Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 7 november 2018

Spotify Connect werkt nu ook zonder Premium (maar…)

Spotify zet gebruikers die niet voor de dienst betalen steeds meer in het zonnetje. Eerder dit jaar werden een aantal beperkingen van Spotify Free opgeheven. Nu is er weer goed nieuws. Spotify Connect vereist niet langer een Premium-abonnement.

Dat wil zeggen dat je straks ook als niet-betalende gebruiker van Spotify muziek via Wi-Fi naar compatibele speakers kunt streamen. Dat kon voorheen alleen via Bluetooth of AirPlay, maar dat werkt niet zo goed als de ‘native’ Connect-functie.

Nieuwe versie Spotify Connect

De muziekdiensten heeft een nieuwe versie van Connect gelanceerd die niet langer onderscheid maakt tussen betalende en gratis gebruikers. Het slechte nieuws is dat speakers met ondersteuning voor Spotify een update moeten krijgen aar deze nieuwe versie. Het kan dus nog wel even duren voordat je zonder te betalen kunt profiteren van Spotify Connect.

Spotify Connect
Dit scherm is binnenkort verleden tijd – Klik/tap voor groter.

Spotify Connect is anders dan audio via Bluetooth of AirPlay spelen. Zodra je connect op een speaker activeert, neemt deze zelfstandig het afspelen van de muziek over. De audio wordt dus niet van je iPhone, iPad, Mac of PC naar de speaker gestuurd, maar deze haalt de muziek zelfstandig bij Spotify op. De verbonden apparaten dienen dan slechts als afstandsbediening.

Apple Watch-app Spotify op komst

Het goede nieuws gaat nog even door, vooral voor Spotify-gebruikers met een Apple Watch. De streamingdienst werkt namelijk aan een app voor de Apple Watch. Die is nu in bètafase en komt binnenkort uit. Via de app op de Apple Watch kun je uiteraard ook Spotify Connect-apparaten bedienen. (Zie ook → Officieel: Spotify binnenkort naar de Apple Watch)

Reageer op artikel:
Spotify Connect werkt nu ook zonder Premium (maar…)
Sluiten