Weekend poll: hoe bescherm jij je iPhone?

Door: Raymon Mens - 29 reacties

Je kunt geen winkel of markt bezoeken of je loopt we tegen enorme rekken met hoesjes voor de iPhone aan. Ze zijn er van groot tot klein en van extreem goedkoop en simpel tot speciaal ontworpen en duur.

Volgens de een is bescherming essentieel, volgens de ander doet het juist afbreuk aan het ontwerp van de iPhone. Hoe bescherm jij je telefoon? Stem in onze weekend poll!

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, zouden wij ook doen. Maar zet ‘m even uit om te stemmen)

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  MagicMouse

  iPhone 8, zonder bescherming, als deze kapot valt ga ik hard huilen en koop dan het duurste scherm of achterkant. Vind hem al zwaar en groot genoeg zonder accessoires.

 • Profielfoto
  TheDoctor40

  Ondanks dat ik mijn 7+ veel lekkerder in de hand vind liggen zonder hoesje toch maar een erom omdat ik mezelf gewoon niet vertrouw. Het zou niet de eerste keer zijn dat mijn telefoon weer eens hard valt. Wel heel lang een doorzichtig hoesje van level5 gehad omdat ik de rode kleur van de iPhone erg mooi vind maar uiteindelijk toch de Indiegogo campagne van spigen gesteund nadat OMT hier over bericht heeft. Glazen screenprotector altijd gehad, maar in het begin niet op mijn iPhone omdat ik zo iets had van “meh zo snel zal het niet gaan. ” Een vakantie en een diepe kras net onder het display later en toch maar meteen een tempered glass protector besteld.

 • Profielfoto
  TheiPhoneGuy

  Iphone 8 met ultra Thin Iced Case vangt niet echt grote klappen op maar is meer tegen krassen van het neerleggen en kleine ongelukjes. Geen screenprotector. Tot nu toe werkt prima.

 • Profielfoto
  MagicMouse

  TheDoctor40 op 10 november 2018 11:59
  Ondanks dat ik mijn 7+ veel lekkerder in de hand vind liggen zonder hoesje toch maar een erom omdat ik mezelf gewoon niet vertrouw. Het zou niet de eerste keer zijn dat mijn telefoon weer eens hard valt. Wel heel lang een doorzichtig hoesje van level5 gehad omdat ik de rode kleur van de iPhone erg mooi vind maar uiteindelijk toch de Indiegogo campagne van spigen gesteund nadat OMT hier over bericht heeft. Glazen screenprotector altijd gehad, maar in het begin niet op mijn iPhone omdat ik zo iets had van “meh zo snel zal het niet gaan. ” Een vakantie en een diepe kras net onder het display later en toch maar meteen een tempered glass protector besteld.

  Zit toch niet fijn in de broekzak of valt het wel mee?

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Heb vele hoesjes geprobeerd en het leren hoesje van Apple is naar mijn ervaring het beste. Hele prettige knoppen aan de zijkant in het leer verwerkt; perfecte pasvorm en een relatief goede verhouding tussen compactheid en veiligheid. Heeft al tegen vele valpartijen beschermd. Doordat de randjes net boven het scherm uitsteken, is het scherm ook goed beschermd: geen screenprotector nodig.

  De lederen hoesjes van Mujjo zijn ook erg goed. Nét iets minder goede pasvorm en geen metalen knopjes, maar het vakje voor het opbergen van pasjes zijn érrug handig…

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Een transparant TPU hoesje is perfect voor mij. Veel betere grip, ook voor op gladde tafels e.d. en zelfs de voorkant is wat beschermd doordat er een randje omheen valt. TPU verkleurt wel iets bruin, maar niet storend.

  Idem voor de iPad.

  Super stevig, slijt niet, weegt weinig en het kost ook bijna niets.

 • Profielfoto
  19JM81

  mvmaastricht op 10 november 2018 12:13
  Heb vele hoesjes geprobeerd en het leren hoesje van Apple is naar mijn ervaring het beste. Hele prettige knoppen aan de zijkant in het leer verwerkt; perfecte pasvorm en een relatief goede verhouding tussen compactheid en veiligheid. Heeft al tegen vele valpartijen beschermd. Doordat de randjes net boven het scherm uitsteken, is het scherm ook goed beschermd: geen screenprotector nodig.

  De lederen hoesjes van Mujjo zijn ook erg goed. Nét iets minder goede pasvorm en geen metalen knopjes, maar het vakje voor het opbergen van pasjes zijn érrug handig…

  Eens! Gebruik eigenlijk nooit anders, ook het feit dat ze gevoerd zijn is erg fijn. Dat scheelt vaak weer kleine pitjes die ik in het verleden wel had met een goedkoper hoesje.

 • Profielfoto
  Sjeffers

  Geen hoesje. Je koopt toch ook niet een Ferrari met een botsauto bumper?

 • Profielfoto
  Pim Hienkens

  Ik had al een iPhone voor hij in Nederland te koop was. Dus meer dan 10 jaar (heb wel steeds nieuwe gekocht natuurlijk). Ik heb nooit een hoesje gehad en ook nooit schade gehad op een enkele krasjes op de zijkant na misschien. Ik vind hoedjes zo lelijk en de iPhones over het algemeen zo mooi dat ik denk dat ik nooit hoesjes ga gebruiken.

 • Profielfoto
  janbertwedman

  Nooit hoesje gehad, nooit schade alleen aan mijn broekzak…

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Door hem in de schuif te leggen en voor de helft van het geld een mooie Android te kopen;-)

 • Profielfoto
  N3RD

  Mede afhankelijk van je dagelijkse bezigheden. Toen ik nog studeerde had m’n telefoon niet zoveel te lijden, nu ik werk wel. Ik heb een vastgoedonderhoud en hoveniersbedrijf.

  Iedere twee jaar koop ik twee nieuwe iPhones; voor mijzelf en voor m’n vrouw. Behalve de kleur kun je meteen zien welke van mij is…

  Mijn telefoon wordt iedere dag wel een keer met vieze handen uit broekzak getoverd. Daarbij komt er vaak genoeg zand of bouwstof in m’n broekzakken terecht.

  Ik gebruik zo’n glazen screenprotector en een hoes van Otterbox. Niet diegene waarin het toestel geheel in opgesloten is, want dat maakt het wel heel erg lomp.

   

 • Profielfoto
  RhB-Mikey

  Mijn iPhone 8 Plus is een gebruiksvoorwerp en dus geen hoesje er omheen

 • Profielfoto
  Shmoo

  Met Chuck Norris. 🦶

 • Profielfoto
  Jeroen v kr

  iPhone Xs met cognac kleurig leren hoesje van Mujjo (Nederlands bedrijf) ruimte voor 2 pasjes erin. Dikke overbodige portomonee lekker thuis laten en iPhone Xs is mooi fancy aangekleed. I like it. Bedrijf heeft goede service btw, eerste hoesje was niet goed qua pasvorm (plaatsing camera is gewijzigd van X naar Xs), na een klacht gratis nieuwe gehad!

 • Profielfoto
  iMaf

  @ Sjeffers op 10 november 2018
  Geen hoesje. Je koopt toch ook niet een Ferrari met een botsauto bumper?

  Hier in Europa niet neen, maar in Amerika is dit verplicht en dit is echt geen zicht

 • Profielfoto
  iMaf

  @ Shmoo op 10 november 2018
  Met Chuck Norris. 🦶

  Dat is een level van bescherming om jaloers op te zijn

 • Profielfoto
  tuuur

  Tech21 hoesje geeft een goede bescherming én een lekkere grip.

 • Profielfoto
  domien

  Ik had een screen protector gehad, en heb nog steeds een super sterke plastic cover om me iPhone 8 plus.

  Alleen moet eerlijk zeggen dat je telefoon op een wiel leggen van een combine en er dan overheen rijden niet het beste is voor je telefoon.
  Maar gelukkig is alleen de achterkant kapot, dat is dan wel het duurste om te laten repareren, maar door mijn hoesje zie ik het kapotte glas toch niet, en laat ik het maar lekker zo.

 • Profielfoto
  Maxx1987

  Dbrand skin(s) en Grip. Huidige Grip is nog een beetje log, maar versie twee is onderweg..

 • Profielfoto
  Didier

  Heb al jaren LifeProof case! Hebben al mijn iPhones en iPads van diverse vallen gered. Onder water muziek luisteren en foto’s maken is ook een leuke bijkomstigheid en ideaal!

 • Profielfoto
  whaha

  Al vanaf mijn eerste iPhone, gebruik ik de hoesjes van LifeProof. Zo’n hoesje is prijzig, maar betere bescherming is er niet en waterdichtheid is gewoon erg handig. Het is niet dat ik het echt nodig heb, want ik ben vrij voorzichtig, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Voorkomen is beter dan genezen.

  Ik heb zo’n hoesje omdát mijn iPhone een gebruiksvoorwerp is. Het maakt me niet uit hoe het er uitziet, het gaat om de functionaliteit. Dat ding moet het gewoon onder alle omstandigheden kunnen doen, dus ook als het giet. Nee, ik heb er zelf nog nooit mee gezwommen, maar het kan als je dat wil.

  Ik heb zowel Fre hoesjes als nüüd hoesjes gehad. Tegenwoordig vind ik de Fre weer beter. Er zijn nu ook andere modellen voor de nieuwe toestellen, maar die ken ik niet.

 • Profielfoto
  Oliveanus

  Meest valbestendige hoesje van UAG.

 • Profielfoto
  Caszz

  Nooit een hoesje gebruikt. Nu een iPhone Xs, toch maar een leren Apple hoes er omheen gedaan. Veel glas en veel geld qua reparatie.

 • Profielfoto
  Frans

  Hoesje is essentieel om de achterkant vlak te maken. Zonder hoesje wiebelt een iPhone heel irritant wanneer je deze op een tafel legt omdat de camera uit steekt. Hoesje beschermt de iPhone ook tegen kleine ongelukjes.

  Screen protector gebruik ik niet meer. Nadelen zoals een verminderde scherpte van het scherm, lelijke randjes en, na verloop van tijd, zichtbaar loslatende randen wegen niet op tegen de geringe bescherming naar mijn ervaring.

 • Profielfoto
  leovanh

  Ik zweer bij book case  van Gear4 D30

 • Profielfoto
  Obi-wan Kenobi

  Een hoesje waar ook m’n pasjen in kunnen. Lekker handig!

 • Profielfoto
  Jakko Westerbeke

  Ik heb geen iPhone maar wel een iPod touch, en die gaat gewoon zo m’n jaszak in. Niks geen flauwekul met hoesjes, plasticfolie op het scherm of dat soort dingen — als je gewoon voorzichtig bent met je spullen gaan ze niet kapot.

 • Profielfoto
  Loyd

  Een full screen protector, je ziet echt niet dat ie erop zit, is echt super. En een Otterbox Strada case.

  Dit alles voor mijn Iphone Xr.