Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 november 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple sleutelt aan slimme offline modus voor Siri

Apple’s digitale assistent Siri heeft een boel beperkingen, maar de meest irritante is ongetwijfeld dat alles ‘via de cloud’ moet. Ieder verzoek aan Siri moet door Apple’s servers worden geïnterpreteerd en dat zorgt voor vertraging. Als de internetverbinding slecht is, kan de assistent bovendien helemaal niet meer antwoorden.

Dat is best raar, want veel commando’s zouden prima offline kunnen werken. Voor het zetten van een wekker of afspraak in je agenda plannen, heb je geen internetverbinding nodig. Apple lijkt dat nu ook in te zien en sleutelt aan een offine-versie van Siri.

Offline Siri: zo kan het werken

De ontwikkeling van een offline Siri wordt in een nieuw door Apple verkregen en openbaar gemaakt patent omschreven. In feite worden er twee versies van Siri gemaakt. Een variant ‘in de cloud’ en een variant ‘on device’. Bij ieder verzoek wordt getracht alle twee de varianten uit te voeren en deze een ‘bruikbaarheid’ score toe te kennen. Vervolgens wordt de score vergeleken en het meest nuttige uitgevoerd.

Als er geen internetverbinding is, zal natuurlijk altijd de variant die on device is worden uitgevoerd. Die kan echter ook voor simpele taken zoals het wijzigen van het volume, afspelen van een nummer, zetten van een wekker of maken van een afspraak in je agenda gebruikt worden. De iPhone zal per verzoek kijken wat de beste strategie is. Zo helpt het niet alleen wanneer je geen internetverbinding hebt, maar ook bij simpele verzoeken.

Siri offline 001
Klik/tap voor groter.

Dat Apple de techniek gepatenteerd heeft, is overigens geen garantie voor een snelle uitrol. Het toont wel aan dat er goed na is gedacht over deze functionaliteit. Wij hopen dan ook dat dit in iOS 13 zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple sleutelt aan slimme offline modus voor Siri
Sluiten