Barry Kraakman
Barry Kraakman Accessoires 7 december 2018

‘Apple Smart Battery Case voor iPhone XS en XR op komst’

Het is al even geleden dat Apple de ‘Smart Battery Case’ voor de iPhone 6(s) en 7 lanceerde. De siliconen hoes met externe accu staat niet echt bekend om z’n oogverblindend mooie ontwerp. Maar met de komst van nieuwe iPhones bleef een nieuwe Battery Case uit. Al komt daar binnenkort misschien verandering in.

Case voor iPhone XS en XR?

In watchOS 5.1.2 dat onlangs werd uitgebracht, is namelijk een nieuw icoon gevonden. Dit icoon is bedoelt voor de batterijstatus-widget, en de vormgeving lijkt op een geüpdatet design van deze hoes.

Het icoon verschilt niet veel van de ‘oude’ hoes, maar is overduidelijk voor nieuwere iPhones ontwikkeld. Zo is er ruimte gemaakt voor verticaal-georiënteerde camera van de iPhone X en nieuwer. Onduidelijk is nog of er verschillende varianten voor de iPhone XS en XR komen.  Ook ontbreekt de verdikking aan de onderkant van de hoes. Deze stak aan de onderkant van oudere iPhones uit. Iets wat van de combinatie een fraai geheel maakte.

Apple Smart Battery Case
Klik/tap voor groter.

Accu zwakke punt

Hoewel de nieuwste iPhones voorzien zijn van een goede accu, lijkt Apple met deze hoes in te spelen op het feit dat iPhones langer kunnen worden gebruikt. De nieuwste hardware kan nog jaren mee, en wordt ook software-matig steeds langer geüpdatet. Het enige zwakke punt van Apple’s smartphone is dan ook de accu. Het is een feit dat, door de techniek die voor de accu’s wordt gebruikt, de laadcapaciteit langzamerhand afneemt.

Hoewel het gaat om een lek uit bèta-software, is het niet geheel ondenkbaar dat Apple op deze manier inspeelt op wensen van gebruikers. En nu de korting op het laten vervangen van de iPhone-accu bijna vervalt, zou dit voor velen een goed alternatief kunnen zijn. Heb jij een iPhone XR, en ben je nog op zoek naar een minimalistische hoes? (Zie ook → Apple start verkoop officieel hoesje voor iPhone XR)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple Smart Battery Case voor iPhone XS en XR op komst’
Sluiten