Raymon Mens
Raymon Mens App Store 6 november 2018

Rabo Wallet nu ook voor iPhone beschikbaar, met beperkingen

Rabobank heeft een iOS-versie van zijn Rabo Wallet-app uitgebracht. De app was al lange tijd voor Android beschikbaar, maar gek genoeg niet voor iOS. Nu is daar verandering in gekomen en hebben iPhone-gebruikers ook de beschikking over de Rabo Wallet-app. Er zijn echter wel enkele forse beperkringen.

De grootste beperking is dat contactloos betalen met je iPhone nog niet mogelijk is, Dat komt omdat iOS-app nog geen toegang hebben tot de NFC-chip van de iPhone. Dit is nodig om contactloos te betalen.

Rabo Wallet voor iPhone: functies en beperkingen

De app kan wel gebruikt worden om snel je saldo te checken en de meest recente transacties te controleren. Ook kunnen betaalverzoeken worden aangemaakt en kan de app worden gebruikt om te betalen voor parkeren. Het scannen van QR-codes voor iDEAL wordt in een volgende update toegevoegd.

Dit zijn allemaal functies die de Rabobank-app naar onze mening eigenlijk al lang ingebouwd zou moeten hebben. Het nut van een aparte Wallet-app ontgaat ons eigenlijk een beetje.

rabo wallet iphone
Klik/tap voor groter.

Geen ondersteuning voor mobiel betalen

Volgens de bank is gekozen om de app nu zonder ondersteuning voor mobiel betalen uit te brengen om iOS-gebruikers in ieder geval toegang tot betaalverzoeken en digitale klantenpassen te geven. Of mobiel betalen met de iPhone in de toekomst mogelijk wordt, is alles behalve zeker. Apple moet de NFC-chip hier namelijk voor openen en lijkt niet van plan dit snel te doen.

Het downloaden en het gebruik van de Rabo Wallet is het eerste half jaar gratis. Daarna kost de Rabo Wallet € 0,50 per maand. De Rabo Wallet is gratis voor jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar en/of klanten met een Rabo StudentenPakket. kiev.natashaescort.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rabo Wallet nu ook voor iPhone beschikbaar, met beperkingen
Sluiten