Huub Everstijn
Huub Everstijn Accessoires 1 december 2018
Leestijd: 2 minuten

Amazon Echo gaat Apple Music ondersteunen

Wordt jij ook moedeloos van het wachten tot de HomePod eindelijk in Nederland verschijnt? Kun je geen alternatief kiezen omdat je dan je Apple Music playlists zou moeten missen? Dan hebben we nu goed nieuws voor je.

De samenwerking tussen Apple en Amazon heeft geresulteerd in een update voor de  Amazon Echo. De slimme speaker reeks gaat nu ook Apple Music ondersteunen. Omdat deze speakers wereldwijd het meest worden verkocht zal ook Apple Music voor een breder publiek toegankelijk zijn. Zo snijdt het mes dus aan twee kanten.

Amazon Echo

De Echo is er in diverse uitvoeringen. Deze delen echter allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Elke speaker heeft namelijk de virtuele spraak-assistent Alexa ingebouwd. Bezitters van de slimme speaker kunnen het apparaat vragen stellen en taken laten uitvoeren. Amazon’s tegenhanger van Siri, dus.

Daarnaast kun je met de Echo-hardware audio streamen van bijvoorbeeld Spotify en Amazon Music. Die functionaliteit is erg populair maar miste aansluiting met de Apple community. De update zal dit meer dan goedmaken omdat deze de gebruikers nu ook toegang gaan hebben tot de meer dan 50 miljoen tracks van Apple Music.

Amazon Echo
De Amazon Echo familie gaat nu ook Apple Music ondersteunen (klik/tap voor groter)

Dave Limp, de senior vicepresident van Amazon Devices, zei over de update het volgende:

Muziek is een van de meest populaire functies op Alexa – sinds we Alexa vier jaar geleden lanceerden, luisteren klanten steeds meer naar muziek thuis dan ooit tevoren.

We willen onze klanten goede muziekaanbieders bieden en sinds de lancering van de Music Skill API aan ontwikkelaars vorige maand hebben we de muziekselectie op Alexa uitgebreid met nog meer topservices. We zijn dan ook verheugd om Apple Music – een van de populairste muziekdiensten – aan Echo-klanten te kunnen bieden.”

Update met Apple Music binnenkort beschikbaar

De update met Apple’s muziekdienst zal vanaf 17 december beschikbaar zijn voor alle Echo apparaten. Apple Music-abonnees kunnen Alexa vragen om hun favoriete nummers, artiesten en albums te spelen, of een van de afspeellijsten die zijn gemaakt door Apple Music’s editors wereldwijd.

Apple Music is na de update eenvoudig te activeren in de Alexa app. je moet alleen even je account gegevens invoeren. Daarna kun je Alexa bijvoorbeeld vragen om Beats 1 af te spelen. Je krijgt dan direct Apple’s wereldwijde livestream te horen, inclusief interviews met de artiesten, zonder advertenties.

Het nieuws van Amazon komt tegelijk met een aangekondigde prijsdaling van zowel de Echo Dot als de gewone Echo’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amazon Echo gaat Apple Music ondersteunen
Sluiten