Amazon Echo gaat Apple Music ondersteunen

Door: Night - 9 reacties
Amazon-Echo

Wordt jij ook moedeloos van het wachten tot de HomePod eindelijk in Nederland verschijnt? Kun je geen alternatief kiezen omdat je dan je Apple Music playlists zou moeten missen? Dan hebben we nu goed nieuws voor je.

De samenwerking tussen Apple en Amazon heeft geresulteerd in een update voor de  Amazon Echo. De slimme speaker reeks gaat nu ook Apple Music ondersteunen. Omdat deze speakers wereldwijd het meest worden verkocht zal ook Apple Music voor een breder publiek toegankelijk zijn. Zo snijdt het mes dus aan twee kanten.

Amazon Echo

De Echo is er in diverse uitvoeringen. Deze delen echter allemaal dezelfde kernfunctionaliteit. Elke speaker heeft namelijk de virtuele spraak-assistent Alexa ingebouwd. Bezitters van de slimme speaker kunnen het apparaat vragen stellen en taken laten uitvoeren. Amazon’s tegenhanger van Siri, dus.

Daarnaast kun je met de Echo-hardware audio streamen van bijvoorbeeld Spotify en Amazon Music. Die functionaliteit is erg populair maar miste aansluiting met de Apple community. De update zal dit meer dan goedmaken omdat deze de gebruikers nu ook toegang gaan hebben tot de meer dan 50 miljoen tracks van Apple Music.

Amazon Echo
De Amazon Echo familie gaat nu ook Apple Music ondersteunen (klik/tap voor groter)

Dave Limp, de senior vicepresident van Amazon Devices, zei over de update het volgende:

Muziek is een van de meest populaire functies op Alexa – sinds we Alexa vier jaar geleden lanceerden, luisteren klanten steeds meer naar muziek thuis dan ooit tevoren.

We willen onze klanten goede muziekaanbieders bieden en sinds de lancering van de Music Skill API aan ontwikkelaars vorige maand hebben we de muziekselectie op Alexa uitgebreid met nog meer topservices. We zijn dan ook verheugd om Apple Music – een van de populairste muziekdiensten – aan Echo-klanten te kunnen bieden.”

Update met Apple Music binnenkort beschikbaar

De update met Apple’s muziekdienst zal vanaf 17 december beschikbaar zijn voor alle Echo apparaten. Apple Music-abonnees kunnen Alexa vragen om hun favoriete nummers, artiesten en albums te spelen, of een van de afspeellijsten die zijn gemaakt door Apple Music’s editors wereldwijd.

Apple Music is na de update eenvoudig te activeren in de Alexa app. je moet alleen even je account gegevens invoeren. Daarna kun je Alexa bijvoorbeeld vragen om Beats 1 af te spelen. Je krijgt dan direct Apple’s wereldwijde livestream te horen, inclusief interviews met de artiesten, zonder advertenties.

Het nieuws van Amazon komt tegelijk met een aangekondigde prijsdaling van zowel de Echo Dot als de gewone Echo’s.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  ozzie X

  Wat een bizarre actie dit. Apple zorgt voor extra verkopen van de Echo, en steunt daarmee een bedrijf dat niet bepaald privacyvriendelijk is. En wat betekent dit voor de HomePod?

 • Profielfoto
  Melle

  Logische en goede actie uiteraard. Hoe meer alle diensten op alle apparaten beschikbaar zijn/worden, hoe beter.

 • Profielfoto
  zulu

  Oh, de populairste functie van de Alexa speaker is dat die muziek kan laten horen..

  Ik heb 2 jaar geleden zo’n ding kado gekregen uit de US, wat een onding. De Alexa is ook niet gericht op Nederlandse data en taal.

  Maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken. Hij ligt wel ergens in de kast.

 • Profielfoto
  pruus

  Voor mij mag dit er wel komen voor de Google home.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik stuur mijn iTunes bibliotheek probleemloos naar de Google Homes/Chromecast in huis.

  Gaat niet helemaal out-of-the-box, maar Airfoil lost dit keurig op. En met Airfoil Satellite  kan ik overal waar ik ben op mijn telefoon kiezen in welke kamer(s) er iTunes te horen mag zijn.

  Maar oké, ‘slim’ in de zin van dat ik het met stem kan bedienen is het niet.

 • Profielfoto
  meesje

  KarelWillem op 2 december 2018 14:28
  Ik stuur mijn iTunes bibliotheek probleemloos naar de Google Homes/Chromecast in huis.

  Gaat niet helemaal out-of-the-box, maar Airfoil lost dit keurig op. En met Airfoil Satellite  kan ik overal waar ik ben op mijn telefoon kiezen in welke kamer(s) er iTunes te horen mag zijn.

  Maar oké, ‘slim’ in de zin van dat ik het met stem kan bedienen is het niet.

  Gelukkig geef je met de laatste zin aan wat de essentie is. Veel toegevoegde waarde je opmerking….

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nou ja…

  Daarnaast kun je met de Echo-hardware audio streamen van bijvoorbeeld Spotify en Amazon Music. Die functionaliteit is erg populair maar miste aansluiting met de Apple community.

  Je kon überhaupt geen Apple Music Audio streamen lees ik uit die alineas’s(?) ‘Slim’ of ‘niet slim’.

 • Profielfoto
  monty python

  Mogen we ook stilaan niet zo stilletjes gaan vermoeden dat deze “slimme” toestellen helemaal niet zo succesvol gaan zijn als de techpers laat vermoeden ? Geen aantal bekend, geen omzet bekend, bij niemand. Erg gehaast bij Apple zijn ze ook niet meer echt om die “miljardenomzet” binnen te halen.  En toch is dit de “toekomst”. Een draadloze box/muziekspeler met als gimmick dat hij ietsje slimmer is dan mijn twee dwergpapegaaien als ik er tegen spreek. En die van mij verstaan zelfs Nederlands.

  Ouderwets misschien, maar ik zie mezelf nooit tegen een hoop plastic rond een chipje spreken. En eerlijk gezegd, ik zie het na al die jaren tech hysterie niemand ook niet doen in mijn omgeving.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het slim afspelen ansicj is natuurlijk ook niet de toekomst. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik speel gewoon muziek af. Daar hoeft niet elke vijf minuten een stem-commando aan verbonden te worden.

  Maar het is wel erg handig dat je kan pauzeren, volume verhogen en verlagen terwijl je bijvoorbeeld met je handen in het afwaswater staat, of net je dure overhemd staat te strijken. En dat je een extra lampje bij kan schakelen, of de verlichting in de kamer uit kan doen die je vergeten was.

  En natuurlijk is dit niet iets wat iedereen aan zal spreken. Knopjes werken ook nog steeds prima. Vind je die automatisering leuk, dan kun je nu voor bijzonder weinig geld leuke dingen doen in huis. En vind je het niks? Ook helemaal prima. Je wordt heus niet opeens ouderwets gevonden.