PowerPic: een fotolijstje dat ook je iPhone kan laden

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Het maken van goede en originele accessoires voor Apple-producten kun je wel aan TwelveSouth overlaten. De fabrikant heeft vandaag een nieuw product aangekondigd: een fotolijstje dat je iPhone ook kan laden. Maak kennis met de PowerPic.

PowerPic lijkt een (analoog) fotolijstje, maar er zit ook een draadloze Qi-lader in . Je zet je iPhone in het lijstje en het laden begint. Prima voor iedereen die geen conventionele inductielader in het zicht wil hebben. Je kunt ook leuk spelen met de wallpaper van je iPhone en de foto in het lijstje.

Creatief met TwelveSouth PowerPic

Je kunt elke foto van 13 x 18 cm in het frame gebruiken. TwelveSouth biedt echter ook slimme associaties tussen de afbeelding in het frame en de achtergrond van je iPhone. Bij de PowerPic worden twee afbeeldingen meegeleverd en je kunt hier nog andere voorbeelden vinden. Natuurlijk zal de telefoon na een paar seconden zijn scherm uitschakelen, dus het effect is tijdelijk, maar het is hoe dan ook een interessant idee.

TwelveSouth PowerPic iPhone lijstje
Klik/tap voor groter.

Werkt niet alleen met iPhone

Deze nieuwe Qi-oplader ondersteunt tot 10 W aan stroom via inductie. De iPhone ondersteunt maximaal 7,5 W, dus het fotolijstje is krachtig genoeg. Ee USB-lader wordt niet meegeleverd. Je kunt echter elk model gebruiken, inclusief de lader die bij de iPhone wordt geleverd. Omdat het lijstje met de Qi-standaard werkt, kun je ook andere telefoons dan Apple’s smartphones opladen.

De PowerPic heeft op de site van de fabrikant een adviesprijs van 79 dollar. Inclusief verzendkosten naar Nederland is dat omgerekend € 85,- maar de PowerPic wordt binnenkort ook bij Nederlandse webshops en retailers verwacht. Het lijstje is verkrijgbaar in wit en zwart.

PowerPic iPhone
Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  8-1 ja

  Een qi powerbank met fotoglaasje. Je kunt niet kiezen tussen gespiegeld oh ontspiegeld glas?

  Ik heb er verder weinig mee

 • Profielfoto
  SvS

  Wel leuk concept. Kun je in principe zelf knutselen met de IKEA lijst.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Slim idee om iemand 79 dollar afhandig te maken.

  Voor 10 euro kun je in drie minuten zelf zoiets in elkaar zetten. En dan heb je de keus uit duizenden fotolijsten.

  Ik heb opeens een mooi nieuw bedrijfsplan. .;)

 • Profielfoto
  farl4web

  Als de iPhone al snel zijn scherm uitschakeld dan zie dus een groot zwart vlak over de foto in het lijstje. Niet echt goed over nagedacht…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Mooi toch, een fotolijst die een paar seconden een foto toont.

  Wie wil dat nou niet?