Barry Kraakman
Barry Kraakman Diensten 20 december 2018
Leestijd: 1 minuut

In-app aankopen App Store binnenkort als gift beschikbaar

De wereld wordt steeds digitaler. Films, muziek en zelfs boeken krijgen een steeds minder fysieke aanwezigheid in ons dagelijks leven. Zelfs cadeaus worden vanachter een bureau besteld, en door een onbekende postbezorger bij de gelukkige afgeleverd. Tijd dus om hier op in te spelen, moet Apple hebben gedacht.

In-app aankoop als gift

Een recente wijziging in de App Store Review Guidelines hint namelijk op de komst van een feature voor de gulle gevers. Waar eerst specifiek werd benoemd dat in-app aankopen niet beschikbaar mogen zijn als een gift, lijkt Apple hier op terug te komen. Deze zin in namelijk vervangen voor een omschrijving die juist het tegenovergestelde omschrijft. Vanaf nu mogen items, die normaal gesproken als in-app aankopen beschikbaar zijn, óók beschikbaar worden gesteld als in-app aankoop voor anderen. Waar het al langer mogelijk is om apps te schenken, kan je naasten in de nabije toekomst nu ook voorzien van leuke toevoegingen voor apps. Of het hierbij ook om abonnementen gaat, is nog niet duidelijk.

Service het nieuwe verdienmodel

Het bedrijf uit Cupertino lijkt het met deze stap makkelijker te maken om meer geld in de App Store te kunnen spenderen. En dat is vrij logisch, gezien het percentage dat Apple per aankoop vangt. Wat als mooie dienst wordt aangeboden, heeft op de achtergrond dus alleen maar winnaars. Degene die de gift mag ontvangen is blij, en de developer verdient er geld aan. Maar ook Apple zal een percentage van de aankoop in ontvangst nemen.

Al met al een mooie vooruitgang voor de gebruikerservaring van Apple’s iOS-platform. Ben jij van plan om iemand komende Kerst met een digitaal cadeau te verrassen? (Zie ook → App Store: Apple rekent af met misleidende app-abonnementen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In-app aankopen App Store binnenkort als gift beschikbaar
Sluiten