Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 20 november 2018
Leestijd: 2 minuten

RØDECaster Pro: alles voor podcast productie in één apparaatje

Nu podcasts weer populairder worden, zijn er ook steeds meer enthousiastelingen die zelf een podcast willen maken. Audiomerk RØDE springt daar handig op in met de RØDECaster Pro. Een kleine audio-console met daarin alles wat podcasters nodig hebben.

De RØDECaster bevat niet alleen XLR-ingangen voor vier microfoons, je kunt er ook vier koptelefoons met eigen volumeregeling op aansluiten. Handig voor gasten aan tafel. Daarnaast is het mogelijk om via een iPhone, iPad of ander Bluetooth-apparaat een gast telefonisch, via Skype of FaceTime in de uitzending te halen.

Effecten, opname en USB-C: alles geregeld

Naast de nodige inputs en outputs, heeft de console ook 8 grote knoppen voor geluidseffecten zoals een intro, outro of fragmenten. Die kun je via de app van het apparaatje of via een computer uploaden. Een opname kan op een SD-kaartje weggeschreven worden, maar de RØDECaster heeft ook USB-C aan boord. Je kunt ‘m aansluiten op bijvoorbeeld een iPad en daar de opname doen. Uiteraard is aansluiten op een Mac- of Windows-computer ook mogelijk.

Klik/tap voor groter.

Ingebouwde voice processing

Omdat een podcast lang niet altijd in een studio opgenomen wordt, heb je wel eens te maken met zaken als achtergrondgeluid of echo van een kamer. De RØDECaster bevat ingebouwde processing-functies om dat tegen te gaan. Zo kan iedere microfoon worden voorzien van:

  • Ducking: automatische demping wanneer je over elkaar heen praat.
  • De-esser: filter voor slissende tonen.
  • Noise gate: microfoon automatisch gedempt wanneer iemand niet praat. Voorkomt echo en overspraak.
  • High pass filter: haalt de allerlaagste tonen uit je stem waardoor je minder ‘modderig’ klinkt.
  • Dynamics: maakt stemmen gebalanceerd door equalizing en compressie toe te passen.
  • Reverb: voor als je juist wel een echo-effect wil.

Een leuke extra is de toevoeging van een ‘Aural Exciter’ die meer detaillering aan je stem toevoegt. Klink je graag wat vetter? Dan kun je de ‘Big Bottom’ inschakelen die de lage tonen in je stem extra benadrukt.

RØDECaster Pro 002
Klik/tap voor groter.

RØDECaster Pro vanaf december verkrijgbaar

De RØDECaster Pro is vanaf december verkrijgbaar en heeft in de VS een adviesprijs van 599 dollar. De Europese prijs is nog niet bekend, maar we zullen dit artikel bijwerken zodra we meer over de verkrijgbaarheid en prijs in Europa weten.

RØDECaster Pro 003
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
RØDECaster Pro: alles voor podcast productie in één apparaatje
Sluiten