Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 december 2018
Leestijd: 3 minuten

10 vervelende tips om je app in de App Store winstgevender te maken

Hoe kun je als ontwikkelaar met minimale inspanningen maximaal geld verdienen in de App Store? Door het volgen van deze tien “tips” uit de praktijk die we op een rij hebben gezet.

Apple grijpt tegen een aantal van deze praktijken in, maar er slippen nog genoeg apps door de doorgaans strenge controle van de App Store.

1) Misbruik de zoekfunctie

Voorzie je app van een algemene naam die erg populair kan zijn in de App Store. Denk aan “kalender”, “weer” of “hotels” en voeg een speciaal teken toe. Bijvoorbeeld: “Weer ◌”. Zo zorg je ervoor dat je app een ‘unieke’ naam heeft. De zoekmachine van de App Store trapt klakkeloos in dit trucje bij iedere zoekopdracht. Het woord krijgt maximale prioriteit, terwijl de symbolen worden genegeerd.

App Store bedrog 001
Klik/tap voor groter.

2) Koop gewoon een formule

Doe de moeite niet om de applicatie helemaal opnieuw te bouwen. Koop gewoon een kant en klaar model op een gespecialiseerde site, zoals deze voor 90 dollar.

App Store bedrog 002
Klik/tap voor groter.

3) Bedrieglijke abonnementen

Integreer een bedrieglijk abonnementssysteem. Zoals op het voorbeeld hieronder. Dit scherm verschijnt tijdens het gebruik van de app. Maak een grote, groene knop die net niet suggereert dat doorgaan gratis is. Laat het kruisje om het venster te sluiten pas na een aantal seconden verschijnen en biedt naast een jaarlijks abonnement ook een veel duurder abonnement aan dat per kwartaal loopt.

App Store bedrog 003
Klik/tap voor groter.

4) Misbruik Touch ID

Open het bevestigingspaneel van een abonnement tijdens het gebruik van de app. Gewetenloze gebruikers die op de home-knop drukken om dit bericht te sluiten of de app te verlaten, bevestigen het abonnement. Want Touch ID scant hun vingerafdruk. We schreven onlangs uitgebreid over deze vieze truc en Apple grijpt soms in, maar wie weet glip je door de controle.

5) Data = geld

Verkoop de locatiegegevens van je gebruikers aan een ‘data driven’ reclamebureau, zoals Teemo.

App Store bedrog 004
Klik/tap voor groter.

6) Advertenties = geld

Toon elke minuut een commercial op volledig scherm of wanneer de gebruiker op een bepaalde knop drukt. Het liefst een volledige video.

7) Promoot je andere apps in je app

Zoals ze in het casino zeggen: spreid je kansen. Val gebruikers vooral lastig met berichten over andere apps in je eigen app.

App Store bedrog 006
Klik/tap voor groter.

8) Recensies kopen

Koop recensies en beoordelingen in de App Store. Zo maakt je app een vliegende start. Duur hoeft dat niet te zijn. Op platforms als Fiverr worden talloze reviews aangeboden.

App Store bedrog 005
Klik/tap voor groter.

9) App Store SEO

Bestel een campagne om de SEO van de app in de App Store kunstmatig te verbeteren. Gebruikers worden daarbij betaald om een ​​zoekopdracht in te typen in de App Store en de applicatie te downloaden, waardoor de SEO verbetert.

10) Echte reviews

Vraag gebruikers die dit het meest waarschijnlijk doen, om de app positief te beoordelen. Vraag om 5 sterren. Niets minder dan 5 sterren.

App Store bedrog 007
Klik/tap voor groter.

Leuk, niet?

Voila. Dankzij deze technieken ben je misschien niet direct miljonair, maar je app zal zonder al te veel problemen geld opleveren. Leuk, niet? Nee. Vinden wij ook niet. En daarom is het tijd dat Apple er serieus wat aan gaat doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
10 vervelende tips om je app in de App Store winstgevender te maken
Sluiten