RØDECaster Pro: alles voor podcast productie in één apparaatje

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Nu podcasts weer populairder worden, zijn er ook steeds meer enthousiastelingen die zelf een podcast willen maken. Audiomerk RØDE springt daar handig op in met de RØDECaster Pro. Een kleine audio-console met daarin alles wat podcasters nodig hebben.

De RØDECaster bevat niet alleen XLR-ingangen voor vier microfoons, je kunt er ook vier koptelefoons met eigen volumeregeling op aansluiten. Handig voor gasten aan tafel. Daarnaast is het mogelijk om via een iPhone, iPad of ander Bluetooth-apparaat een gast telefonisch, via Skype of FaceTime in de uitzending te halen.

Effecten, opname en USB-C: alles geregeld

Naast de nodige inputs en outputs, heeft de console ook 8 grote knoppen voor geluidseffecten zoals een intro, outro of fragmenten. Die kun je via de app van het apparaatje of via een computer uploaden. Een opname kan op een SD-kaartje weggeschreven worden, maar de RØDECaster heeft ook USB-C aan boord. Je kunt ‘m aansluiten op bijvoorbeeld een iPad en daar de opname doen. Uiteraard is aansluiten op een Mac- of Windows-computer ook mogelijk.

RØDECaster Pro podcast console
Klik/tap voor groter.

Ingebouwde voice processing

Omdat een podcast lang niet altijd in een studio opgenomen wordt, heb je wel eens te maken met zaken als achtergrondgeluid of echo van een kamer. De RØDECaster bevat ingebouwde processing-functies om dat tegen te gaan. Zo kan iedere microfoon worden voorzien van:

 • Ducking: automatische demping wanneer je over elkaar heen praat.
 • De-esser: filter voor slissende tonen.
 • Noise gate: microfoon automatisch gedempt wanneer iemand niet praat. Voorkomt echo en overspraak.
 • High pass filter: haalt de allerlaagste tonen uit je stem waardoor je minder ‘modderig’ klinkt.
 • Dynamics: maakt stemmen gebalanceerd door equalizing en compressie toe te passen.
 • Reverb: voor als je juist wel een echo-effect wil.

Een leuke extra is de toevoeging van een ‘Aural Exciter’ die meer detaillering aan je stem toevoegt. Klink je graag wat vetter? Dan kun je de ‘Big Bottom’ inschakelen die de lage tonen in je stem extra benadrukt.

RØDECaster Pro 002
Klik/tap voor groter.

RØDECaster Pro vanaf december verkrijgbaar

De RØDECaster Pro is vanaf december verkrijgbaar en heeft in de VS een adviesprijs van 599 dollar. De Europese prijs is nog niet bekend, maar we zullen dit artikel bijwerken zodra we meer over de verkrijgbaarheid en prijs in Europa weten.

RØDECaster Pro 003
Klik/tap voor groter.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Leander Deen

  Wauw dat is een mooi apparaat!

 • Profielfoto
  lord anubis

  Mooi apparaat met leuke functies.

  Ik heb de Microfoon van hen, en ben er erg tevreden over waar ik het voor gebruik. Dus verwacht wel iets goeds. Maar helaas, ben ik bang dat het te duur is voor de gemiddelde pod-ganger.

  Hoop dat er een draagtas/koffer bij zit/komt voor gebruik buiten. Incl accu pack 5-10Ah.

 • Profielfoto
  lord anubis

  Enige wat ik me afvraag is wat is een Class A pre-Amplifier. Op de website staat “The Class A preamps provide a….” Nooit van gehoord.

  Er bestaan Class A tot H Amplifiers en is bedoeld om de eindversterker kwaliteit/stroom verwerking aan te duiden.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Wow! Echt een mooi apparaat ja. Als mijn podcast “next level” gaat, is dit zeker het overwegen waard. Gewoon een mobiele studio 😍