Night
Night Nieuws 28 december 2018

Apple promoot iPhone XR met Liquid Retina Display op YouTube

Apple lanceerde op 28 december een promotievideo voor de iPhone XR en dan met name het Liquid Retina Display. De video voelt een beetje als een combinatie tussen een flash mob en freerunning, en geeft je zowel een onheilspellend als opwekkend gevoel.

De video begint met uitzicht op een lege stad. Een eenzame hond sjokt voorbij en staat dan even stil om in een bepaalde richting te kijken. De camera toont dan mensen, gekleed in kleurige jumpsuits, die uit deuren en passages stromen. Ze rennen, doen flips en springen trappen af en over muurtjes, terwijl ze zich door de stad bewegen.

Terwijl de camera door de stad zwenkt, komen er steeds meer mensen in jumpsuits met steeds meer tinten van meer en meer kleuren bij. De titel van de muziek onder de video is ‘Come Along’ van Cosmo Sheldrake.

https://youtu.be/d8LJXcQhD0k

Terwijl de video het einde nadert, vult een stadsplein zich met een regenboog van lopers. Hier golven de kleuren in allerlei richtingen. De advertentie loopt ten einde met de slogan ‘Make room for color, zichtbaar in de zee van mensen en vervolgens op een iPhone XR-scherm. Het eindigt met de weergaven van het telefoonscherm dat door dezelfde regenboog van kleuren flitst, met ‘Liquid Retina-kleur’ ​​op het videoscherm. Naarmate de muziek tot een crescendo komt, wordt het scherm zwart, met uitzondering van het iPhone XR logo dat uiteindelijk wordt gevolgd door het Apple logo.

Leuk detail

Website MacRumors ontdekte nog een leuk detail. Net voordat een groep paars geklede mensen uit de achterkant van een busje springt is er een kort shot (0:40) van het kenteken. Dat kenteken, I-XR 0941, is natuurlijk een referentie naar de iPhone XR maar ook naar de tijd 9:41 uur. Die tijd gebruikt Apple bij al zijn iPhone stockbeelden. Je moet het maar nét zien.

Vorige maand lanceerde Apple ook al een Youtube campagne. Daarin werd FaceTime groepsgesprek gepromoot. Diverse eenzame Elvis imitators vanuit de hele wereld gebruiken in deze video de FaceTime functie om samen te zingen.

Reageer op artikel:
Apple promoot iPhone XR met Liquid Retina Display op YouTube
Sluiten