‘Apple Smart Battery Case voor iPhone XS en XR op komst’

Door: Barry Kraakman - 5 reacties

Het is al even geleden dat Apple de ‘Smart Battery Case’ voor de iPhone 6(s) en 7 lanceerde. De siliconen hoes met externe accu staat niet echt bekend om z’n oogverblindend mooie ontwerp. Maar met de komst van nieuwe iPhones bleef een nieuwe Battery Case uit. Al komt daar binnenkort misschien verandering in.

Case voor iPhone XS en XR?

In watchOS 5.1.2 dat onlangs werd uitgebracht, is namelijk een nieuw icoon gevonden. Dit icoon is bedoelt voor de batterijstatus-widget, en de vormgeving lijkt op een geüpdatet design van deze hoes.

Het icoon verschilt niet veel van de ‘oude’ hoes, maar is overduidelijk voor nieuwere iPhones ontwikkeld. Zo is er ruimte gemaakt voor verticaal-georiënteerde camera van de iPhone X en nieuwer. Onduidelijk is nog of er verschillende varianten voor de iPhone XS en XR komen.  Ook ontbreekt de verdikking aan de onderkant van de hoes. Deze stak aan de onderkant van oudere iPhones uit. Iets wat van de combinatie een fraai geheel maakte.

Apple Smart Battery Case
Klik/tap voor groter.

Accu zwakke punt

Hoewel de nieuwste iPhones voorzien zijn van een goede accu, lijkt Apple met deze hoes in te spelen op het feit dat iPhones langer kunnen worden gebruikt. De nieuwste hardware kan nog jaren mee, en wordt ook software-matig steeds langer geüpdatet. Het enige zwakke punt van Apple’s smartphone is dan ook de accu. Het is een feit dat, door de techniek die voor de accu’s wordt gebruikt, de laadcapaciteit langzamerhand afneemt.

Hoewel het gaat om een lek uit bèta-software, is het niet geheel ondenkbaar dat Apple op deze manier inspeelt op wensen van gebruikers. En nu de korting op het laten vervangen van de iPhone-accu bijna vervalt, zou dit voor velen een goed alternatief kunnen zijn. Heb jij een iPhone XR, en ben je nog op zoek naar een minimalistische hoes? (Zie ook → Apple start verkoop officieel hoesje voor iPhone XR)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Odie

  Wie koopt nou zo’n lelijk ding. Ik spendeer een hoop extra geld aan Apple hoesjes omdat ze mooi zijn. Dan plemp je er toch niet ZO’N gedrocht om heen?

 • Profielfoto
  Loyd

  Wat een leijk ding zeg. Trouwens mijn Xr gaat gewoon twee dagen mee met een batterijlading dus niet nodig.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Beste Mensen,

  Ik reageer niet, omdat ik dronken ben van de Single Malt Whiskey reclame op deze website.

  Ik zou eens iets kunnen schrijven, dat compleet verkeert overkomt

  Hoppa, ik neem nog een glas Glenfiddich

  🥃🥃🥃🥃🥃🥃

 • Profielfoto
  schimanski70

  Ik heb hem altij superhandig gevonden, zeker als je wat meer vraagt van je iphone. Filmen 4K van wat langere filmpjes en neem hem maar eens een dagje mee snowboarden met wat muziek en gelijk een sportapp mee latene lopen. Zeker geen overbodige luxe.

 • Profielfoto
  Frans

  Kijk, dit toont aan dat Apple nog steeds lef heeft. Eerst die telefoons steeds dunner en dunner maken (dat schijnt de klant te willen?) en dan, om het probleem van een (te?) korte accuduur en onhandige bult van een camera op te lossen, een ‘smart’ battery case uitbrengen. Ja, echt lef! 🤣