 is het eerste Apple-apparaat met USB-C en had deze lichtnetadapter al in de doos. Apple levert ‘m nu ook los. Aan de achterkant van de lader is niet langer een ‘ouderwetse’ USB-A-poort te vinden, maar een USB-C-poort. De oplader ondersteunt USB-C Power Delivery en stemt dus zelf het aantal watt dat geleverd moet worden af met apparaten. De maximale output is 18 watt en de prijs 35 euro.

Apple USB-C lader achterkant
Klik/tap voor groter.

Voor iPad Pro of snelladen iPhone

Je kunt de lader bij ieder USB-C apparaat gebruiken. Dat is niet alleen de iPad Pro, maar bijvoorbeeld ook de Nintendo Switch of een willekeurige Android-telefoon met de nieuwste USB-poort. De iPhone heeft natuurlijk nog een Lightning-poort, maar je kunt met een USB-C naar Lightning-kabel toch profiteren van snelladen. Wij hebben al eens op een rijtje gezet hoe je dat precies aanpakt en beantwoorden de vraag of het de moeite is. (Zie → iPhone snelladen: zo werkt het en dit heb je nodig)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Mich

  Er is ook het klassieke blokje maar 30w en usb c

 • Profielfoto
  Shmoo

  30 W is van de nieuwe MacBook Air

  60 W is van de MacBook Pro

 • Profielfoto
  Night

  Maar ook gewoon te gebruiken bij andere devices.

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zeker, zeker als dat je gelukkiger maakt. 😀

   

  Maar we moeten niet doen alsof deze dingen speciaal gemaakt worden voor ons om al onze ‘beperkte’ producten sneller te laden. Het zijn gewoon ‘spare parts’ voor Premium producten.  😉

  De 18 W hoort bij de nieuwe iPad Pro in de doos en je moet vooral blij zijn dat die erbij zit.

   

 • Profielfoto
  Soulshaker
 • Profielfoto
  mtooster

  Wat een raar artikel.

  de iPad Pro is helemaal  het het eerste Apple apparaat met USB-C.

  En dit is zeker ook niet de eerste USB-C oplader van Apple.

  ik heb hier al zeker een jaar (of twee) een 30w(?) USB-C lader met een USB-C naar lightning kabel waarmee in de iPads en ook mijn MacBook Pro mee oplaad.

 • Profielfoto
  sanderman

  Wauw, het gaat wel goed met de artikelen hier de laatste tijd. Jemig.

  Er is weer een nieuw product in de Online Apple Store te vinden. Apple is de verkoop van een eigen lader met USB-C-aansluiting gestart. Het is de eerste lader met USB-C die het bedrijf verkoopt. De nieuwe lader kan gebruikt worden voor de iPad Pro 2018, maar ook voor snelladen van de iPhone.

  Dat is de eerste alinea. En ja, Apple verkoopt een nieuwe lader. Maar dit is niet eens de “eerste lader met USB-C” van Apple. Dit is gewoon de losse verkoop van de USB iPad lader, net zoals Apple zijn eigen iPhone USB lader los verkoopt, en de Macbook USB laders.

  Sorry hoor OMT, ik wil echt niet overkomen als notoire zeikerd, maar “veel artikelen” is niet het zelfde als “goede” artikelen. Kwaliteit boven kwantiteit alsjeblieft, mag dat?

 • Profielfoto
  frans01
 • Profielfoto
  Soulshaker

  Inline , wat merk is dat ?

  Probeer op te letten met de bouwkwaliteit (oftewel brandveiligheid) van opladers.