Voormalig AI-expert Google nu Vice President bij Apple

Door: Barry Kraakman - 7 reacties
John Giannandrea

Apple heeft een nieuwe ‘Vice President’ aan het team uitvoerenden toegevoegd. John Giannandrea maakte vorig jaar de overstap van rivaal Google, om zich bij Apple op ‘Artificial Intelligence’ te focussen. En nu bekleedt hij de hoogste functie van die afdeling binnen Apple.

Apple zet in op AI

Het lijkt er dus op dat de afdeling ‘AI’ een belangrijkere rol binnen Apple gaat spelen. Giannandrea was bij Google verantwoordelijk voor de zoekmachine en AI, tot hij vorig jaar besloot om naar de directe concurrent over te stappen. Dat hij zich bij Apple met AI ging bezighouden, was een publiek geheim. Maar nu de afdeling zelfs een eigen VP krijgt, lijkt het erop dat Apple serieus inzet op kunstmatige intelligentie.

Belangrijk voor (Apple’s) toekomst

In de verklaring over de invulling van de nieuwe rol verklaart het bedrijf dan ook dat machine learning en artificial intelligence belangrijk zijn voor de toekomst van het bedrijf. Het ziet deze techniek dan ook als fundament in de veranderende manier van interactie tussen mens en techniek.

Indrukwekkend CV John Giannandrea

Dat Apple blij is dat het deze man aan boord van het team heeft, is niet zo gek. Giannandrea mag zich een zwaargewicht op het gebied van kunstmatige intelligentie noemen. Hij bracht meer dan tien jaar bij Google door en leidde de ontwikkeling van Gmail en Google Assistant. Tim Cook is enthousiast: “Onze technologie moet doordrenkt zijn met de waarden die we allemaal hoog in het vaandel hebben staan. John deelt onze kijk op privacy en doordachte aanpak. We willen computers nog slimmer en persoonlijker maken.”

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Alexander Henket

  John deelt onze kijk op privacy

  Lijkt me belangrijk dat te benadrukken. Leuk en aardig die Google zwaargewichten, maar ik maak me eerder bezorgd om ‘Google’ dan ik blij ben met ‘zwaargewicht’

 • Profielfoto
  Shmoo

  maar ik maak me eerder bezorgd om ‘Google’

  Moet jij niet doen….

   

   

  Hoe gaat het eigenlijk met al die zwaargewichten die Apple voorheen aannam?

  Volgens mij zijn het het vooral zwaargewichten voor ons (fans) omdat ze zich bij Apple aansluiten. We melden hier namelijk alleen maar als er mensen aangenomen worden …. die van een ander bekend bedrijf overstappen, dan bestempelen we dat al heel snel als een zwaargewicht. Je hoort nooit over de achterdeur bij Apple. Hoeveel mensen daar per jaar naar andere bedrijven vertrekken. Dat zijn natuurlijk de lichtgewichten. Ooo wacht, Jimmy “shoes” Iovine waar is die gebleven, hij heeft al maanden niets mee geroepen na het ” I’m still at Apple ” (volgens mij moet je dan juist zorgen gaan maken als iemand dat zegt) … Normaal had hij altijd wel een visie over andere diensten en producten. Die gast is toch ook al lang vertrokken alleen via de achterdeur en stilletjes – zoals dat gaat bij Apple. Mensen stappen er altijd met de grootste verhalen, verwachtingen in en denken dat ze de wereld gaan verbeteren maar al snel blijkt dat ze een mooie titel hebben gekregen maar dat ze geen * te vertellen hebben en helemaal NIETS mogen doorvoeren van hun plannen. Die gasten van Siri zijn bij Apple op kantoor gestorven aan de ziekte verveling en eenzaamheid. Hun droom heeft Apple helemaal stuk gemaakt omdat Siri niet belangrijker mocht worden dan iOS.

   

  Als we dan toch bezig zijn. Hoe gaat het met dat zwaargewicht van HP

  Of wat te denken van de Blackberry veteraan.

   

  Zoveel onzin en lelijkheid op een rijtje. Het is allemaal maar wat je wilt geloven en lezen. Het is heel moeilijk oordelen over de spits van Ajax wanneer je slaapt in een pyjama van Ajax. Elke spits van Ajax met overgewicht die in drie wedstrijden 5 doelpunten maakt is dan al heel snel een goeie. Dan hoort het overwicht gewoon bij zijn stijl, zo is hij nu eenmaal.

   

   

 • Profielfoto
  iPhonefans

  @shmoo
  Waar heb jij last van?

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Senior Vice President (SVP)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Titels zeggen niets vriend… Niet binnen dit soort bedrijven, er is zoveel verloop binnen Apple. Pas wanneer iemand 5+ jaar in dienst is en je hem/haar een aantal keer in beeld hebt gezien ik de naam naam wel onthouden.

  En dan niet personen die via overnames bij Apple binnen zijn gekomen want 3 of 5 jaar is vaak precies de termijn dat je bij je nieuwe baas moet blijven om het volledige bedrijf van de overname te cashen. Let op mijn woorden, in 2019 is het precies 5 jaar geleden dat Apple,  Beats kocht. Dan zal je Jimmy weer ergens zien opduiken en begint Jimmy Jimmy weer te zijn. Dat soort dingen zijn heel normaal, die overnames worden ook voor gedeelte overgemaakt in salaris + aandelen. Dat cash je pas op termijn.

   

  Herinneren we haar nog? Zij kwam ook met de Beats -club mee naar Apple. Ze was ook niet zomaar iemand. Tijdens de WWDC stond ze op het podium het nieuwe Apple Music te demonstreren. Minder dan een maand later was ze weg. Nooit heeft iemand meer iets van haar gehoord. Dat was tijdens de WWDC 2017. Het is nu eind 2018 en ze heeft als weer twee andere banen gehad.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Bozoma_Saint_John

   

  Ik bedoel maar. Het verloop binnen Apple is ongeveer net zo hoog als bij de supermarkt in jullie dorp qua vakkenvullers.

  Alle personen die je tijdens het laatste event op het podium stonden waren ook allemaal VP van iets. Niemand die ze ooit gezien had. Het zijn elke jaar gewoon weer een boel andere gezichten.

   

  Zelfs Jimmy Iovine is niet meer hoofd van Apple Music, dat is nu een Duitser, Oliver Schusser.

   

  Laat mensen eerst eens 5+ jaar serieus werk verrichten voordat we iedereen maar een zwaargewicht bestempelen.

   

 • Profielfoto
  pannekoek

  Zwaargewichten inzetten op hobby’s.

  iPhones worden weer 2 tientjes duurder.

 • Profielfoto
  DeoAxe

  Kreeg ie dat advies van zijn eigen Ai?