Apple promoot iPhone XR met Liquid Retina Display op YouTube

Door: Night - 14 reacties
Make room for color

Apple lanceerde op 28 december een promotievideo voor de iPhone XR en dan met name het Liquid Retina Display. De video voelt een beetje als een combinatie tussen een flash mob en freerunning, en geeft je zowel een onheilspellend als opwekkend gevoel.

De video begint met uitzicht op een lege stad. Een eenzame hond sjokt voorbij en staat dan even stil om in een bepaalde richting te kijken. De camera toont dan mensen, gekleed in kleurige jumpsuits, die uit deuren en passages stromen. Ze rennen, doen flips en springen trappen af en over muurtjes, terwijl ze zich door de stad bewegen.

Terwijl de camera door de stad zwenkt, komen er steeds meer mensen in jumpsuits met steeds meer tinten van meer en meer kleuren bij. De titel van de muziek onder de video is ‘Come Along’ van Cosmo Sheldrake.

Terwijl de video het einde nadert, vult een stadsplein zich met een regenboog van lopers. Hier golven de kleuren in allerlei richtingen. De advertentie loopt ten einde met de slogan ‘Make room for color, zichtbaar in de zee van mensen en vervolgens op een iPhone XR-scherm. Het eindigt met de weergaven van het telefoonscherm dat door dezelfde regenboog van kleuren flitst, met ‘Liquid Retina-kleur’ ​​op het videoscherm. Naarmate de muziek tot een crescendo komt, wordt het scherm zwart, met uitzondering van het iPhone XR logo dat uiteindelijk wordt gevolgd door het Apple logo.

Leuk detail

Website MacRumors ontdekte nog een leuk detail. Net voordat een groep paars geklede mensen uit de achterkant van een busje springt is er een kort shot (0:40) van het kenteken. Dat kenteken, I-XR 0941, is natuurlijk een referentie naar de iPhone XR maar ook naar de tijd 9:41 uur. Die tijd gebruikt Apple bij al zijn iPhone stockbeelden. Je moet het maar nét zien.

Vorige maand lanceerde Apple ook al een Youtube campagne. Daarin werd FaceTime groepsgesprek gepromoot. Diverse eenzame Elvis imitators vanuit de hele wereld gebruiken in deze video de FaceTime functie om samen te zingen.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Planeten Paultje

  Hier wil ik “The Making Of” van zien.

 • Profielfoto
  sedikit

  I zie eerlijk gezegd de verschillen niet:

 • Profielfoto
  arno1975

  @aduh, Sedikit. Beetje laag van je…

 • Profielfoto
  sedikit

  Waarom “laag”?? (kenapah ditak boleh?) Zijn er dan geen overeenkomsten? En mag ik die aan  de kaak stellen, als Apple-gebruiker? Waarom zou k dat niet mogen doen? Blasfemie?

 • Profielfoto
  sedikit

  Correctie saudarah @arno 1975 (nog steeds niet de mogelijkheid om een reactie te bewerken hier).

  “ditak” moet natuurlijk zijn “tidak”.

 • Profielfoto
  arno1975

  @Sedikit, heeft weing met elkaar te maken dacht ik zo. Maargoed, ieder zijn/haar ding:-)

  bagus?

 • Profielfoto
  arno1975

  Bijna helemaal goed, dan ?

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ik moest meteen aan de Sony Bravia-reclame denken en een paar andere. En zoals sedikit correct opmerkt aan de Kaäba, maar goed, Apple is dan ook een religie en een paar smeekbeden kunnen ze vandaag best gebruiken. Lopen ze eigenlijk naar of weg van …

 • Profielfoto
  sedikit

  Moet ik echt de overeenkomsten uitleggen?!  Ik heb daar geen zin in. Dan maar geen clou.

 • Profielfoto
  Broer T.

  Ik moest meteen aan de Sony Bravia-reclame denken

  Ik ook. Nogal. Zie hier

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Sorry,

  Cellphone cameras zijn gewoon ruk. Voor rond de €250, — heb je een goede Son…Cybershot foto camera bij Coolb…of Media….of Bol……

  Sorry ik mag geen reclame maken

  Mijn 6S van Apple schiet belachelijke slecht belichte foto’s.

  Daarom geef ik niet veel geld uit aan een dure telefoon van rond de negen honderd Euro’s

  Bij dezen een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2019

   

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ha Ha Ha

  ik heb van alles gelezen behalve dit

  Apple promoot iPhone XR met Liquid Retina Display op YouTube

  Beetje dom van mij

 • Profielfoto
  botoo

  sedikit op 29 december 2018 16:57
  I zie eerlijk gezegd de verschillen niet:

  Goed gevonden met een ironische ondertoon, ik kan er wel mee lachen:)

  Overigens is de clip in feite anti-reclame, de XR met een 3 bit color palette?:P

 • Profielfoto
  iDEOwen

  @sedikit Bener Sekali dong!:p

  Ik moest ook meteen denken aan je vergelijking.

   

  Video is trouwens wel van belabberde kwaliteit…