‘Apple Pay vanaf morgen in Duitsland beschikbaar’

Door: Barry Kraakman - 17 reacties
Apple Pay België

Eerder wist Tim Cook al te melden dat Apple Pay nog dit jaar naar Duitsland zou komen. Afgelopen maand maakte Apple, samen met een bank uit Duitsland, bekend dat Apple Pay binnenkort in Duitsland is te gebruiken. Sindsdien is op de Duitse Apple Pay-pagina de bekende ‘coming soon’ te lezen. Wanneer de dienst precies live moet gaan, is nog niet bevestigd. Maar nieuwe geruchten wijzen op een snelle implementatie.

Apple Pay in Duitsland

Vanuit verschillende hoeken wordt er naar 11 december gewezen. En dat is… juist: morgen! Onze Duitse concullega’s van Macerkorpf weten te vertellen dat verschillende bronnen uit het bankwezen melden dat het de betaaldienst deze week officieel wordt gelanceerd. Op z’n vroegst morgen, al zou woensdag ook een goede optie zijn. En de uitrol zal geen kleine zijn. Klanten van N26, Boon, Bunq, Deutsche Bank, Edenred, Fidor Bank, Hanseatic Bank, HypoVereinsbank, o2 Banking en VIMPay kunnen straks direct met hun iPhone of Apple Watch betalen.

apple pay duitsland
Klik/tab voor groter

Helaas voor ons Nederlanders doen er, op bunq na, nog geen banken mee die ook in Nederland actief zijn. Waar we op het gebied van Apple hardware tegenwoordig bij de eerste lading zitten, lijkt Nederland met de implementatie van de draadloze betalingsdienst hopeloos achter te blijven. Aangezien veel Europese landen al meedoen, lijkt de bal niet bij Apple te liggen. Zijn het de banken die, net zoals in Zwitserland, tegenwerken? (Zie ook → Invallen bij Zwitserse banken wegens boycot Apple Pay)

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  tuuur

  Diep triest hoor dat wij nog steeds geen ApplePay kunnen gebruiken in Nederland 🤬

 • Profielfoto
  Smietje

  Amen

 • Profielfoto
  UtregCity

  We zijn dus helemaal ingesloten. Lijkt wel een soort Nexit.

 • Profielfoto
  arno1975

  Kwalitatief Uiterst Teleurstellend. Die banken zullen een keer meeswerken.

 • Profielfoto
  Leffe Blond

  Zeurpieten. Het zal wel eens jullie beurt zijn. Nog even geduld.  Suffer in silence, please.

 • Profielfoto
  Odie

  tuuur op 10 december 2018 20:18
  Diep triest hoor dat wij nog steeds geen ApplePay kunnen gebruiken in Nederland 🤬

  Kan prima. Ik betaal al heel lang overal met applepay via bunq. Werkt als een tierelier.

 • Profielfoto
  McJohn

  Ironisch,.. NL’ers die kribbig zijn omdat ze een bepaald middel nog niet hebben dat dient om geld uit te geven. *schouderklopje* …  Eerste betaling al gedaan via een site en was meteen alert van apple pay. Op zich handig, maar op de duur heb je zo 10 soorten betaalsystemen;)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Precies. Ga eens een zeepkist bouwen! Mafkezen.

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Bij mijn bank houden ze je zoet met rentepunten….ik zou hier van alles over de mentaliteit van de Nederlandse banken neer willen schrijven maar dan wordt mijn berichtje waarschijnlijk verwijderd. Dus doe ik het maar niet.

 • Profielfoto
  goldoni

  Banken die tegenwerken? Kan al een tijdje met Android. Misschien als Apple gaat meewerken en NFC openzet voor derden….. O wacht ze doen hetzelf ook!

 • Profielfoto
  MJNZ

  Wow! Op de kaart van landen van Apple Pay staat Nederland gewoon in het blauw! Ze zijn ons volgens mij gewoon vergeten!! : https://i.imgur.com/EJzT8So.jpg

 • Profielfoto
  crazywarning

  Volgens Apple doen ook American Express en Maestro mee. Dat is dan wel interessant voor ons!

 • Profielfoto
  Paul26

  Het klinkt wel heel leuk, Apple Pay in Duitsland. En het is jammer dat wij het hier niet hebben. Maar als het zometeen live is in Duitsland betekent dat niet dat het ook overal te gebruiken is. Afgelopen weekend viel het weer op dat je op zeer veel plekken nog steeds niet kunt pinnen in Duitsland. Laat staan draadloos pinnen/Apple Pay gebruiken. Zo slecht hebben wij het dus niet.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Het zou fijn zijn als Apple andere betaalssystemen zou toelaten op de iPhone. Nu maakt Apple misbruik. Zou graag draadloos betaalsysteem gebruiken van Samsung of ING of Deutsche bank. Dat gaat nu niet. Apple is megagroot en wil graag de hele betaalmarkt dicteren. Apple wordt dan zo ontzettend groot…. wordt dan echt to big to fail. Graag Apple pay. Dan ook andere paysystemen op dezelfde hardware.

 • Profielfoto
  Zeolynx

  goldoni op 11 december 2018 07:07
  Banken die tegenwerken? Kan al een tijdje met Android. Misschien als Apple gaat meewerken en NFC openzet voor derden….. O wacht ze doen hetzelf ook!

  Dit heeft geen fluit met Apple Pay te maken.

 • Profielfoto
  error

  Naast Apple Pay vissen we met meer Apple Dingen achter het net: Apple News, HomePod, Apple Watch ECG, Apple Watch Cellular en een bruikbare Siri.

 • Profielfoto
  morwatz

  Paul26 op 11 december 2018 09:04
  Afgelopen weekend viel het weer op dat je op zeer veel plekken nog steeds niet kunt pinnen in Duitsland. Laat staan draadloos pinnen/Apple Pay gebruiken. Zo slecht hebben wij het dus niet.

  Klopt als een bus!