Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 2 november 2018

Sonos stelt integratie Google Assistant uit tot 2019

Slecht nieuws voor iedereen die niet kan wachten om tegen zijn Sonos te praten. Sonos heeft de integratie van Google Assistant in zijn speakers uitgesteld. Aanvankelijk was het de bedoeling om eind 2018 live te gaan met de virtuele assistent van Google, maar het bedrijf heeft meer tijd nodig.

De verwachting is dat Google Assistant ‘in 2019’ op Sonos-speakers beschikbaar is. De fabrikant noemt geen specifieke datum of kwartaal. Enthousiaste gebruikers die niet kunnen wachten, kunnen zich vanaf vandaag echter wel aanmelden voor een bètaprogramma.

Enige Nederlandse assistent op Sonos

De fabrikant biedt al langer ondersteuning voor Amazon Alexa, maar deze assistent kan geen Nederlands en is ook niet in Nederland beschikbaar. Google Assistant wordt de eerste assistent die Nederlandse kan en naar de speakers komt. Gebruikers die zich voor het bètaprogramma aanmelden, wordt binnen enkele weken geselecteerd en moeten daarna enkele maanden testen. Daarom lijkt een lancering begin 2019 erg ambitieus.

Google Assistant Sonos
Klik/tap voor groter.

Sonos was lang zijn compleet eigen ecosysteem, maar wil nu met steeds meer externe assistenten en protocollen samenwerken. Zo is er sinds kort ondersteuning voor AirPlay 2 en ook IFTTT. Zo kunnen de speakers ook met andere platforms zoals Philips Hue en Ring werken. De fabrikant zei onlangs met Apple te overleggen over Siri-ondersteuning, maar kon niet zeggen of Apple daar ook op zit te wachten. Apple kennende gaat dit niet gebeuren. (Zie ook → Sonos wil volledige Siri-ondersteuning in zijn speakers)

Reageer op artikel:
Sonos stelt integratie Google Assistant uit tot 2019
Sluiten