Barry Kraakman
Barry Kraakman Diensten 3 december 2018

Apple Music op Android krijgt na 3 jaar ondersteuning voor tablets

In de laatste bèta-release van Apple Music op Android heeft Apple ondersteuning voor meerdere Android-apparaten toegevoegd. Daarmee ondersteunt het nu, drie jaar na de lancering van de muziekdienst, ook Android-tablets.

Bèta-functie

Hoewel Android-gebruikers die Apple Music gebruiken nog even moeten wachten op de officiële lancering, is het hamburger-menu in de laatste bèta-versie vervangen voor een menubalk die onderin het scherm staat. Zo blijven de menu-items altijd binnen handbereik. Ook is de applicatie hierdoor beter te schalen naar een groter scherm.

Omdat op dit moment alleen bèta-testers met een Android-tablet van het nieuwe design gebruik kunnen maken, is er weinig beeldmateriaal van de vernieuwing te vinden. Onderstaande afbeelding is op het moment van schrijven het enige visuele bewijs voor de ondersteuning van tablets.

De update voor bèta-gebruikers brengt meer dan alleen ondersteuning voor grotere schermen. Ook algemene prestatieverbeteringen zijn doorgevoerd.

Android-gebruikers niet vergeten

Het is niet bekend hoeveel Android-gebruikers daadwerkelijk van Apple’s streamingdienst gebruikmaken. Wel is het goed om te zien dat deze groep niet wordt vergeten. Afgelopen september kreeg de Android-app nog een grote update. Deze update bracht onder andere ondersteuning voor Android Auto. Ook het zoeken naar muziek op basis van songteksten werd toegevoegd. Zowel qua functionaliteit als uiterlijk begint de applicatie op Android steeds meer op de iOS-app te lijken.

Nieuwe strategie?

Enkele dagen geleden maakte het bedrijf bekend dat Apple Music vanaf 17 december ook op de Amazon Echo is te beluisteren. Hiermee lijkt Apple op een groei van de streamingdienst buiten het eigen ecosysteem om in te zetten.

Reageer op artikel:
Apple Music op Android krijgt na 3 jaar ondersteuning voor tablets
Sluiten