Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 7 december 2018

Nieuw talent in Apple Music: Apple koopt start-up Platoon

Apple Music krijgt een steeds sterkere focus op nieuw talent en wil de rol van platenlabel gaan vervullen. Onlangs richtte het bedrijf uit Cupertino al een eigen publishing-afdeling voor artiesten in en nu wordt de volgende stap gezet. Apple heeft Platoon gekocht. Deze start-up richt zich op het spotten en faciliteren van nieuw talent.

Platoon zorgt ervoor dat aanstormend talent aandacht krijgt voordat ze bij grote labels zitten. Het bedrijf regelt opnamesessies in moderne studio’s, zorgt voor aandacht op streamingdiensten en radiozenders en helpt bij het organiseren van tours.

Platoon is van oudgediende Apple

De oprichters van Platoon zijn Apple niet onbekend. Sterker nog, Denzyl Feigelson, een van de oprichters, werkte 15 jaar lang op de iTunes-afdeling van Apple. Hij organiseerde het iTunes Festival in Londen en onderhield contact per artiesten voor exclusieve releases. Zijn compagnon, Saul Klein, richtte in 2002 de streamingdienst LoveFilm. Nu bekend als Amazon Prime Video.

Er was onlangs ook nog een link met Apple. Het bedrijf hiep zangeres Billie Eilish in het zadel voordat ze een contract bij Interscope Records tekende. Ze bracht onlangs het nummer “Come Out And Play” uit, dat weer dient als achtergrondmuziek bij Apple’s nieuwe kerstcommercial.

Platoon Apple Music
Platoon-oprichters Saul Klein (links) en Denzyl Feigelson (rechts) – Klik/tap voor groter.

Integratie in Apple Music

Het bedrijfje dat Apple over heeft genomen had 12 werknemers en heeft een hoofdkantoor in Londen. Zij blijven er allemaal werken, maar kunnen nu rekenen op de hulp van Apple. Het is voor Apple Music ook waardevol om directe lijntjes met aankomende artiesten te hebben.

Apple lijkt al langer plannen te hebben om een eigen muzieklabel te beginnen. Onlangs bleek ook al dat het bedrijf bezig is met een eigen afdeling A&R (Artist and Repertoire) en Publishing op te richten. Daarmee heeft de iPhone-maker straks alles in huis om de rol van platenlabel volledig te vervullen. (Zie ook → Apple als platenlabel? Apple Music krijgt publishing-afdeling)

Reageer op artikel:
Nieuw talent in Apple Music: Apple koopt start-up Platoon
Sluiten