Barry Kraakman
Barry Kraakman Apple Inc. 21 december 2018

Voormalig AI-expert Google nu Vice President bij Apple

Apple heeft een nieuwe ‘Vice President’ aan het team uitvoerenden toegevoegd. John Giannandrea maakte vorig jaar de overstap van rivaal Google, om zich bij Apple op ‘Artificial Intelligence’ te focussen. En nu bekleedt hij de hoogste functie van die afdeling binnen Apple.

Apple zet in op AI

Het lijkt er dus op dat de afdeling ‘AI’ een belangrijkere rol binnen Apple gaat spelen. Giannandrea was bij Google verantwoordelijk voor de zoekmachine en AI, tot hij vorig jaar besloot om naar de directe concurrent over te stappen. Dat hij zich bij Apple met AI ging bezighouden, was een publiek geheim. Maar nu de afdeling zelfs een eigen VP krijgt, lijkt het erop dat Apple serieus inzet op kunstmatige intelligentie.

Belangrijk voor (Apple’s) toekomst

In de verklaring over de invulling van de nieuwe rol verklaart het bedrijf dan ook dat machine learning en artificial intelligence belangrijk zijn voor de toekomst van het bedrijf. Het ziet deze techniek dan ook als fundament in de veranderende manier van interactie tussen mens en techniek.

Indrukwekkend CV John Giannandrea

Dat Apple blij is dat het deze man aan boord van het team heeft, is niet zo gek. Giannandrea mag zich een zwaargewicht op het gebied van kunstmatige intelligentie noemen. Hij bracht meer dan tien jaar bij Google door en leidde de ontwikkeling van Gmail en Google Assistant. Tim Cook is enthousiast: “Onze technologie moet doordrenkt zijn met de waarden die we allemaal hoog in het vaandel hebben staan. John deelt onze kijk op privacy en doordachte aanpak. We willen computers nog slimmer en persoonlijker maken.”

Reageer op artikel:
Voormalig AI-expert Google nu Vice President bij Apple
Sluiten