Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 10 november 2018

Apple start gratis reparatieprogramma voor iPhone X en MacBook Pro

Apple is een gratis reparatieprogramma gestart voor zowel de iPhone X als MacBook Pro zonder Touch Bar. Bij deze producten is door Apple een probleem bij de productie vastgesteld en erkend. Consumenten die tegen dit probleem aanlopen, kunnen hun apparaten gratis laten repareren. Deze extra service loopt tot maximaal drie jaar na aankoop.

Schermproblemen iPhone X

Het euvel aan de iPhone X laat zich het best omschrijven als een scherm-gerelateerd component dat defect kan raken. Daardoor reageert het scherm ineens niet meer reageert op aanrakingen. Ook kan het scherm plots reageren zonder dat het aangeraakt wordt. Beide symptomen hebben hetzelfde component dat snel defect kan raken als oorzaak.

Het betreft hier het model dat in 2017 is gemaakt. Apple verzekert gebruikers dat dit euvel alleen de iPhone X betreft. De iPhone XS, XS Max en XR, maar ook oudere modellen zijn van het probleem gevrijwaard. Vertoont je iPhone X dit defect? Dan wordt deze gratis door Apple of een geautoriseerde serviceprovider gerepareerd. Apple heeft een speciale webpagina opgezet met informatie over het reparatieprogramma

Klik/tap voor groter.

MacBook Pro zonder Touch Bar

Het probleem bij de MacBook Pro betreft het 13-inch model zonder Touch Bar. De SSD in dit model kan plotseling niet meer reageren en dat kan dataverlies tot gevolg hebben. Het probleem doet zich alleen voor bij de modellen met 128 GB en 256 GB flashopslag die tussen juni 2017 en juni 2018 zijn geproduceerd. Dit probleem is al langer bekend, maar er is nu een gratis reparatieprogramma voor opgestart.

Eerder werd voor dit model ook al een reparatieprogramma opgestart omdat de accu kon opzwellen. Ook kon bij dit model de coating loslaten. Ook dat probleem viel onder de garantie. Wil je weten of jouw MacBook Pro voor dit reparatieprogramma in aanmerking komt? Op de Apple site (link) kun je het serienummer van je laptop invullen. Dan weet je het direct.

MacBook Pro apple
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple start gratis reparatieprogramma voor iPhone X en MacBook Pro
Sluiten