Laatste update Windows 10 helpt iCloud voor Windows om zeep

Door: Raymon Mens - 16 reacties

Het zit Microsoft niet mee. De laatste update voor Windows 10, die in oktober uitkwam, zorgde ervoor dat gebruikers bestanden kwijtraakten. De uitrol van de update werd daarom tot enkele dagen geleden gestopt. Nu blijkt er een nieuw probleem: iCloud voor Windows stopt met werken als de Windows 10 October Update wordt geïnstalleerd.

Computers waar de Windows-versie van iCloud op geïnstalleerd is, krijgen de update voorlopig niet. Microsoft raadt ook af om de update handmatig te installeren. De softwaregigiant werkt samen met Apple aan een oplossing die ‘binnenkort’ moet verschijnen.

Problemen iCloud Windows 10 October Update

De problemen worden omschreven op een speciale pagina op de Microsoft-site. Het blijkt niet alleen onmogelijk om iCloud voor Windows te installeren, maar de synchronisatie van gegevens stopt ook. Na het installeren van de Windows 10 October Update zegt het installatieprogramma van iCloud dat de Windows-versie niet compatibel is met Windows 10. Als iCloud voor Windows al geïnstalleerd is, stopt het synchroniseren van foto’s en iCloud Drive volledig.

De oplossing moet overigens van Apple’s kant komen. Microsoft schrijft dat het samen met Apple werkt aan een nieuwe versie van iCloud voor Windows die we volledig compatibel is met de laatste update.

iCloud voor Windows 10
Klik/tap voor groter.

Update Windows 10 met talloze problemen

Apple’s software is niet het enige dat stopt met werken na installatie van de laatste Windows 10-update. Vlak nadat de uitrol werd gestart, kwamen er veel klachten van gebruikers over spontaan verdwenen bestanden. Ook waren er veel problemen met netwerkkaarten. Microsoft staakte de uitrol van de update daarom begin oktober. Inmiddels is de uitrol weer gestart, tenzij je iCloud op je Windows-computer gebruikt, of in een van de andere probleemcategorieën valt. Er zijn namelijk ook problemen met bepaalde grafische kaarten van AMD en VPN-software van F5. Netwerkverbindingen met externe schrijven functioneren ook niet altijd na installatie van de update.

Plots snappen wij weer waarom we een Mac gebruiken…

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Fuuf

  Mowt je maar geen Windows gebruiken!

 • Profielfoto
  Maikelw

  Of gewoon niet verdrinken in de ellende die iCloud heet.

 • Profielfoto
  Hyrax

  Plots snappen wij weer waarom we een Mac gebruiken…

  Ja, ik weet dat dit een Apple-site met forum is, maar ik vind al die dolksteken richting Microsoft wel heel erg flauw worden niet getuigen van goede, objectieve, journalistiek. Waar Apple foutjes vaak als niets wordt afgedaan, of in ieder geval zonder subjectieve bijregels, wordt er nu weer een soort sneer gegeven.

  Ik moet zeggen dat ik vind dat Microsoft de laatste tijd erg goede producten maakt. Ik vind de Surface laptops erg mooi en ook praktisch, terwijl we bij Apple weet ik niet hoe lang op een MBA met een retina-scherm hebben moeten wachten. MS is echt met een goede inhaalslag bezig.

  Ja, ik vind OS X nog steeds fijner – voor mijn werk gebruik ik Windows en vind toch bepaalde dingen op OS X fijner werken. Of sneller.

  Het spijt me zeer, maar ik vind de ‘journalistiek’ hier heel erg achteruit gaan.

 • Profielfoto
  hatolex

  MS begint steeds meer op Apple te lijken😒

 • Profielfoto
  VxP

  Hahahah Microsoft maakt uberhaupt meer stuk dan ze in de gaten hebben. Nieuwe functies toevoegen en dan niet controleren of oude functies uberhaupt nog werken.
  Ik kan wel een behangrol volschrijven met fouten in hun pakketten, en dan vooral Office365

 • Profielfoto
  Night

  Mwoh, je kan ook de schuld bij Apple leggen. Software maken, die niet geheel volgens de regels van MS is geschreven? Zou zomaar kunnen…

 • Profielfoto
  csteelooper

  Wat een $#%&!-commentaren weer hierboven… @Fuuf: je hebt waarschijnlijk nooit, of in ieder geval al in geen eeuwen meer, met Windows gewerkt. Microsoft mag inderdaad wel eens wat beter gaan opletten waar het op Quality Control aan komt, maar ook Apple moet daar eens hoog nodig écht werk van maken… Denk maar eens terug aan de update naar WatchOS 5.1…

   

  @Maikelw: iCloud werkt echt niet zo slecht als het wellicht bij jou doet. Ik heb zelf zelden last van problemen ermee. Ik weet dat ze er wel degelijk zijn, maar dat geld feitelijk voor elke clouddienst… By the way: als je statement zich puur beperkt tot de Windows-versie van de software, dan heb je 100 punten verdiend. Die software verdíent het gewoon niet om op systemen van welke klasse dan ook te staan…

   

 • Profielfoto
  Fuuf

  Ervaring met Windows genoeg. Helaas nooit een positieve 😀 Bij MacOs valt ook wel eens wat om maar is nog steeds mijlen beter dan Windows.

 • Profielfoto
  robert1970

  MS Office 2011 draaide als een zonnetje op de iMac op het werk maar er werd naar 365 overgestapt. Wat een trage rotzooi is het geworden. Regelmatig updates maar ik merk er niks van.:-(

 • Profielfoto
  Edwin

  Plots snappen wij weer waarom we een Mac gebruiken…
  🤣🤣🤣🤣🤣

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Microsoft heeft Visual Studio (Code) uitgebracht voor de Mac: je kunt er het nodige van vinden, maar het werkt en is bruikbaar. Het werkt op Windows 10, Linux en macOS

  Microsoft Office bestaat zowel voor Windows als macOS, Android en iOS …

  En, ik heb eens naar Office 2019 gekeken … als ook naar Visual Studio … En het ondersteund prima de laatste versie van macOS, het is voorzien van de nodige recente software aanpassingen voor recente OS’en, veiligheidscertificaten en meer …

  Google en Microsoft bieden prima ondersteuning voor zowat alle platformen …

  En dan Apple op Android en Windows platform, sorry … maar daar is een woord voor: b-a-g-g-e-r …

  Apple Music for Android eens gezien? Niet echt een 1:1 ervaring zoals we dat op iOS kennen. En is dat dan niet mogelijk? Natuurlijk wel. Met alle respect, Android heeft z’n Quircks, maar sinds Android 7 en zeker 8 en het recente 9 kun je de look en feel dichtbij Apple krijgen. Zie verschillende Apps die op beide platformen mooi uitzien en goed werken. Moet het dan een 1:1 kopie zijn? Nee, er kunnen commerciele gronden zijn om de zaken “anders te maken” voor een ander (concurrerend) platform. Maar Apple’s aanpak is inzake Android nogal een van: links laten liggen.

  Dan Windows … Windows 10 is een hele grote sprong in de goede richting. Niet perfect, maar echt niet meer het Windows 8 of Windows 7 verhaal laat staan Windows XP, ME of andersoortig treurig verhaal …

  Dan pak ik de iTunes en iCloud app … Man-o-man … Wat een drama … Tr-a-a-a-a-a-a-a-g, praktisch geen gebruik makend van Windows optimalisaties of User Interface Guidelines, instabiel, geheugen hongerig en inefficient …

  Maar het kan erger: iCloud software. Daar wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten “hacks” om met Office te kunnen synchroniseren. Nu zal Microsoft dat om het even zijn. Maar Microsoft heeft zijn systemen weer verder beveiligd.

  Zoals eerder aangegeven, het heeft op een aantal gebieden nog steeds een achterstand op macOS. Maar let op! Er zijn inmiddels ook domeinen waar Windows 10 voorop macOS loopt.

  Leuk met het vingertje wijzen naar “het bagger” Windows-platform. Maar nu even met alle respect, ratio en objectiviteit … Ik heb enkel veel issues vernomen met de 1809 update, maar ook dat is inmiddels bekend en niet iedereen heeft deze problemen. Hoeveel problemen hebben we op het iOS, WatchOS en macOS platform?

  Sinds de recente macOS update heb ik hier bijna elke maand wel een knuppel die (verlaat) een update heeft uitgevoerd en zijn oude software niet (meer) kan draaien, niet meer weet hoe bepaalde zaken voor elkaar te krijgen (te veel veranderingen en in sommige gevallen weglaten van functionaliteiten in het kader van “versimpeling”) of volledig gecorrumpeerde systemen. Meestal mompel ik wat en help de zieltjes weer op weg. Maar, Apple FileSystem is geen heilige graal, Inlog problemen naar upgrade naar 10.14, installatie problemen met 10.14, chrome die automatisch crashte, bluetooth apparaten (inclusief muis) die het niet meer doet na installatie van Mojave, Een finder die crasht zonder reden en batterij problemen … Allemaal problemen kort na de introductie van de upgrade naar 10.14 …

  Goed, een deel is verholpen, maar datzelfde geldt voor Windows 10 … Het begon ergens met release 1507, we zitten nu 7 updates verder op 1809 (nummers zijn “build nummers”) …

  Ikzelf ben ook een gebruiker die multiplatform werkt: Unix, Linux, macOS, Windows, Android, iOS en verder het nodige in de zakelijke wereld zoals wat exoten …

  Ik heb nog steeds Apple iCloud, maar gebruik het steeds minder … Het werkt namelijk niet echt meer onder Linux, nauwelijks nog onder Windows en verder eigenlijk niet …

  Amazon doet dat wel, Google doet dat ook en Microsoft ook. Als ik Google of Microsoft pak om Agenda, Contacten, Mail en nog wat Apps te synchroniseren: het maakt werkelijk niet uit of ik nu onder Windows, Linux of Mac werk …

  Even ter volledigheid: ik vind de 1809 release van Windows 10 zwak. Maar om alles toe te schrijven aan Windows 10 (of release 1809) gaat me te ver.

  Verder zie ik weinig reden tot vreugde: de producten worden dramatisch duurder, de software heeft (te) vaak te kampen met onvolkomenheden – mede door de korte upgrade interval, de hardware heeft (te) veel problemen voor de prijsklasse waarin het zich bevindt en ik hoor toch steeds vaker dat mensen niet meer zullen upgraden … Gewoon omdat het te duur is geworden.

  Verder is het aantal gepubliceerde Apps in 2017 gedaald en ik ben erg benieuwd naar wat cijfers rondom Apple in 2018. Want … melden dat je omzet gestegen is, is geen kunst. Zeker niet op korte termijn en de verhoogde omzetten.

  Dit drie tot vier jaar volhouden is dat wel. En daar twijfel ik aan. Namelijk het verkoopvolume neemt stilaan af, de prijs stijgt en de omzet is ofwel gelijk of groeit zelfs. Maar je doelgroep wordt alsmaar kleiner omdat de producten alsmaar hoger in de ladder gepositioneerd worden. Ten dele is het waar dat juist die groep minder vatbaar is voor economische schommelingen. Maar zoals gezegd: ten dele …

  Vind het dus interessante tijden voor Apple en weer terugkerend naar iCloud voor Windows 10 … Heb zelfden zulke slechte software gezien … Houtje touwtje werk dat Apple niet waardig is.

  Ik hoop dat ze een beetje wakker worden in Cupertino, maar ik vrees dat ze zo in hun “Euphoria” zitten dat ze wat “los van de Here” zijn geraakt …

  We zullen zien wat de tijd ons brengt. Vooralsnog verwacht ik een fix voor Windows 10, maar niet eerder dan januari 2019 en voor iCloud heb ik werkelijk geen idee wanneer Apple de software geschikt maar voor het nieuwe OS.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Wat doctor_apple zegt. Moet daar wel aan toe voegen dat ik nu al een aantal jaren de bèta’s van macOS en voorheen ook iOS op mijn productiehardware heb staan en heb zelden tot nooit problemen ervaren. Apple had alleen vele bèta’s Exchange webservices niet op orde. Daarom ben ik er op iOS mee gestopt. Vind ik verder best indrukwekkend van Apple’s kant.

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Update naar build 1803 hielp mijn pc al om zeep. Ik blijf voorlopig bij 1709

 • Profielfoto
  defores

  “Plots snappen wij weer waarom we een Mac gebruiken…”

  Wat een slechte opmerking! waarom gebruiken wij dan een Mac? Ik gebruik ook windows en linux.

  Apple maakt zelf ook dingen stuk of nog veel erger verwijderen ze een goed product van de markt. De laatste tijd zijn ze ook nog helemaal de weg kwijt kwa prijzen. De App Store applicatie is helemaal verpest en niet gebruikersvriendelijk meer (slecht design) en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Eerlijk gezegd zal ik momenteel liever weer OSX 10.4 gebruiken, Apple moddert ook maar wat aan momenteel.

 • Profielfoto
  monty python

  Logisch dat je hier meer voorkeur hebt voor MacOS dan Windows, daarom gebruiken we Apple. Na jarenlange frustratie met Windows dat echt niet mijn ding is, nog altijd erg blij met macOS. Zonder de beperkingen te negeren (iCloud vooral, maar ook de standaardpakketten Numbers). Ik gebruik Windows nog via Parallels en het heeft één zaak wel veranderd, het start sneller op dan die eindeloze 5 minuten vroeger. Voor het overige blijven voor mij de frustraties overeind van vroeger. Onnodig en oneindig complex en verwarrend, updates zijn en blijven een ongelooflijke knoeiboel en veroorzaken op termijn immens veel meer problemen dan ze oplossen. En de uiterst irritante vertraging zit er na verloop van tijd toch weer op. En vooral, alles wat MS maakt is o zo weinig intuïtief, dat zie je ook in Office. Dat is echt een huiscultuur. En daar hou ik echt niet van. Maar is persoonlijk, ieder doet ermee wat hij wil.

  Maar als je over hoge prijzen van Apple begint … Wat gezegd van MS ? Voor producten die al 25 jaar amper gewijzigd zijn betaal je je elk jaar opnieuw meer blauw. Niet voor niets zitten ze op dezelfde berg geld maar komen ze daar wel mee weg.

  Dit verhaaltje, miserie na een update, is zo herkenbaar. Dus ik snap dat laatste steekje onder water wel. Als dat nog niet meer mag.

 • Profielfoto
  defores

  monty python op 20 november 2018 08:03
  Logisch dat je hier meer voorkeur hebt voor MacOS dan Windows, daarom gebruiken we Apple. Na jarenlange frustratie met Windows dat echt niet mijn ding is, nog altijd erg blij met macOS. Zonder de beperkingen te negeren (iCloud vooral, maar ook de standaardpakketten Numbers). Ik gebruik Windows nog via Parallels en het heeft één zaak wel veranderd, het start sneller op dan die eindeloze 5 minuten vroeger. Voor het overige blijven voor mij de frustraties overeind van vroeger. Onnodig en oneindig complex en verwarrend, updates zijn en blijven een ongelooflijke knoeiboel en veroorzaken op termijn immens veel meer problemen dan ze oplossen. En de uiterst irritante vertraging zit er na verloop van tijd toch weer op. En vooral, alles wat MS maakt is o zo weinig intuïtief, dat zie je ook in Office. Dat is echt een huiscultuur. En daar hou ik echt niet van. Maar is persoonlijk, ieder doet ermee wat hij wil.

  Maar als je over hoge prijzen van Apple begint … Wat gezegd van MS ? Voor producten die al 25 jaar amper gewijzigd zijn betaal je je elk jaar opnieuw meer blauw. Niet voor niets zitten ze op dezelfde berg geld maar komen ze daar wel mee weg.

  Dit verhaaltje, miserie na een update, is zo herkenbaar. Dus ik snap dat laatste steekje onder water wel. Als dat nog niet meer mag.

  Heb je het over Windows XP? Want voor windows 10 gaat dit al lang niet meer op. Ook wat Xcode betreft ligt Apple ver achter op Microsoft met Visual Studio.

  Er waren tijden dat Apple ver voor lag maar dat is nu al lang niet meer het geval.