Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 4 december 2018

Apple Maps bevat nu ook OV-informatie voor België

Apple zet België de laatste tijd flink in het zonnetje. Het land heeft sinds kort niet alleen de beschikking over Apple Pay, maar er zit nu ook OV-informatie voor België in Apple Maps. In Nederland waren tijden van trein, metro, tram en bus al sinds mei 2017 beschikbaar.

De voorbereidingen om Belgische OV-informatie naar de Kaarten-app op iPhone, iPad, en Mac te brengen waren al een tijdje gaande. In de zomer schreven we dat Belgische OV-informatie op komst was en nu is het daadwerkelijk zo ver.

Bijna alle vormen van OV België

Apple toont niet alleen de tijden en routes van treinen, maar ook andere vormen van OV. Zo is de (pre)metro van Antwerpen volledig in kaart gebracht en kun je ook de Gentse tram en kusttram van en naar Knokke-Heist terugvinden. Dit alles wordt aangevuld met informatie over storingen en uitval.

Klik/tap voor groter.

Informatie over busverbindingen is ook aanwezig, maar laat zich niet zo gemakkelijk zien. Waar iconen voor tramhaltes en treinstations vrij snel getoond worden, moet je voor bushaltes meer zoomen. Dit artikel meldde eerst dat informatie over bussen niet beschikbaar was, maar dat bleek onjuist.

Steeds meer functies in Apple Maps

In 2011 had Apple’s eigen Kaarten-app een moeilijke start, maar het bedrijf heeft Apple Maps steeds verder uitgebreid. Zo is er tegenwoordig indoor-navigatie in luchthavens (inclusief Schiphol Amsterdam) en onlangs werd bekend dat alle kaarten volledig opnieuw opgebouwd worden, met informatie van Apple zelf. Momenteel gebruikt het bedrijf nog veel extern ingekochte kaarten, maar die zijn niet altijd even nauwkeurig. (Zie ook → iOS 12: eerste blik op Apple’s nieuwe kaarten)

Reageer op artikel:
Apple Maps bevat nu ook OV-informatie voor België
Sluiten