Night
Night Nieuws 17 december 2018

Apple kaapt senior ontwerper Andrew Kim weg bij Tesla

Apple haalt de laatste tijd flink wat mensen weg bij andere Tech bedrijven. Nu is het de beurt aan Andrew Kim. Kim was senior ontwerper bij Tesla en gaat nu bij Apple aan het werk aan een niet nader bekend gemaakt project.

Andrew Kin was, voordat hij bij Tesla aan de slag ging, als ontwerper werkzaam aan het Hololens project. In 2016 begon hij bij Tesla en werkte daar aan alle modellen, maar ook aan de nog uit te komen Model Y, Next-gen Roadster en de Tesla Semi.

Begin vorige week deelde Kim een bericht op Instagram over zijn eerste dag bij Apple. Op zijn LinkedIn profiel staat te lezen dat hij als ontwerp werkzaam zal zijn bij Apple. Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat Kim werkzaam zal zijn bij Project Titan.

Project Titan
Apple experimenteert al geruime tijd met zelfrijdende auto’s (klik/tap voor groter)

Project Titan

Project Titan is de naam waaronder Apple zijn initiatieven voor een zelfrijdende auto bundelt. We hebben hier in het verleden al diverse malen aandacht aan besteed. Toch lijkt het er al geruime tijd op dat Apple zich meer concentreert op het maken van een zogenaamd ‘carOS’. Dit zou dan door autofabrikanten gebruikt kunnen worden in hun zelfrijdende auto’s.

De overstap van Andrew Kim is echter olie op het vuur voor de geruchtenmolen die stelt dat Apple tóch werkt aan een eigen auto. Hij zou dan kunnen gaan samenwerken met zijn oud-Tesla-collega Doug Field,en Jaime Waydo, voorheen werkzaam bij Google Waymo. Beiden maakten al eerder de overstap naar Apple. Met Kim’s achtergrond als ontwerper van het interieur van de Tesla Model 3 zou daar best een kern van waarheid in kunnen zitten.

Of toch AR?

Aan de andere kant zou Kim’s ervaring bij Microsoft’s Hololens ook door Apple gebruikt kunnen worden als versterking van het Smart Glasses team. Dit AR project zou volgens analisten rond 2020 met de eerste ‘Apple bril’ moeten komen.

Smart-glasses Apple bril
Carl Zeiss Smart Glasses (klik/tap voor groter)

Apple is op vele vlakken aan het werk aan nieuwe technologieën en projecten, die nog geen van allen op concrete aangekondigde producten duiden. Het aannemen van personeel uit andere tech bedrijven zou dus op de eerste plaats om een stuk kennisverrijking lijken te gaan. Welk producten, gebaseerd op nieuwe technologie, we in de toekomst van Apple kunnen verwachten, blijft dus vooralsnog koffiedik kijken.

 

Reageer op artikel:
Apple kaapt senior ontwerper Andrew Kim weg bij Tesla
Sluiten