‘Apple AirPods 2 begin volgend jaar in de winkels’

Door: Mark Hofman - 4 reacties
AirPods 2

Ondanks het opvallende design, zijn de AirPods een ware verkoophit. De draadloze earbuds van Apple verkopen met de maand beter. Volgens Ming-Chi Kuo, een betrouwbare analist, weet Apple dit jaar zelfs 28 miljoen units te verkopen. Maar dat is niet het enige nieuwtje uit de mond van de analist. Volgens Kuo liggen de gloednieuwe Apple AirPods 2 namelijk vanaf begin 2019 in de winkels. 

‘Apple AirPods 2 begin 2019 beschikbaar’

In 2016 introduceerde Apple de AirPods. Deze draadloze earbuds werden al snel vergeleken met het opzetstukje van een elektrische tandenborstel. Ondanks kritiek op het uiterlijk was de vraag naar het product lange tijd hoger dan Apple kon leveren. En nog steeds verkoopt het product goed; de populariteit lijkt met de maand te stijgen. Analist Ming-Chi Kuo, die een redelijk goede reputatie heeft op het gebied van dit soort voorspellingen, ziet zelfs een flinke mijlpaal voor 2018. Volgens hem weet Apple, voor het einde van 2018 jaar, maar liefst 28 miljoen units te verkopen.

Gekleurde AirPods Colorware

Het eerste kwartaal van 2019 kan er overigens heel anders uitzien voor deze AirPods. Kuo heeft voorspeld dat Apple in dat kwartaal namelijk de opvolger in de winkels heeft liggen. Uiteraard zullen de AirPods 2 over de langverwachte draadloze oplaadcase beschikken. En deze zou, vergeleken met het huidige model, een flinke update krijgen. Een interne update, voorzien van hogere thermische eisen, en stevigere schanieren zouden onderdeel van de vernieuwing zijn. Verbeteringen waar veel mensen met smart op zitten te wachten, maar wel invloed hebben op de productiekosten. Hierdoor wordt verwacht dat dit op de uiteindelijke verkoopprijs van invloed zal zijn.

Toch populair

De AirPods werden in 2016 enigszins lachwekkend ontvangen. Zoals gezegd werd het design van de draadloze oordoppen vergeleken met het opzetstuk van een elektrische tandenborstel. Ook zou de case iets weg hebben van een doosje flosdraad. Maar dat de AirPods steeds meer worden geaccepteerd, is in de verkoopcijfers terug te zien. Volgens Kuo is de verwachting, mits de verkoop zo blijft doorgroeien, dat Apple in 2021 maar liefst 100 miljoen exemplaren verscheept. Ter vergelijking: in het jaar 2017 waren dat er nog 16 miljoen.

Oplader voor Airpods

Mocht Kuo gelijk hebben, dan kunnen we onze AirPods volgend jaar eindelijk draadloos opladen. Voorlopig blijft het echter gissen naar wanneer het nieuwe model, inclusief verbeterde case, precies verschijnt. Zoals gewoonlijk laat Apple niets los over toekomstige productlanceringen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  bmeerdink

  “De AirPods werden in 2016 enigszins lachwekkend ontvangen.”

  Blijkbaar heeft wat een paar losers over de AirPods schreven hier diepe indruk gemaakt. Maar gelukkig zijn er veel mensen die zelf hun oordeel vormen, gezien het succes. Ik gebruik ze nu bijna 2 jaar.

 • Profielfoto
  Melle

  AirPods zijn de max – ik gebruik ze al lang, maar ze deze zomer verloren, en met het idee dat er nieuwe aankomen (ik dacht/ of hoopte met iPhone event) aankoop uitgesteld, dus wel blij dat er terug wat roddels zijn. Ik mis ze elke dag, maar te duur om zomaar terug aan te schaffen (onmisbaar zijn ze nu ook niet)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik zie ook niet zo goed in waarom ze een nieuw design zouden moeten krijgen. Ik geloof er helemaal niets van. Verbeteren prima, maar ik zie het niet gebeuren dat ze iets compleet anders gaan doen qua vorm.

   

  De kracht is juist dat ze zoveel lijken op EarPods. Terwijl al die andere fabrikanten iets maken dat veel meer op hoorapparaten (blokjes, kastjes) lijken dan oortjes voor muziek.

  Je ziet AirPods wel extreem veel in het OV als je er op let. Binnenkort moet ik twee paar kopen en ze ook in mijn neus stoppen om nog indruk te maken. ^

 • Profielfoto
  zepkleiker

  AirPods kopen om indruk te maken? Lol. Als AirPods indruk maken op iemand, is ie niet veel gewend.