Spotify heeft nu ook een app voor de Apple Watch

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Het moment waar veel Apple Watch-bezitters die Spotify gebruiken op hebben gewacht is eindelijk aangebroken. De streamingdienst heeft nu ook een app voor de Apple Watch. Deze is onderdeel van de laatste update van de iOS-app van Spotify en biedt de mogelijkheid om de muziek vanaf je pols te bedienen.

Het is helaas niet mogelijk om muziek naar de Watch te downloaden voor offline luisteren. Dat komt mogelijk in een latere versie. De app dient vooralsnog puur als bediening voor Spotify op je iPhone. Je hebt geen Premium-account nodig om de functies voor de wearable te gebruiken.

Mogelijkheden Spotify op Apple Watch

Met de app is het natuurlijk mogelijk om de muziek te bedienen. Je kunt het vorige en volgende nummer afspelen, de muziek op pauze zetten en een nummer aan je bibliotheek toevoegen. Het scherm met playlists toont wat je recent geluisterd hebt. Zo kun je dat makkelijk opnieuw luisteren. Op dat scherm zet je tevens de shuffle-functie aan of uit. Het bedienen van Spotify Connect-apparaten kan ook vanaf de Apple Watch.

Spotify Apple Watch 16x9
Klik/tap voor groter.

Muziek op de Watch opslaan om bijvoorbeeld tijdens het sporten te luisteren met een draadloze hoofdtelefoon, is niet mogelijk. watchOS 5 ondersteunt dit wel, want Podcast-app Overcast doet het. Of de dienst tegen een technische beperking aanloopt (bijvoorbeeld DRM) of dat direct vanaf de Watch muziek luisteren later nog toegevoegd wordt, is op dit moment onbekend.

Ook aanwezig op wijzerplaten

Spotify is ook aanwezig op de wijzerplaten van de Apple Watch. Helaas lijkt dit nog een beetje in de kinderschoenen te staan.

Op de meeste wijzerplaten (zoals Activiteit en Modulair) is de app slechts een snelkoppeling. Het is niet mogelijk om het huidige nummer te tonen en met een tik op dat nummer naar Spotify te gaan. Op de Infograaf-wijzerplaat van de Apple Watch Series 4 is daar ruimte genoeg voor, maar de naam van de app verschijnt alleen met twee lijnen. Je kunt wel zien welk nummer speelt door de functie ‘Huidig nummer’ van de Apple Watch, dit werkt bijvoorbeeld op de Siri-wijzerplaat. Helaas brengt een tik op het nummer je dan niet naar Spotify, maar naar het ‘Now playing’ scherm van de Apple Watch.

Spotify Apple Watch wijzerplaten 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Nou nou….. 😀

   

   

  Wie had dat gedacht, dat ik eind 2018 nog ooit een nieuwe app zou toevoegen aan mijn Apple Watch. De laatste app die ik kocht was de 1,- app van Hidde (Vekt) op 10 januari 2017.

   

 • Profielfoto
  Melle

  @shmoo – wat doet of is die vekt app? Ik ben sinds zaterdag in het Apple watch tijdperk getreden. Ik vond de tijd rijp….

 • Profielfoto
  Mandarijntje

  Offline opslaan komt wel, staat in hun persbericht:

  “we have many exciting things coming up —including the ability to listen to your music and podcasts offline.”

   

  https://newsroom.spotify.com/2018-11-13/spotify-for-apple-watch-helps-you-keep-time-with-the-music/

 • Profielfoto
  Shmoo

  Enkel je gewicht toevoegen aan de Gezondheid app, maar wel vanaf je pols! ☝️

   

  Is een appje voor hele luie mensen op de weegschaal.

   

 • Profielfoto
  Mike Vos

  YES! Nu nog offline opslaan en ik ben een tevreden man.

 • Profielfoto
  bzguy

  Bestaat de app ook voor de aloude Apple Watch 1 met WatchOS 4.3.2 ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ja, de Spotify app *doet het ook op watchOS 4.

   

  *natuurlijk wel incl. de algehele traagheid die op dat soort oude devices komt kijken. En mocht offline muziek binnenkort komen dan zal dat waarschijnlijk een feature zijn voor watchOS 5 en hoger.

   

 • Profielfoto
  bzguy

  Dankjewel ; ik kan ‘m niet vinden op mijn Apple Watch ; staat ook niet in de lijst op m’n iPhone:(

   

 • Profielfoto
  Shmoo

  Je hoeft alleen maar de Spotify app te updaten die op je iPhone staat. Het is geen losse app maar iets dat in de iOS app zit.

 • Profielfoto
  clooney50

  bij mij ook niet zichtbaar ondanks update, wat te doen?

 • Profielfoto
  Ezra

  Je moet Spotify opnieuw opzoeken in de store en dan zal ‘downloaden’ veranderen in ‘werk bij’. Bij mij stond hij ook niet bij de updates tab van de App Store maar dit werkt wel!

 • Profielfoto
  xaddict

  “Je kunt het vorige en volgende nummer afspelen, de muziek op pauze zetten”

  Dit kan ook zonder de watch app toch? Als ik deezer of Google Play gebruik (of een filmpje afspeel) verandert de interface op de watch automatisch naar pauze, volgende, vorige.

 • Profielfoto
  bzguy

  Shmoo op 13 november 2018 21:05
  Je hoeft alleen maar de Spotify app te updaten die op je iPhone staat. Het is geen losse app maar iets dat in de iOS app zit.

  Idd, zo werkt het. Is geen app op de Apple Watch, maar toont wel de functies erop van zodra Spotify speelt (pause, vorig/volgend nummer, volume)

 • Profielfoto
  Saaihead

  Net even geprobeerd en het werkt best aardig. Afspelen kan direct van mijn watch naar mijn BT oordopjes en als ze het offline opslaan nu ook toevoegen kan ik mijn telefoon in mijn locker bewaren tijdens het sporten.:)

 • Profielfoto
  MarcoBJ

  Saaihead op 14 november 2018 17:14
  Net even geprobeerd en het werkt best aardig. Afspelen kan direct van mijn watch naar mijn BT oordopjes en als ze het offline opslaan nu ook toevoegen kan ik mijn telefoon in mijn locker bewaren tijdens het sporten.:)

  Hoe doe jij dit dan? Vanochtend een abonnement op spotify premium afgesloten, app erop gezet, maar het werkt niet.

   

  IPHONE: wifi uit, Bluetooth uit, mobiele data uit.

  IWATCH: verbonden met wifi, Bluetooth oortjes gekoppeld. Vervolgens open ik spotify, maar hij speelt niets af. Ik kan op play drukken wat ik wil, maar hij doet niets.

   

  Sowieso een heel gedoe met afspelen. Als ik op de iPhone wifi en Bluetooth aan laat staan, moet ik de oortjes ook met de iPhone koppelen, omdat de iwatch anders muziek afspeelt via mijn telefoon speakers.

   

  Snap er echt iets meer van… Als iemand de oplossing weet, ik hoor het heel graag! Anders heeft de iwatch weinig meerwaarde tov mijn Polar sporthorloge.

   

  Alvast veel dank!