Barry Kraakman
Barry Kraakman Diensten 10 december 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Apple Pay vanaf morgen in Duitsland beschikbaar’

Eerder wist Tim Cook al te melden dat Apple Pay nog dit jaar naar Duitsland zou komen. Afgelopen maand maakte Apple, samen met een bank uit Duitsland, bekend dat Apple Pay binnenkort in Duitsland is te gebruiken. Sindsdien is op de Duitse Apple Pay-pagina de bekende ‘coming soon’ te lezen. Wanneer de dienst precies live moet gaan, is nog niet bevestigd. Maar nieuwe geruchten wijzen op een snelle implementatie.

Apple Pay in Duitsland

Vanuit verschillende hoeken wordt er naar 11 december gewezen. En dat is… juist: morgen! Onze Duitse concullega’s van Macerkorpf weten te vertellen dat verschillende bronnen uit het bankwezen melden dat het de betaaldienst deze week officieel wordt gelanceerd. Op z’n vroegst morgen, al zou woensdag ook een goede optie zijn. En de uitrol zal geen kleine zijn. Klanten van N26, Boon, Bunq, Deutsche Bank, Edenred, Fidor Bank, Hanseatic Bank, HypoVereinsbank, o2 Banking en VIMPay kunnen straks direct met hun iPhone of Apple Watch betalen.

apple pay duitsland
Klik/tab voor groter

Helaas voor ons Nederlanders doen er, op bunq na, nog geen banken mee die ook in Nederland actief zijn. Waar we op het gebied van Apple hardware tegenwoordig bij de eerste lading zitten, lijkt Nederland met de implementatie van de draadloze betalingsdienst hopeloos achter te blijven. Aangezien veel Europese landen al meedoen, lijkt de bal niet bij Apple te liggen. Zijn het de banken die, net zoals in Zwitserland, tegenwerken? (Zie ook → Invallen bij Zwitserse banken wegens boycot Apple Pay)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple Pay vanaf morgen in Duitsland beschikbaar’
Sluiten