‘AirPower krijgt privacy-functie én ondersteunt meerdere oplaad-standaarden’

Door: Barry Kraakman - 10 reacties

Het is al maanden stil rondom AirPower. Sinds de bekendmaking van Apple’s draadloze oplaad-mat is er alleen maar meer onduidelijkheid. Zo heeft Apple haar eigen deadline niet gehaald, en lijkt het product compleet van de website te zijn verdwenen. Maar een nieuw patent wijst erop dat er wel degelijk wordt gewerkt aan de oplader.

Stille hints naar AirPower

De officiële berichtgeving rondom AirPower staat volledig stil. Medewerkers van Apple ontwijken de vraag slim. Maar af en toe duikt er toch weer wat nieuws op over het veelbelovende én langverwachte product. Zo wordt de oplaad-mat in het boekje van de iPhone XR en iPhone XS genoemd. En Apple staat erom bekend dat het bedrijf veel aandacht besteed aan alles van een product; van hardware tot verpakking én de meegeleverde documentatie.

airpower
Klik/tab voor groter

Méér dan een simpele oplader

Maar er is meer; een nieuw vrijgegeven patent wijst erop dat Apple hard werkt aan de ontwikkeling van de slimme oplader. Ja, slimme oplader. Zo onthult het patent namelijk dat de mat om privacy-redenen aan het Apple ID is gekoppeld.

Zoals het bedrijf tijdens de presentatie liet zien, communiceren apparaten die worden opgeladen met elkaar. Zo laat een iPhone bijvoorbeeld zien wat de status van de accu van andere devices is, als deze op de mat liggen. Maar zo’n grote oplader nodigt natuurlijk uit om meerdere apparaten op te laden. Ook die van anderen. Volgens het patent is de oplader aan één Apple ID gekoppeld. Hiermee wordt voorkomen dat, wanneer apparaten van meerdere gebruikers worden opgeladen, er tussen apparaten van verschillende gebruikers data wordt gedeeld.

Draadloze oplaad-standaarden

Waar Apple er met de Apple Watch voor koos om één specifieke standaard oplaad-techniek te kiezen, lijkt het bedrijf hier met de AirPower vanaf te stappen. Volgens de omschrijving in de patent is het namelijk mogelijk dat meerdere draadloze oplaad-technieken in de lader kunnen worden geïmplementeerd.

Volgens de laatste geruchten hoopt Apple het product klaar te hebben voor een release in begin 2019. (Zie ook → Apple lijkt AirPower toch niet opgegeven te hebben)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  McMeller

  Dat je de AirPower aan slechts één Apple ID kunt koppelen om de batterijstatus van je eigen apparaten via de cloud te bekijken, kan ik volgen. Maar ik mag toch hopen dat je een willekeurig apparaat kunt opladen, waarbij deze functie buiten beschouwing blijft.

 • Profielfoto
  Shmoo

  AirPower ?

  Tegen de tijd dat het klaar is kun je je iPhone ook gewoon op de motorkap van je Tesla leggen, ipv eitjes erop bakken. 😎

   

 • Profielfoto
  xaddict

  Beetje vreemd dit. Gaan iPhones standaard meer details delen dan batterij status dan? Dat konden ze niet gewoon softwarematig oplossen?

 • Profielfoto
  gipsman

  Hm, eindelijk ben ik weer zeker dat ik in het abf ( apple bashing forum) zit, niet in omt.

 • Profielfoto
  arno1975

  gipsman op 10 december 2018 14:19
  Hm, eindelijk ben ik weer zeker dat ik in het abf ( apple bashing forum) zit, niet in omt.

  Nu.NL?😎

 • Profielfoto
  dakdekker

  Een andere standaard? Natuurlijk want de Apple Watch ondersteund geen Qi standaard.

 • Profielfoto
  Night

  Er worden onderling laaddetails gedeeld met de devices die tegelijk worden opgeladen. Zo kan je bijvoorbeeld op een iPhone zien hoe het staat met het batterijpercentage van een Apple Watch. Veel meer info wordt er niet gedeeld hoor.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Shmoo op 10 december 2018 12:59
  …Tegen de tijd dat het klaar is kun je je iPhone ook gewoon op de motorkap van je Tesla leggen…

  Een Tesla heeft geen motorkap.

   

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Mja, nou ik kijk er nog wel eens naar als ie in de winkel ligt.

 • Profielfoto
  Loyd

  Vorige week iets dergelijks bij hema gekocht voor 12 euro. De Xr vindt het prima😀.

  Dus niet alles hoeft vermogens te kosten.