Amac opent XXL Store in Utrecht met feestelijke kortingen

Door: Barry Kraakman - 5 reacties

Aanstaande zaterdag, 15 december, opent Amac een nieuwe winkel in Utrecht. En zoals de naam al doet vermoeden, is het een opvallende winkel. In de meest letterlijke zin van het woord.

Amac XXL in The Wall

Het is namelijk een Amac ‘XXL Store’. En waarschijnlijk hebben ze bij Amac bedacht dat een extra groot filiaal op een opvallende locatie thuishoort. De winkel ligt namelijk in de kop van Nederlands’ bekendste winkelcentrum: The Wall. Het bekende winkelcentrum, dat langs de A2 in Utrecht ligt, heeft sinds de bouw een matige reputatie gekregen. Verschillende ketens zijn gekomen en gegaan. Maar Amac maakt serieus werk van haar nieuwste Flagship Store.

6200 vierkante meter

Dat blijkt wel uit een interview dat eerder dit jaar met de eigenaar van het winkelcentrum werd gepubliceerd. Daarin komt ter sprake dat Amac een filiaal van 6200 vierkante meter krijgt. Dit zal niet alleen de verkoopvloer betreffen. Ook de landelijke faciliteiten voor logistiek, ondersteuning en reparaties worden hier ondergebracht. Hoe groot de winkel zelf wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Wél weten we dat het de 500 vierkante meter van de Flagship Store in Rotterdam zal overtreffen. Waar deze bij de opening in 2016 de grootste Apple Premium Reseller van Europa was, wordt de nieuwe winkel één van de grootste APR-filialen ter wereld.

Amac Rotterdam
Het interieur van Amac’s Flagship Store in Rotterdam – Klik/tab voor groter

Feestelijke opening

Genoeg reden tot feest dus. Om dit met de klanten te vieren, heeft het een speciale kortingsactie voor de openingsdag zelf opgezet. Bezoekers van Amac The Wall krijgen deze dag 10% korting op Apple-producten én accessoires. Wel is het goed om te vermelden dat dit niet op iPhone, Apple Watch, iTunes én Amac-giftcards van toepassing is. Bovendien kunnen de eerste 200 klanten een gratis glazen Belkin-screenprotector op hun iPhone laten installeren.

Grootste APR van Nederland

Amac nam begin 2017 de concurrent iCentre over. Doordat het bedrijf de filialen van iCentre heeft aangehouden, zit de keten met 47 vestigingen over heel Nederland verspreid. Amac biedt zowel mogelijkheden voor de aanschaf, reparatie én ondersteuning van Apple-producten. (Zie ook → Amac gaat MacBooks met waterschade ‘stomen’)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Wel op Macs, want die geraken anders de deur niet uit….. 😉😉😉. Maar 10% is wel mooi hoor – voor een nieuwe Mac mini vermoedelijk best deal die je kan krijgen…

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ik hoop oprecht voor ze dat het een succes gaat worden, maar op die locatie? Het is werkelijk een verschrikkelijk ongezellige plek waar je veel moet lopen voor weinig “shopping fun”. Typisch zo een plek waar je komt voor precies dat wat je nodig hebt en gelijk weer weg gaat.

 • Profielfoto
  Outragemac

  Hopelijk hebben ze hun logistiek op orde. Op Black Friday 23-11 online een iMac Pro besteld. Kiezen tussen thuisbezorgen op 27-11 of afhalen op filiaal. (Waar die niet op voorraad was, zelfs geen demo model in de winkel)

  Kwam gister (11-12) pas binnen op filiaal.

  Maar “wachten is verlangen” zei een ver-weg-wonend-ex-vriendinnetje ooit…

 • Profielfoto
  Wimusia

  reactie in strijd met huisregels en derhalve verwijderd

 • Profielfoto
  Outragemac

  Inmiddels is de iMac Pro binnen ;-)