Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 12 november 2018
Leestijd: 1 minuut

Verborgen mogelijkheden voor de Apple Pencil 2?

Naast de iPad Pro 2018, heeft iFixit vandaag ook de Apple Pencil 2 uit elkaar gehaald. De iPad Pro bevat een viertal interessante vernieuwingen, maar bij het digitale potlood lijkt het erop dat er meer mogelijk is dan Apple in eerste instantie vertelde.

De teardown van de Apple Pencil 2 onthult dat de onderste helft van de pencil helemaal aanraakgevoelig is. Apple heeft er een groot capacitief grid in verwerkt dat de precieze positie van iedere vinger kan detecteren. Dat maakt geavanceerde functies mogelijk.

Meer functies Apple Pencil 2 mogelijk

Het lijkt er daarom op dat het mogelijk is om complexere functies te implementeren dan de dubbele tik. Denk aan meerdere keren tikken of je vinger over de Pencil bewegen om de dikte van een brush te wijzigen. Technisch gezien is het digitale potlood ertoe in staat.

Apple Pencil 2 grid
Klik/tap voor groter.

Dat de mogelijkheden er technisch zijn is één ding. Natuurlijk is ook software nodig om eventuele nieuwe functies op een praktische en intuïtieve manier te integreren. Het is goed mogelijk dat toekomstige updates van iOS nieuwe functies zullen bieden aan deze tweede generatie Apple Pencil, maar niets is zeker en het zal tot juni 2019 duren met de presentatie van iOS 13 om te weten of Apple van plan is verder te gaan met het digitale potlood. (Zie ook → iPad Pro 2018 van binnen: 8 speakers, 90 magneten en meer…)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verborgen mogelijkheden voor de Apple Pencil 2?
Sluiten