Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 14 november 2018

OWC verbetert zijn Thunderbolt 3 dock op twee punten

Nu de MacBook Air 2018 ook Thunderbolt 3 heeft, zit de poort op meer Macs dan ooit. Een goede reden voor OWC om zijn Thunderbolt 3 dock te vernieuwen. De nieuwe versie heeft meer poorten dan de eerste versie die een jaar geleden op de markt kwam, maar dat is niet alles.

Thunderbolt 3 dock met meer poorten

Om te beginnen, bevat het dock nu 14 verschillende connectoren. Eerder waren dat er nog 12. De achterkant is niet veranderd, maar aan de voorkant is er naast de SD-kaartlezer nu een USB-C 3.1 Gen 2 poort en een slot voor microSD-kaartjes. Dat bespaart je weer adapters.

De rest van het accessoire is ongewijzigd. Er zijn nog altijd twee Thunderbolt 3-aansluitingen om het dock te integreren in een keten, vijf standaard USB-poorten, analoge audio-in en uit, een optische audio-uitgang, Gigabit Ethernet en een mini DisplayPort voor een scherm.

OWC Thunderbolt 3 dock 2018
Klik/tap voor groter.

Krachtig genoeg voor 15-inch MacBook Pro

Bezitters van een 15-inch MacBook Pro zullen ook de andere verandering waarderen. Het dock kan nu tot 85 W stroom leveren aan de aangesloten Mac. Het oude model ging tot 60 W, wat onvoldoende was voor de grote laptops van Apple.

Dit nieuwe dock met 14 poorten vervangt de oudere variant met 12 poorten. De prijs blijft gelijk, namelijk $ 299 (€ 265) op de website van de fabrikant. Het oude model blijft verkrijgbaar voor een verlaagde prijs van $ 249 (€ 221). Op het moment van schrijven leveren alle Nederlandse resellers het oude dock nog. Maar daar zal waarschijnlijk snel verandering in komen.

Reageer op artikel:
OWC verbetert zijn Thunderbolt 3 dock op twee punten
Sluiten