Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 november 2018

watchOS 5.1.1 uit; lost vastlopers Apple Watch op

Apple heeft zojuist watchOS 5.1.1 uitgebracht. Deze update komt slechts zes dagen na de release van watchOS 5.1, maar dat is niet zo gek. In watchOS 5.1 zat namelijk een vervelende bug die voornamelijk de Apple Watch Series 4 vast liet lopen na het installeren van de update.

Door deze bug trok Apple de update een dag na release weer terug. Nu is het probleem met watchOS 5.1.1 definitief opgelost. De nieuwe versie van watchOS brengt vanzelfsprekend alle nieuwigheden die ook in watchOS 5.1 zaten.

watchOS 5.1.1 verbetert valdetectie en meer

In watchOS 5.1.1 verbetert Apple onder andere de functie van de Apple Watch Series 4, die een val detecteert. De Apple Watch neemt, als er een val gedetecteerd wordt en je een minuut niet reageert, automatisch contact op met de hulpdiensten. In de nieuwe wordt nu ook een bericht afgespeeld, dat degene die de oproep beantwoordt laat weten dat er een val is gedetecteerd. Daarnaast worden, indien mogelijk, de coördinaten van je locatie doorgegeven.

Er zijn ook nog drie bugs opgelost. Onder andere een probleem dat ervoor zorgde dat sommige gebruikers geen uitnodigingen voor de Walkie Talkie-app ontvingen. Een bug, die ervoor zorgde dat eerder verdiende medailles niet in de Activiteit-app getoond werden, is ook opgelost. Ten slotte zijn de 70 nieuwe emoji die naar iOS 12.1 kwamen, nu ook op de Apple Watch beschikbaar.

watchos 5.1.1
Klik/tap voor groter.

watchOS 5.1.1 installeren

Je kunt watchOS 5.1.1 vanaf nu installeren, ook als je watchOS 5.1 al geinstalleerd had, is het raadzaam de update te installeren voor een volledige bug-vrije werking van je Apple Watch. Installeren gaat zoals altijd via de Apple Watch-app op je iPhone. Kies daar voor Mijn Watch → Algemeen → Software-update. Zorg dat de Apple Watch minimaal 50 procent opgeladen is en tijdens het installeren van de update ook op de oplader is aangesloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
watchOS 5.1.1 uit; lost vastlopers Apple Watch op
Sluiten