Raymon Mens
Raymon Mens App Store 13 november 2018
Leestijd: 2 minuten

Spotify heeft nu ook een app voor de Apple Watch

Het moment waar veel Apple Watch-bezitters die Spotify gebruiken op hebben gewacht is eindelijk aangebroken. De streamingdienst heeft nu ook een app voor de Apple Watch. Deze is onderdeel van de laatste update van de iOS-app van Spotify en biedt de mogelijkheid om de muziek vanaf je pols te bedienen.

Het is helaas niet mogelijk om muziek naar de Watch te downloaden voor offline luisteren. Dat komt mogelijk in een latere versie. De app dient vooralsnog puur als bediening voor Spotify op je iPhone. Je hebt geen Premium-account nodig om de functies voor de wearable te gebruiken.

Mogelijkheden Spotify op Apple Watch

Met de app is het natuurlijk mogelijk om de muziek te bedienen. Je kunt het vorige en volgende nummer afspelen, de muziek op pauze zetten en een nummer aan je bibliotheek toevoegen. Het scherm met playlists toont wat je recent geluisterd hebt. Zo kun je dat makkelijk opnieuw luisteren. Op dat scherm zet je tevens de shuffle-functie aan of uit. Het bedienen van Spotify Connect-apparaten kan ook vanaf de Apple Watch.

Spotify Apple Watch 16x9
Klik/tap voor groter.

Muziek op de Watch opslaan om bijvoorbeeld tijdens het sporten te luisteren met een draadloze hoofdtelefoon, is niet mogelijk. watchOS 5 ondersteunt dit wel, want Podcast-app Overcast doet het. Of de dienst tegen een technische beperking aanloopt (bijvoorbeeld DRM) of dat direct vanaf de Watch muziek luisteren later nog toegevoegd wordt, is op dit moment onbekend.

Ook aanwezig op wijzerplaten

Spotify is ook aanwezig op de wijzerplaten van de Apple Watch. Helaas lijkt dit nog een beetje in de kinderschoenen te staan.

Op de meeste wijzerplaten (zoals Activiteit en Modulair) is de app slechts een snelkoppeling. Het is niet mogelijk om het huidige nummer te tonen en met een tik op dat nummer naar Spotify te gaan. Op de Infograaf-wijzerplaat van de Apple Watch Series 4 is daar ruimte genoeg voor, maar de naam van de app verschijnt alleen met twee lijnen. Je kunt wel zien welk nummer speelt door de functie ‘Huidig nummer’ van de Apple Watch, dit werkt bijvoorbeeld op de Siri-wijzerplaat. Helaas brengt een tik op het nummer je dan niet naar Spotify, maar naar het ‘Now playing’ scherm van de Apple Watch.

Spotify Apple Watch wijzerplaten 001
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify heeft nu ook een app voor de Apple Watch
Sluiten