Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 november 2018

Laatste update Windows 10 helpt iCloud voor Windows om zeep

Het zit Microsoft niet mee. De laatste update voor Windows 10, die in oktober uitkwam, zorgde ervoor dat gebruikers bestanden kwijtraakten. De uitrol van de update werd daarom tot enkele dagen geleden gestopt. Nu blijkt er een nieuw probleem: iCloud voor Windows stopt met werken als de Windows 10 October Update wordt geïnstalleerd.

Computers waar de Windows-versie van iCloud op geïnstalleerd is, krijgen de update voorlopig niet. Microsoft raadt ook af om de update handmatig te installeren. De softwaregigiant werkt samen met Apple aan een oplossing die ‘binnenkort’ moet verschijnen.

Problemen iCloud Windows 10 October Update

De problemen worden omschreven op een speciale pagina op de Microsoft-site. Het blijkt niet alleen onmogelijk om iCloud voor Windows te installeren, maar de synchronisatie van gegevens stopt ook. Na het installeren van de Windows 10 October Update zegt het installatieprogramma van iCloud dat de Windows-versie niet compatibel is met Windows 10. Als iCloud voor Windows al geïnstalleerd is, stopt het synchroniseren van foto’s en iCloud Drive volledig.

De oplossing moet overigens van Apple’s kant komen. Microsoft schrijft dat het samen met Apple werkt aan een nieuwe versie van iCloud voor Windows die we volledig compatibel is met de laatste update.

iCloud voor Windows 10
Klik/tap voor groter.

Update Windows 10 met talloze problemen

Apple’s software is niet het enige dat stopt met werken na installatie van de laatste Windows 10-update. Vlak nadat de uitrol werd gestart, kwamen er veel klachten van gebruikers over spontaan verdwenen bestanden. Ook waren er veel problemen met netwerkkaarten. Microsoft staakte de uitrol van de update daarom begin oktober. Inmiddels is de uitrol weer gestart, tenzij je iCloud op je Windows-computer gebruikt, of in een van de andere probleemcategorieën valt. Er zijn namelijk ook problemen met bepaalde grafische kaarten van AMD en VPN-software van F5. Netwerkverbindingen met externe schrijven functioneren ook niet altijd na installatie van de update.

Plots snappen wij weer waarom we een Mac gebruiken…

Reageer op artikel:
Laatste update Windows 10 helpt iCloud voor Windows om zeep
Sluiten