Barry Kraakman
Barry Kraakman Apple Inc. 1 december 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple kleurt rood op Wereld Aids Dag

Het is vandaag Wereld Aids Dag. Grote organisaties uit verschillende landen zetten zich deze dag extra in voor een wereld zonder hiv. En geheel volgens eigen traditie kleurt Apple vandaag rood.

Om aandacht voor het goede doel te creëeren, krijgt het iconische Apple-logo boven Apple Stores wereldwijd een rood jasje. Maar ook ín de winkels is de kleur ‘rood’ duidelijk aanwezig. Werknemers van de Apple Stores hebben het blauwe T-shirt voor een rode variant verruild.

(Product)RED

Hoewel het bedrijf met deze actie kenbaarheid aan het probleem probeert te geven, is dit niet alles wat ze doen. Zo pronkt de website van Apple met de volledige catalogus van RED-producten. Sinds enkele jaren verkoopt het bedrijf uit Cupertino verschillende producten in een speciale (Product)RED-uitvoering. Per verkocht (Product)RED-product gaat een percentage van dit bedrag naar het RED Wereldfonds. Door één van deze producten te kopen, steun je dus automatisch het goede doel.

Gisteren maakte het RED Wereldfonds bekend dat het, sinds de oprichting in 2006, al $600 miljoen heeft opgehaald. $200 Miljoen, een derde van het totaal, bestaat uit donaties van Apple.

$1 per Apple Pay-transactie

Eerder deze week maakte Greg Joswiak, Vice President of Product Marketing, bekend dat Apple niet één maar zeven dagen lang geld gaat inzamelen voor Product(RED). Per Apple Pay-transactie, die zowel in de fysieke als online Apple Store (app) wordt gemaakt, doneert het bedrijf nog eens $1 aan het goede doel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple kleurt rood op Wereld Aids Dag
Sluiten